Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
meisje_ schreef:Doen jullie de witlof eerst koken? En welke ham gebruiken jullie meestal?
Nielojram schreef:Als je de meest geweldige witlofschotel wil maken, dan kook je de witlof in de volle melk.
Halveren, en in de pan, net niet helemaal onder de melk, laten koken, snel laag zetten, dan minuut of 10.
Af laten koelen, indraaien met yorkham ( daar zit tenminste smaak aan), heel klein snufje Cayenne-peper op de ham, echte parmazaan ( dus niet die plastic-poeder uit die zakjes) erover heen raspen, tussen en op de lofjes in de schaal heel kleine stukjes boter, echt miniscuul, maar het blend goed in de oven met de parmazaan.
Hondertachtig graden in het midden, minuut of 18.
( Je zou met de melk die overblijft van het koken een mooie bechamel kunnen maken als saus => klont boter, laten smelten, bloem erbij, mooie brij van roeren ( garde gebruiken) de melk langzaam toevoegen en dan de verse parmezaan, en die saus over de ingerolde witlofjes schenken)