Ik heb gelukkig heel veel op voorraad omdat ik altijd als ik iets wil bakken een nieuw pak meeneem uit de supermarkt omdat ik niet kan onthouden of ik nou nog had staan of niet. Uiteindelijk had ik altijd nog wel staan.
Vandaag een appeltaartje gemaakt met de Kids, voor 't eerst in de airfryer ging erg goed!
KletsKoekje
Berichten: 3302
Geregistreerd: 20-01-06
Geplaatst: 31-03-20 21:42
Fading schreef:
Vandaag een appeltaartje gemaakt met de Kids, voor 't eerst in de airfryer ging erg goed!
[ [url=m/YCm0NY.jpg]Afbeelding[/url] ]
Oeh ik ga van het weekend appeltaart bakken in de airfryer, ben benieuwd Tot nu toe alleen cake in gebakken qua taart/gebak.
Gisteren lekker makkelijk gedaan; stokbrood met warm vlees, satesais en ui
Anoniem
Geplaatst: 01-04-20 16:42
Het ging bij mij echt prima in de airfyer. Beter dan in de oven!
Eigen recept bananenbrood met havermout! Healthy en lekker
LieveLoes
Berichten: 1687
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss
Geplaatst: 05-04-20 14:44
Vandaag hebben we de kip in braadzak van Lidl gegeten. Mega lekker!! Nu heb ik al die botten apart gehouden, daar kan je bouillon van maken toch? Hoe moet ik daarmee te werk gaan?
In een grote pan uitje, knoflook, wortel, selderij fruiten, daar de kippenbotten bij, flink wat kruiden (denk peperkorrels, goed zout, op het einde evt wat verse kruiden) water erover (zodat de boel net onder water staat) en dan aan de kook brengen. Je kan de botten goed schoonmaken (er zit nu nog veel kip op) en zorg dat je regelmatig met een schuimspaan/lepel even de viezigheid die boven komt drijven even weghaalt. Hoe langer je kookt, hoe intenser de smaken worden. Aan het einde even door een zeef en dan heb je verse, zelfgemaakte bouillon. Ik vind het persoonlijk de moeite niet waard voor wat ik ervoor terugkrijg, maar veel mensen die ik ken zweren erbij.
In dit geval zou ik overigens de botten wel goed schoonmaken omdat er een eigen kruiding op lijkt te zitten. Als je een traditionele bouillon wil passen die smaken vaak niet.
Bedankt voor de tip! Inderdaad.... de kip was gemarineerd... moet ik het dan goed afspoelen oid of krijg ik dan nooit meer echt de kip smaak?
Amandavd
Berichten: 12105
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 05-06-20 17:28
Ik ga even een hele domme vraag stellen.
Als ik mijn groenten zoals sperziebonen wil kruiden met wat peper, zout, nootmuskaat etc, moet ik ze dan kruiden tijdens het koken of erna pas? Ik doe dat nu altijd tijdens het koken maar ik mis smaak. Of ik kruid te weinig of ik doe het verkeerd.
Ik kruid het liefst na het koken, dan is het ook nog makkelijker te proeven en aan te passen. Je kunt eventueel het kookwater zouten, maar de rest van de kruiden zou ik echt achteraf toevoegen. (Persoonlijk doe ik dat ook met het zout)
na het koken,. Ik doe zelf nooit zout erbij als ik groente kook. Sperziebonen, wortels, spruitjes, bloemkool doe ik allemaal met alleen maar nootmuskaat. Wel goede nootmuskaat, dus even een muskaatnoot raspen. Wat ook heel lekker is, bospeen in de oven roosteren, besprekelen met olijfolie en karwijzaad en zout& peper. Half uur in de oven op 200 graden (af en toe tussendoor ff husselen)
Erna, anders spoelt alles er weer af Tenzij je het kookwater ook gebruikt zou ik altijd na afloop kruiden.
Majabeestje
Berichten: 3808
Geregistreerd: 07-02-14
Geplaatst: 09-06-20 15:25
Sperziebonen die ik altijd na het koken. Dus afgieten, even uitstomen zonder deksel, klontje boter erbij en peper en zout of een klein schepje bouillonpoeder. En dat met deksel husselen, klaar
Wat grappig dat iedereen sperziebonen anders kookt, ik doe het als volgt (op oma's manier):
Koken in gezout water, laatste 5 minuten flinke scheut azijn erbij, na het afgieten klont boter en nootmuskaat.
ArankaM
Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp
Geplaatst: 04-07-20 10:16
Gisteren heb ik Banh mi gemaakt. Dat is een Vietnamees broodje. Was echt super lekker en makkelijk te maken. Het vlees kostte alleen wat tijd in de oven.
Heb je zin om met 1 dessert 1 kilo aan te komen, het gevoel te hebben dat je machtig lekker hebt gegeten? En dan bedoel ik machtig als in overheerlijk maar ook als pffff....ik zit vol...
Hmm klinkt goed! Combinatie van balsamico en aardbeien is altijd heerlijk!
Ik heb een marcato pastamachine gekocht en vorige week voor het eerst zelf pasta gemaakt! Was heerlijk! Alleen nog even oefenen op het deeg, want naar de receptuur van marcato was het wel droog en ging het scheuren.
Nu voor de verjaardag van mijn vriend pindakaas banaan Cheesecake aan het maken van rutgerbakt.nl
Kinke dat ziet er lekker uit! En na het recept gelezen te hebben Ik maakte de klassieke altijd met stukjes brownie nadat ik dat in Camden heb gegeten maar deze lijkt mij nog lekkerder!
LieveLoes
Berichten: 1687
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss
Geplaatst: 05-08-20 09:26
Vandaag heb ik de slowcooker aangeschaft, bij de Lidl. Zit een super leuk receptenboeken bij, maar zijn er misschien nog Bokkers met een goede tip voor in de slowcooker?
Heb alleen niets aangebraden en de doperwten en wortels heb ik vervangen voor sajoerboontjes (leek me lekkerder). Nacht ervoor al in de slowcooker gedaan en tot het avondeten op low laten pruttelen. Het was zo lekker dat ik 's middags al uit de pan stond te snoepen en me moest inhouden om niet die hele pan in een keer leeg te eten. Naast de hachee dus sajoerboontjes, verder rijst, kroepoek, hardgekookt ei in wedges en komkommer in het zuur.
En:
Met broccoli/sperziebonen, pasta (ik pak pipe rigate) en geraspte kaas erbij.