Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

 
 
MarliesV
Berichten: 15171
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 10:20


Life is short....SMILE while you still have teeth!


ElCamino
Berichten: 8929
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 10:38

Leuk, dat er weer wat gepost wordt!
Hier ook weer een stal-avond gepland in November. we hebben plek voor 30-35 personen in de kantine.
Ik verzin een thema met een gerecht. Dan kunnen mensen zich inschrijven.
Daar zit áltijd onbeperkt drank bij voor €7.50!!!! Dan reken ik uit wat het kort pp voor 30 man en dat bedrag komt er bij.

We doen altijd Thema avonden. We hebben al gehad:
Italiaans: Carpaccio, Spagetti Bolognese en voor de vega's: een vega-lasagna en tiramisu (€20.00)
Spaans: Paella gemaakt met vis, kip en chorizo (€15.00)
Grieks: Gyros Metaxa, Griekse gehaktballetjes, Inktvossalade en voor de vega: spinazie taart, salade en stokbrood (€15.00)
Hollandse Stamppot avond met boerenkool en zuurkool. Vlees en spekjes/jus er los bij voor de vega's (€10.00)
Mexicaans: Chli con carne en voor vega, Chili sin Carne, met stokbrood en rijst (€15.00)

En nu maak ik Hongaarse goulash met stokbrood, pasta en rijst. Voor de vega's een goulash variant met champions ipv vlees, wordt ook €15.00 pp.

Rytir
Berichten: 5359
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 10:54

Ik heb gisteren weer eens dahl gemaakt en was even vergeten hoe lekker dat kan zijn :9 Nou heb ik wel een ideaal kruidenmixje in huis uit Sri lanka. Als vega optie bij grote groepen echt een aanrader, ook met andere curries en bijgerechten en lekker vullend.

When nothing goes right,

go left.

ElCamino
Berichten: 8929
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:03

ik heb een vraag, ik heb een walnotenboom op stal ontdekt.
Naast walnoten taart / cake ben ik benieuwd wat er nog meer te maken is van walnoten.

Bv een pastasaus van walnoten.....k kan niet zoveel vinden bahalve toetjes/taarten
Iemand hier een idee ??

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:13

ElCamino schreef:
ik heb een vraag, ik heb een walnotenboom op stal ontdekt.
Naast walnoten taart / cake ben ik benieuwd wat er nog meer te maken is van walnoten.

Bv een pastasaus van walnoten.....k kan niet zoveel vinden bahalve toetjes/taarten
Iemand hier een idee ??


Fesenjan!
https://www.foodaholics.nl/fesenjan-per ... -walnoten/

Grote favoriet hier thuis :9

ElCamino
Berichten: 8929
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:26

aaahh thnx!!!!! heb het geprint en ga even kijken. en heel erg benieuwd naar die smaak.
Enga op zoek naar granaatappelsiroop.... bij de groothandel maar denk ik...

Boras
Berichten: 9946
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:29

De site lekkerensimpel.com heb ik dan weer opgegeven een tijd geleden.
Hun recepten werden bij mij vaak het-is-het-net-niet gerechten.
Maar misschien dat het nu beter is, misschien dat ik dat Mexicaanse gerechtje ga proberen.

Ik ben sinds gister fan van kookmutsjes.com

Mooie gerechten en de eerste die ik probeerde was heel apart en bijzonder goed gelukt:

Big Mac aardappelschotel.

Deze ovenschotel beschikt over de smaken van de Big Mac burger en is zo zacht, romig en uniek. Neem maar van mij aan dat de ovenschotel verrukkelijk is, want hij was echt zo op!
Dit is zo snel en gemakkelijk te bereiden. Elke zalige combinatie van aardappels, gehakt, saus en kaas in een ovenschaal belooft tot een romige gerecht waar je je vingers bij zult aflikken.


Bron: https://kookmutsjes.com/recept/big-mac- ... elschotel/

Geen woord teveel gezegd. Het is heel apart, echt alsof je in een big mac hapt.
Niet heel gezond, maar ach voor een keer :)

Ik zou de lagen aardappelpuree niet te dik maken, gehakt mag eventueel wat meer.
En zuinig aan beginnen met de mosterd, op smaak toevoegen.
Voor de topping van plakjes augurk zoet-zure gebruiken.
Voor de rest het recept aanhouden.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:33

ElCamino schreef:
aaahh thnx!!!!! heb het geprint en ga even kijken. en heel erg benieuwd naar die smaak.
Enga op zoek naar granaatappelsiroop.... bij de groothandel maar denk ik...


