Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
heidy_wilco

Berichten: 4477
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 00:06

Jaha, een hele mond vol voor een recept.
Mijn lieve Canadese achter-achter nicht (dacht ik?) deelt wel eens recepten op facebook, en de meesten van die recepten zijn met chocolade. Dit recept had zij op facebook gezet en die moest ik toch echt even delen:

- 500g meel
- 2 eieren
- 70g suiker
- 180g melk
- 30 gr boter
- 30 g gist
- Chocoladepasta

Smelt de boter en laat het afkoelen. Los de gist op in warme melk. Bloem en suiker in de kom en maak een kuiltje in het midden. Giet daar de losgeklopte eieren, melk en gesmolten boter in. Meng het met je handen tot een deeg en laat het daarna rijzen tot 2 keer zo hoog. Snijdt de deeg in 4 gelijke stukken en verspreid het op een met bloem bestoven vlak. De schrijven moeten ong. 25 cm in diameter zijn en 2 mm dik. Plaats een schijf in een taartvorm en verspreid er een laagje chocolade over tot een cm van de rand. Dek af met de tweede plak en zorg dat de randen op de andere plak aansluiten. Bij de 3de en 4de plak precies hetzelfde doen. Met een klein glas het midden van het deeg markeren en in 16 stukken snijden (voorzichtig in het midden!). Pak twee slierten en draai ze 2 slagen in tegenover gestelde richtingen (Rechterhand naar rechts, linkerhand naar links). Heerhaal dit voor de overige 14. Laat het weer voor 30 minuten rijzen. Bestijk het daarna met melk en bak het in een voorverwarmde oven 25 minuten op 180 graden.

Afbeelding

En? Ziet het er lekker uit of ziet het er lekker uit?


Willen jullie er wel om denken dat ik dit allemaal vanuit het frans heb vertaald (met behulp van google :D) en dat sommige dingen misschien een beetje raar geformuleerd zijn?

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik ga hem natuurlijk wel erg gauw maken :)
Laatst bijgewerkt door heidy_wilco op 21-11-13 00:19, in het totaal 2 keer bewerkt

oomens

Berichten: 8812
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 00:09

heidy_wilco schreef:
- Pâte à tartiner chocolat (hier krijg ik een rare vertaling op, als iemand het weet? Ik vermoed iets van een reep chocolade? Ik heb haar al gevraagd wat het is, maar ze heeft nog niet geantwoord ;) )

Chocoladepasta.

Noeps
Berichten: 16929
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 00:10

Oh, wat ziet dat er leuk uit! Leuk recept om eens in het weekend uit te proberen :)

Cheytjuh

Berichten: 4022
Geregistreerd: 17-08-05
Woonplaats: Rijssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 00:12

vind ik leuk :D ga het ook eens proberen, lijkt me erg lekker !

heidy_wilco

Berichten: 4477
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 00:14

oomens schreef:
heidy_wilco schreef:
- Pâte à tartiner chocolat (hier krijg ik een rare vertaling op, als iemand het weet? Ik vermoed iets van een reep chocolade? Ik heb haar al gevraagd wat het is, maar ze heeft nog niet geantwoord ;) )

Chocoladepasta.


Ik had het inderdaad net gevonden ;)

Bedankt!

Depende

Berichten: 3513
Geregistreerd: 19-07-09

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 02:13

Ziet er erg feestelijk uit zo, ik ga hem ook eens uitproberen, misschien wel leuk voor Kerst bij de koffie oid. :D

Ladypronk
Berichten: 372
Geregistreerd: 26-09-11
Woonplaats: Fryslan

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:24

Dat ziet er helemaal leuk en lekker uit voor bij het kerstontbijt! Ik ga het proberen :-)

Lisette1990
Berichten: 707
Geregistreerd: 01-02-10

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:31

mmm lijkt me er erg lekker!! Ga ik zeker een keer proberen!

makkie79
Berichten: 244
Geregistreerd: 12-05-11

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:34

hihi ga het proberen maar twijfel of mijn creatie net zo mooi gaat worden!!!

