Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 14:01

Pacific schreef:
Is het echt 180 gram melk wat er in moet? Niet 180 ml?


Ik heb met gram gewerkt, en het ging prima :)

Kelan

Berichten: 1626
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 14:17

Versie met rode pesto.
Ziet er in ieder geval heel kerstig uit :)
Afbeelding

Nu maar hopen dat het ook lekker smaakt :D

martinique

Berichten: 674
Geregistreerd: 28-03-11
Woonplaats: Zeeland

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 14:38

Mooi!!

Sting

Berichten: 12859
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 14:56

Leuk met rode pesto!! Heb je de suiker ook uit het brood zelf gehouden of vervangen oid? :)

Kelan

Berichten: 1626
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 10:21

Ik heb inderdaad gewoon de suiker er niet in gedaan. Dat leek me te zoet worden in combinatie met de pesto.

Het was erg lekker, iedereen vond het zeer goed geslaagd *D

Moon

Berichten: 3925
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Hardenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 13:49

Nadat ongeveer de helft van het gist en ei over de vloer was gegaan... Ik wou zo'n mooi dammetje van bloem bouwen, wat je Rudolf ook altijd ziet doen en dan in het midden melk en ei gieten. Brak mijn dammetje door. Overal bloem en ei en melk met gist. Dat eerst opgeruimd, boter snel van het vuur, oliebol toch wel erg bruin. Bloem en resterende ei, melk gist in een bak. Hmmm.. erg droog deeg nu.. Toch die boter er door. oliebol die was te bruin. Helaas. Dan nog maar een extra ei en een beetje extra melk extra gist...... wil mijn deeg niet rijzen.

Help............

Edit: het staat nu voor de verwarming en hoe lang moet het daar staan voordat ik resultaat zie?

Iris82

Berichten: 39849
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 13:53

Ik las ergens anderhalf uur. :=

Moon

Berichten: 3925
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Hardenberg

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 13:55

Ooohh.. ik ben weer veels te ongeduldig. Dat van mij staat er net 20 minuten.
Ik wacht wel rustig af en anders heb ik altijd nog boerencake uit een pakje. Boter en ei toevoegen en klaar :D

Iris82

Berichten: 39849
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 13:56

Mijne staat ook op de verwarming. Nu ongeveer een uur. Is denk ik ongeveer 1.5 keer gegroeid.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 15:32

Hier staat nu het kaneelstokje van culy.nl in de oven.
Het ruikt heerlijk en ziet er super uit.
Ik heb iets meer boter gebruikt want ik wilde een soort mega bolus maken.

Depende

Berichten: 3513
Geregistreerd: 19-07-09

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 20:00

Ooh Moon zo herkenbaar, mij lukt zo'n dammetje ook nooit. Tegenwoordig probeer ik het al niet eens meer, ga wel gewoon voor een grote kom. :+

Sting

Berichten: 12859
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-13 22:46

Ik gooi het ook in een kom hoor! Moet er niet aan denken om dat gewoon op een blad te doen, gaat zeker weten mis ;).

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-13 17:15

Net ook versie met pesto en geraspte kaas gemaakt, heel erg lekker! Dadelijk dat gevlochten brood met kaneel maken, allemaal aan het oefenen voor oud en nieuw. :')

Sting

Berichten: 12859
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-13 20:40

Hier ook weer het verzoek om versies te maken voor oud en nieuw. Twee broden, eens bedenken wat voor variaties ik dan ga doen. De ster ben ik inmiddels zat, hihi. Het chocolade/rozijnenbrood was erg lekker, dus denk dat ik die nog een keer maak en dan wat meer boter gebruiken (was nu wat droog). Trouwens: tip voor iedereen; als je de zoete variant maakt even een beetje zout erdoor gooien, zit er meer smaak aan! :)

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-13 21:04

als hij te droog is zou ik niet persé meer boter gebruiken, maar eerder IETS meer water.

moonfish13
Berichten: 18229
Geregistreerd: 20-08-07

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-13 23:32

Mijn deeg staat te rijzen.

moonfish13
Berichten: 18229
Geregistreerd: 20-08-07

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 14:07

Wish me luck! Ik ga zo freubelen.. Met nieuw deeg want een dag laten staan werkt niet.

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 14:52

Goed dat ik dat weet :+ Mijn mama had gevraagd of het zou lukken om dat deeg al een dag op voorhand te maken... Bedankt dus :+

En veel succes met je nieuwe deeg ;)

moonfish13
Berichten: 18229
Geregistreerd: 20-08-07

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 15:38

Mijn deeg rijst nu niet terwijl ik het hetzelfde heb gedaan als de vorige keer??? Wat nou weer?!?!

Sting

Berichten: 12859
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 15:40

Staat hij wel warm genoeg? En lang genoeg gekneed? :)

moonfish13
Berichten: 18229
Geregistreerd: 20-08-07

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 16:06

Stond op de verwarming en alles was 100% gekneed.. Ben bang dat de melk en de eieren te warm en te koud waren?

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 16:14

Dat kan wel, dat je melk te warm was. Maar is de verwarming ook niet te warm? Ik heb gewoon laten rijzen op het aanrecht, op kamertemperatuur dus.
Hoelang staat hij al te rijzen?

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 16:29

Als de melk te heet is, kan de gist doodgaan. Lauw is warm zat.

Eef_Bam

Berichten: 4094
Geregistreerd: 19-08-09
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 17:48

ik heb gewoon koude melk uit de koelkast en eieren (ook koud) gemengd met de hete boter, en de gist met de bloem en daarna alles samengevoegd, die van mij rees als een malle (maar ik had er dan ook al een zakje gist extra ingegooid voor de zekerheid)

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-13 18:22

Koude ingrediënten maken in principe niets uit, alleen dan duurt het rijzen wat langer. Hoe warmer is deeg is/hoe warmer de plek is waar het staat te rijzen hoe sneller het gaat. Hetzelfde met minder/meer gist, hoe minder gist hoe langer het rijzen duurt, maar je krijgt uiteindelijk hetzelfde resultaat. Met een beetje geduld. :D