Ik haal het bij de turkse supermarkt :j

Boras
Berichten: 9946
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:34

ElCamino schreef:
aaahh thnx!!!!! heb het geprint en ga even kijken. en heel erg benieuwd naar die smaak.
Enga op zoek naar granaatappelsiroop.... bij de groothandel maar denk ik...


Of gewoon bij de supermarkt. Ik denk bij Albert Hein.
Ik heb 'm van Chtoura Garden Grenadine Molasses. Bij Albert Hein of bij de Turk vandaan.

ElCamino
Berichten: 8929
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:52

oh thnx, ga kijken, inmiddels heb ik 3 video's bekeken over hoe te maken ( leve internet) en ga het echt proberen.

Boras
Berichten: 9946
Geregistreerd: 21-10-10

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 11:57

Laat je weten hoe het smaakte?

Ik bedenk me net dat ik een flinke zak walnoten van mijn schoonmoeder uit Turkije heb gekregen.

ElCamino
Berichten: 8929
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 13:17

|Ja denk volgende week of zo dat ik het maak , of dit weekend als ik tijd heb.
Maak het eerst gewoon op fornuis maar Zou het in de slowcooker kunnen ????

genja
Berichten: 3942
Geregistreerd: 12-12-07

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 13:38


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 13:48

ElCamino schreef:
|Ja denk volgende week of zo dat ik het maak , of dit weekend als ik tijd heb.
Maak het eerst gewoon op fornuis maar Zou het in de slowcooker kunnen ????


Denk dat het wel kan, bij mijn versie moet ik alleen na een uurtje ijsklontjes en wat water toevoegen. En dan na nog een uur de kip etc :j maar dat kan ik een slowcooker ook gewoon natuurlijk

ElCamino
Berichten: 8929
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 14:11

ik heb jouwe geprint! ga even kijken.. thnx voor de tip.

en dan zit je te zoeken op recepten.....val ik van dit recept weer in allerlei ándere lekker dingen....
Indiase curry gerechten.... wordt volgende thema avond op stal denk ik, hihihi
En dan weer bouillabaisse.... hmmmmm heerlijke vissoep....
ook maar uitgeprint, zucht, lekker hoor

ArankaM
Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 16:08

Ik heb best wat kookboeken en daar staan ook vaak lunch/ontbijt recepten in. Lunch recepten vorm ik nog wel eens om tot avondeten, maar die ontbijtrecepten maak ik dus nooit. Ik wil dit binnenkort eens gaan proberen en een lekker uitgebreid ontbijt/brunch maken

[o]

Anoniem

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 18:22

Hier ga ik denk ik donderdag Fesenjan maken, lekker voor dat we op vakantie gaan :9

ArankaM
Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-19 17:07

Heeft iemand een tip voor een lekker cake recept dat ik makkelijk kan maken en mee kan nemen naar kantoor? :)

[o]

lor1_1984
Berichten: 12039
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-19 17:32

Heel simpel:
200 gr roomboter/margarine
200gr suiker
200gr eieren (ong 2 eieren)
200gr bloem
Bovenstaande moeten iig gelijke delen zijn, een ander gewicht dan de genoemde 200gr is ook prima. :)
Handje rozijnen
Handje walnoten
Appeltje (elstar/jonagold/goudrenet)
Naar smaak kaneel

Beslag maken zoals je gewend bent.
Appel in kleine stukjes snijden, walnoten breken en dit evt licht bestuiven met wat bloem tegen het naar de bodem vd cakevorm zakken.
Appelstukjes, rozijnen, walnoten en naar smaak kaneel door het beslag spatelen.
Geheel in een ingevette cakevorm en 60 minuten op 160c bakken.

Hier was het een hit iig, beetje herfstige smaak zo. :9
Appeltje kun je uiteraard ook vervangen met een peer ofzo, maar net wat he lekker vindt.

