Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anniekskie

Berichten: 2176
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 17:37

Hier staat ie nu voor de eerste keer te rijzen. Helaas hebben we geen verwarming waar ik hem op kan zetten. Dus de vloerwarming iets hoger gezet en hem tussen een deken gezet. Hij rijst iig wel, dus moet goed komen.

Anniekskie

Berichten: 2176
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 19:13

Hij is bijna klaar, bedenk me alleen net dat ik vergeten ben in te strijken met melk, dus de bovenkant zal wel niet zo mooi worden.

BelleFleur

Berichten: 1854
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: België

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 20:10

De tweede is bijna klaar. Laagje groene pesto, laagje geraspte kaas, laagje rode pesto. Als aperitiefhapje morgen.

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 20:24

Anniekskie schreef:
Hij is bijna klaar, bedenk me alleen net dat ik vergeten ben in te strijken met melk, dus de bovenkant zal wel niet zo mooi worden.


Was ik ook vergeten :o Maar het ziet er best goed uit. Alleen is de bovenkant een beetje minder blinkend en een beetje droger waarschijnlijk ook.

Anniekskie

Berichten: 2176
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 20:31

BelleFleur schreef:
De tweede is bijna klaar. Laagje groene pesto, laagje geraspte kaas, laagje rode pesto. Als aperitiefhapje morgen.


Klinkt ook lekker!

Hier is ie ook klaar! Idd niet zo blinkend bovenop, maar zal er vast niet minder om smaken
Afbeelding
Nu zo de worstenbroodjes in de oven en dan ben ik klaar voor vanavond!

Depende

Berichten: 3513
Geregistreerd: 19-07-09

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:07

Ik heb die krans met witte chocolade en cranberries in de oven staan, hij ruikt al lekker. Ben errug benieuwd. *D

Sting

Berichten: 12857
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:11

Die vond ik ook erg goed klinken! Denk dat ik die ga maken met gewone melkchocolade (hebben nog chocoletters uit de uitverkoop liggen :') ) en rozijnen! Dat is meer mijn ding, recept wordt er natuurlijk niet anders van :). Laat ff weten hoe hij smaakt!

Ik weet niet hoe het met dit recept zit, maar ik vond de originele brioche heel erg zoet, zou ik de suiker eruit kunnen laten of moet ik dat dan vervangen voor bloem? Iemand een idee?

Depende

Berichten: 3513
Geregistreerd: 19-07-09

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:16

In dat recept van Foodiva zit maar 1 eetlepel suiker, dat kan je wel vervangen voor honing, maar de gist heeft dat nodig om zich mee te voeden zeg maar.

martinique

Berichten: 674
Geregistreerd: 28-03-11
Woonplaats: Zeeland

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:19

Hoi allemaal!
Ik heb even hulp nodig dus hopelijk zijn er mensen wakker..
Ik ben nu bezig (net begonnen) met het volgen van dit recept, maar ik heb van dat instant gist. Moet ik dan de melk gewoon koud bij de bloem enzo doen? Of helemaal niet? Of warm? :o

Sting

Berichten: 12857
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:31

Ik heb ook instant gist gebruikt en maakt niet veel uit hoe je dat gebruikt. Je kan gewoon het recept volgen, maar het hoeft niet per se opgelost te worden in de melk.

Anniekskie

Berichten: 2176
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:32

Ik heb de gist gewoon door de bloem heen gemengd. En dan lauw warme melk erbij gedaan.

flare
Berichten: 2213
Geregistreerd: 16-06-12

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:33

Jup, ik ook haha,

martinique

Berichten: 674
Geregistreerd: 28-03-11
Woonplaats: Zeeland

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:47

Zo heb ik het nu ook gedaan :)
Het staat nu voor de eerste keer te rijzen (voor de open haard.. De verwarming brandt niet doordat de open haard aan staat :P). Vond het wel erg plakkerig, maar laten we hopen dat het wel goed komt haha.

De foto's die ik hier heb gezien waren veelbelovend :D

lovey_ou

Berichten: 5532
Geregistreerd: 02-03-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 21:56

Ik wil dit recept ook gaan proberen! Echter hebben wij alleen zelfrijzend bak meel in huis en ook in de supermarkt kon ik alleen zelfrijzend bak meel vinden. Kan ik dat gewoon gebruiken?

Sting

Berichten: 12857
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 22:09

Volgens mij had iemand op pagina 2 ofzo het ook met zelfrijzend bakmeel gedaan! Moet je ff terugzoeken :).

lovey_ou

Berichten: 5532
Geregistreerd: 02-03-08

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 22:30

Ja ik vond wel iets inderdaad maar geen bericht over het uiteindelijke resultaat :n

Kinke

Berichten: 20513
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 22:30

Wat ziet dat er prachtig uit!! Ik ga hem zeker een keer maken, maar dan in een hartige variant.

Aria_zz

Berichten: 5515
Geregistreerd: 01-08-08
Woonplaats: Oostenrijk.

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 10:09

Die van mij ziet er goed uit, maar is niet genoeg gerezen de 2de keer. Sebiets eens proeven.

martinique

Berichten: 674
Geregistreerd: 28-03-11
Woonplaats: Zeeland

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 10:46

Afbeelding

Ziet er best lekker uit! Zometeen eens proeven, hopelijk is ie goed gaar. Bij mij duurde het rijzen heel lang, dus weet niet of ie uiteindelijk goed gerezen heeft

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 11:17

Ik heb de 2de keer maar een halfuur laten rijzen en toen in de oven gedaan, daar is hij ook nog een stuk gerezen. Net geproefd, best lekker :) Het smaakt natuurlijk niet zoals een brioche die je in de winkel koopt, maar ik vond hem minstens even lekker. En het vult ook goed :D

Steefz

Berichten: 2081
Geregistreerd: 26-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 11:23

Misschien ook leuk om speculoospasta te gebruiken in plaats van Nutella? Of lagen witte en bruine chocoladepasta afwisselen. :Y)

Pacific

Berichten: 3146
Geregistreerd: 18-06-11

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 12:54

Is het echt 180 gram melk wat er in moet? Niet 180 ml?

Kinke

Berichten: 20513
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 12:57

Dat zal niet zo heel veel uitmaken denk ik Pacific…weet zo niet wat het soortelijk gewicht is van melk, maar denk dat het aardig overeenkomt :)

Sting

Berichten: 12857
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 13:03

@Pacific: Maakt inderdaad niet veel uit, meeste vocht is 1 liter gelijk aan 1 kilo :).

Hier staat hij weer te rijzen, straks met vulling van bruine suiker en kaneel! En ook de witte chocolade/cranberrie staat te rijzen, maar die maak ik met pure chocolade en rozijnen :D.

Kelan

Berichten: 1625
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 13:45

Hier staat een versie met rode pesto in de oven.
Had iets meer mogen rijzen denk ik, maar verder ziet het er nu al leuk uit :)