Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Melyoramel schreef:Traditioneel simpel Indonesische roots, hahaha.
1 ui snijden en 1 teentje knoflook fijnsijden.
3-4 speklappen in reepjes snijden.
1 prei snijden (ik maak er halve ringen van).
1 a 2 eieren gereed.
Ketjap manis gereed.
Rijst koken.
Eerst ui fruiten en de knoflook toevoegen. Knoflook meefruiten.
Speklappen meebakken.
Als die gaar zijj de eieren erin en deze erin roerbakken.
Prei erbij bakken.
Rijst (al gekookt) erbij bakken met scheut ketjap erbij, mogelijk nog zout en witte peper naar smaak toevoegen.
Alles op midden tot hoog vuur.
Serveren met gebakken uitjes en kroepoek ernaast, komkommer ook lekker ernaast!
Muga schreef:Melyoramel schreef:Traditioneel simpel Indonesische roots, hahaha.
1 ui snijden en 1 teentje knoflook fijnsijden.
3-4 speklappen in reepjes snijden.
1 prei snijden (ik maak er halve ringen van).
1 a 2 eieren gereed.
Ketjap manis gereed.
Rijst koken.
Eerst ui fruiten en de knoflook toevoegen. Knoflook meefruiten.
Speklappen meebakken.
Als die gaar zijj de eieren erin en deze erin roerbakken.
Prei erbij bakken.
Rijst (al gekookt) erbij bakken met scheut ketjap erbij, mogelijk nog zout en witte peper naar smaak toevoegen.
Alles op midden tot hoog vuur.
Serveren met gebakken uitjes en kroepoek ernaast, komkommer ook lekker ernaast!
Oohhh die moet ik morgen maken. Kan ook wel zonder ei erin toch?
Ir111 schreef:Ziet er goed uit 8nnemiek! Doe jij er nog iets bij? Want is wel erg weinig groente zo voor mij (ik eet graag 250gr of meer groente bij mijn avondeten).