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Majabeestje
Berichten: 3807
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-19 18:04

lor1_1984 schreef:
Heel simpel:
200 gr roomboter/margarine
200gr suiker
200gr eieren (ong 2 eieren)
200gr bloem
Bovenstaande moeten iig gelijke delen zijn, een ander gewicht dan de genoemde 200gr is ook prima. :)
Handje rozijnen
Handje walnoten
Appeltje (elstar/jonagold/goudrenet)
Naar smaak kaneel

Beslag maken zoals je gewend bent.
Appel in kleine stukjes snijden, walnoten breken en dit evt licht bestuiven met wat bloem tegen het naar de bodem vd cakevorm zakken.
Appelstukjes, rozijnen, walnoten en naar smaak kaneel door het beslag spatelen.
Geheel in een ingevette cakevorm en 60 minuten op 160c bakken.

Hier was het een hit iig, beetje herfstige smaak zo. :9
Appeltje kun je uiteraard ook vervangen met een peer ofzo, maar net wat he lekker vindt.


Heb je geen bakpoeder oid nodig?

lor1_1984
Berichten: 12039
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-19 18:23

Ik gebruik het niet en volgens het recept waar ik mee begon hoeft er ook geen bakpoeder in. :)

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

ArankaM
Berichten: 1483
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-19 20:59

lor1_1984 schreef:
Heel simpel:
200 gr roomboter/margarine
200gr suiker
200gr eieren (ong 2 eieren)
200gr bloem
Bovenstaande moeten iig gelijke delen zijn, een ander gewicht dan de genoemde 200gr is ook prima. :)
Handje rozijnen
Handje walnoten
Appeltje (elstar/jonagold/goudrenet)
Naar smaak kaneel

Beslag maken zoals je gewend bent.
Appel in kleine stukjes snijden, walnoten breken en dit evt licht bestuiven met wat bloem tegen het naar de bodem vd cakevorm zakken.
Appelstukjes, rozijnen, walnoten en naar smaak kaneel door het beslag spatelen.
Geheel in een ingevette cakevorm en 60 minuten op 160c bakken.

Hier was het een hit iig, beetje herfstige smaak zo. :9
Appeltje kun je uiteraard ook vervangen met een peer ofzo, maar net wat he lekker vindt.


Dank voor het recept, maar ik wordt er nog niet wild van :)

[o]

Rijsa
Berichten: 745
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-19 21:30

ArankaM schreef:
Heeft iemand een tip voor een lekker cake recept dat ik makkelijk kan maken en mee kan nemen naar kantoor? :)


De stroopwafelcake met mascarponetopping van Rutgerbakt.nl is heerlijk!

Bella (v.Fonne Mundig R)
Nickie (v.Amigo 188) Rijsa (v.Marnehoeve's Everest)
<3

Amandavd
Berichten: 12104
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-19 06:30

Recept arretjescake.

Ingrediënten:

- 250 gram witte bastardsuiker
- 60 gram echte cacao
- 2 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 150 gram harde boter
- 250 gram maria biscuitjes

What to do:

Maria biscuitjes klein stampen in een kom maximaal 1 cm groot.
Harde boter in een pannetje laten smelten
Suiker, cacao, vanille suiker en eieren in een kom mengen
Bij dit mengsel langzaam gesmolten boter mengen
Hierbij weer de gestampte biscuitjes toevoegen
In een bakblik doen wat bekleed met alu folie is en voor 12 uur in de koelkast

https://www.instagram.com/adutchbookreviewer
Mijn bookstagram pagina met recensies, boekentips en nog veel meer.
https://www.facebook.com/Neelashondenleven
Alles over mijn hond Neela en informatieve blogs over honden!

MarliesV
Berichten: 15171
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-19 09:08

Bij de molen in het dorp hier verkopen ze mix voor caramelcake.
Die is zalig, zeker als je er dan nog stukjes stroopwafel oid bovenop doet.

Geen idee of elke molen dit verkoopt.

Arretjescake is altijd lekker. Doe daar trouwens geen vanillesuiker door. De rest wel inderdaad.
Eventueel nog te toppen met maltezers of er ipv biscuitjes ook chocoladepepernoten door te doen.

Life is short....SMILE while you still have teeth!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Corien_, ManonGrr en 84 bezoekers