Leuk met rode pesto!! Heb je de suiker ook uit het brood zelf gehouden of vervangen oid?
Kelan
Berichten: 1626
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Veluwe
Geplaatst: 26-12-13 10:21
Ik heb inderdaad gewoon de suiker er niet in gedaan. Dat leek me te zoet worden in combinatie met de pesto.
Het was erg lekker, iedereen vond het zeer goed geslaagd
Moon
Berichten: 3925
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Hardenberg
Geplaatst: 26-12-13 13:49
Nadat ongeveer de helft van het gist en ei over de vloer was gegaan... Ik wou zo'n mooi dammetje van bloem bouwen, wat je Rudolf ook altijd ziet doen en dan in het midden melk en ei gieten. Brak mijn dammetje door. Overal bloem en ei en melk met gist. Dat eerst opgeruimd, boter snel van het vuur, oliebol toch wel erg bruin. Bloem en resterende ei, melk gist in een bak. Hmmm.. erg droog deeg nu.. Toch die boter er door. oliebol die was te bruin. Helaas. Dan nog maar een extra ei en een beetje extra melk extra gist...... wil mijn deeg niet rijzen.
Help............
Edit: het staat nu voor de verwarming en hoe lang moet het daar staan voordat ik resultaat zie?
Ooohh.. ik ben weer veels te ongeduldig. Dat van mij staat er net 20 minuten. Ik wacht wel rustig af en anders heb ik altijd nog boerencake uit een pakje. Boter en ei toevoegen en klaar
Iris82
Berichten: 39849
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg
Geplaatst: 26-12-13 13:56
Mijne staat ook op de verwarming. Nu ongeveer een uur. Is denk ik ongeveer 1.5 keer gegroeid.
Hier staat nu het kaneelstokje van culy.nl in de oven. Het ruikt heerlijk en ziet er super uit. Ik heb iets meer boter gebruikt want ik wilde een soort mega bolus maken.
Ik gooi het ook in een kom hoor! Moet er niet aan denken om dat gewoon op een blad te doen, gaat zeker weten mis .
fourseasons
Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13
Geplaatst: 28-12-13 17:15
Net ook versie met pesto en geraspte kaas gemaakt, heel erg lekker! Dadelijk dat gevlochten brood met kaneel maken, allemaal aan het oefenen voor oud en nieuw.
Hier ook weer het verzoek om versies te maken voor oud en nieuw. Twee broden, eens bedenken wat voor variaties ik dan ga doen. De ster ben ik inmiddels zat, hihi. Het chocolade/rozijnenbrood was erg lekker, dus denk dat ik die nog een keer maak en dan wat meer boter gebruiken (was nu wat droog). Trouwens: tip voor iedereen; als je de zoete variant maakt even een beetje zout erdoor gooien, zit er meer smaak aan!
Dat kan wel, dat je melk te warm was. Maar is de verwarming ook niet te warm? Ik heb gewoon laten rijzen op het aanrecht, op kamertemperatuur dus. Hoelang staat hij al te rijzen?
Als de melk te heet is, kan de gist doodgaan. Lauw is warm zat.
Eef_Bam
Berichten: 4094
Geregistreerd: 19-08-09
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 30-12-13 17:48
ik heb gewoon koude melk uit de koelkast en eieren (ook koud) gemengd met de hete boter, en de gist met de bloem en daarna alles samengevoegd, die van mij rees als een malle (maar ik had er dan ook al een zakje gist extra ingegooid voor de zekerheid)
Koude ingrediënten maken in principe niets uit, alleen dan duurt het rijzen wat langer. Hoe warmer is deeg is/hoe warmer de plek is waar het staat te rijzen hoe sneller het gaat. Hetzelfde met minder/meer gist, hoe minder gist hoe langer het rijzen duurt, maar je krijgt uiteindelijk hetzelfde resultaat. Met een beetje geduld.