Hier staat ie nu voor de eerste keer te rijzen. Helaas hebben we geen verwarming waar ik hem op kan zetten. Dus de vloerwarming iets hoger gezet en hem tussen een deken gezet. Hij rijst iig wel, dus moet goed komen.
Die vond ik ook erg goed klinken! Denk dat ik die ga maken met gewone melkchocolade (hebben nog chocoletters uit de uitverkoop liggen ) en rozijnen! Dat is meer mijn ding, recept wordt er natuurlijk niet anders van . Laat ff weten hoe hij smaakt!
Ik weet niet hoe het met dit recept zit, maar ik vond de originele brioche heel erg zoet, zou ik de suiker eruit kunnen laten of moet ik dat dan vervangen voor bloem? Iemand een idee?
In dat recept van Foodiva zit maar 1 eetlepel suiker, dat kan je wel vervangen voor honing, maar de gist heeft dat nodig om zich mee te voeden zeg maar.
Hoi allemaal! Ik heb even hulp nodig dus hopelijk zijn er mensen wakker.. Ik ben nu bezig (net begonnen) met het volgen van dit recept, maar ik heb van dat instant gist. Moet ik dan de melk gewoon koud bij de bloem enzo doen? Of helemaal niet? Of warm?
Ik heb ook instant gist gebruikt en maakt niet veel uit hoe je dat gebruikt. Je kan gewoon het recept volgen, maar het hoeft niet per se opgelost te worden in de melk.
Anniekskie
Berichten: 2176
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)
Geplaatst: 24-12-13 21:32
Ik heb de gist gewoon door de bloem heen gemengd. En dan lauw warme melk erbij gedaan.
Zo heb ik het nu ook gedaan Het staat nu voor de eerste keer te rijzen (voor de open haard.. De verwarming brandt niet doordat de open haard aan staat ). Vond het wel erg plakkerig, maar laten we hopen dat het wel goed komt haha.
De foto's die ik hier heb gezien waren veelbelovend
lovey_ou
Berichten: 5532
Geregistreerd: 02-03-08
Geplaatst: 24-12-13 21:56
Ik wil dit recept ook gaan proberen! Echter hebben wij alleen zelfrijzend bak meel in huis en ook in de supermarkt kon ik alleen zelfrijzend bak meel vinden. Kan ik dat gewoon gebruiken?
Ziet er best lekker uit! Zometeen eens proeven, hopelijk is ie goed gaar. Bij mij duurde het rijzen heel lang, dus weet niet of ie uiteindelijk goed gerezen heeft
Ik heb de 2de keer maar een halfuur laten rijzen en toen in de oven gedaan, daar is hij ook nog een stuk gerezen. Net geproefd, best lekker Het smaakt natuurlijk niet zoals een brioche die je in de winkel koopt, maar ik vond hem minstens even lekker. En het vult ook goed
Steefz
Berichten: 2081
Geregistreerd: 26-10-13
Geplaatst: 25-12-13 11:23
Misschien ook leuk om speculoospasta te gebruiken in plaats van Nutella? Of lagen witte en bruine chocoladepasta afwisselen.
@Pacific: Maakt inderdaad niet veel uit, meeste vocht is 1 liter gelijk aan 1 kilo .
Hier staat hij weer te rijzen, straks met vulling van bruine suiker en kaneel! En ook de witte chocolade/cranberrie staat te rijzen, maar die maak ik met pure chocolade en rozijnen .
Kelan
Berichten: 1625
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Veluwe
Geplaatst: 25-12-13 13:45
Hier staat een versie met rode pesto in de oven. Had iets meer mogen rijzen denk ik, maar verder ziet het er nu al leuk uit