Roihi

Berichten: 2888
Geregistreerd: 29-03-05
Woonplaats: i te taha whenua

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:40

Oh wauw ziet er erg lekker uit
deze ga ik ook proberen maken :)
(gaat vloeken worden om het net zo mooi te krijgen denk ik :') )

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:45

Wauw water loopt me sirieus in de mond. Dit ga ik zeker uit proberem

amies100

Berichten: 2050
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Deurne

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:46

MMMmm dat ziet er lekker uit!! Bedankt voor het delen :9

purple

Berichten: 2139
Geregistreerd: 17-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:47

Die ga ik ook proberen! :)

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:59

Heeft ze hier al variaties op bedacht? Mij lijkt een hartige variant ook heerlijk :D

Reusje0504

Berichten: 1682
Geregistreerd: 30-10-12
Woonplaats: Deventer

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 11:02

Wauw deze ga ik zeker proberen!! Ben ook benieuwd naar variaties:)

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 11:08

Deze taart ziet er gewoon de perfecte Kerst-taart uit! Dankjewel :)

Ibbel

Berichten: 49102
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 11:12

Het is geen taart hè, het is een brioche. Luxe chocoladebrood dus.

Ir111

Berichten: 11950
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 11:56

LhinnOlijf schreef:
Heeft ze hier al variaties op bedacht? Mij lijkt een hartige variant ook heerlijk :D

Ja, ik was hier ook al aan het bedenken hoe je hier een hartige variant op kunt maken. Ik hou niet zo van zoet brood nl maar ik vind het er echt geweldig uitzien!

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:00

Ibbel schreef:
Het is geen taart hè, het is een brioche. Luxe chocoladebrood dus.


Oeps, ja, dat bedoelde ik :+

heidy_wilco

Berichten: 4477
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-11-13 12:07

LhinnOlijf schreef:
Heeft ze hier al variaties op bedacht? Mij lijkt een hartige variant ook heerlijk :D


Ze heeft het zelf ook van een site af ;)
Ze houdt wel van bakken dus wie weet met wat ze komt :)

Ir111

Berichten: 11950
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:16

Volgens mij kun je de suiker weglaten en wat peper en zout toevoegen aan het deeg, eventueel wat gerapste kaas erdoor. Dan de ene laag bestrijken met tomatenpuree en de anderen laag met groene pesto. Zo heb je een hartige italiaanse brioche. Weet niet hoe de kleuren zich houden tijdens het bakken maar het is de moeite waard. :9
Laatst bijgewerkt door Ir111 op 21-11-13 12:37, in het totaal 1 keer bewerkt

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:20

Ir111 schreef:
Volgens mij kun je de suiker weglaten en wat peper en zout toevoegen aan het deeg, eventueel wat gerapste kaas erdoor. Dan de ene laag bestrijken met tomatenpuree en de anderen laag met groene pesto. Zo heb je een hartige italisaanse brioche. Weet niet hoe de kleuren zich houden tijdens het bakken maar het is de moeite waard. :9

Zou dat dan niet te 'nat zijn en daardoor eruit lopen tijdens het draaien?

Zelf dacht ik eerder in de richting van een roomkaasje + zalm :Y)

Ir111

Berichten: 11950
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:22

Mmm, misschien wel al denk ik dat je met een dun laagje een heel eind komt.

Roomkaas zie je niet meer terug na het bakken en de zalm vloeit niet mooi in je deeg zoals chocoladepasta doet. Maar ik ben benieuwd hoe het er uit gaat zien als je het gebakken hebt!

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:23

Ir111 schreef:
Volgens mij kun je de suiker weglaten en wat peper en zout toevoegen aan het deeg, eventueel wat gerapste kaas erdoor. Dan de ene laag bestrijken met tomatenpuree en de anderen laag met groene pesto. Zo heb je een hartige italisaanse brioche. Weet niet hoe de kleuren zich houden tijdens het bakken maar het is de moeite waard. :9

Waauww, dit klinkt echt lekker!! Lijkt me zeker de moeite waard om het eens uit te proberen *\o/*

Boompje1985

Berichten: 5445
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: Arnhem

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:40

Deze ga ik zeker maken voor de kerst brunch met vrienden *\o/*