Natuurlijk :D
Basisrecept:
500 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
25 gram suiker
De gelatine weken in koud water.
Room en suiker al roerend zachtjes aan de kook brengen. Van het vuur halen en de uitgeknepen blaadjes gelatine toevoegen. Blijven roeren tot de gelatine volledig is opgelost. Al roerend nog wat laten afkoelen.
Dan gieten in de vorm/bakjes welke je wilt gebruiken. Als het genoeg is afgekoeld, minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de smaak kan je eventueel een (gedroogd) vanillestokje meekoken, vanille-essence of de suiker vervangen door vanille-suiker.
Hier is een eetlepel vers citroensap en geraspte citroenschil ook favoriet (wel pas toevoegen nadat de gelatine is opgelost).
Verder zou je eventueel nog eens munt of fruit kunnen proberen, maar dat heb ik zelf nog niet gedaan. Al staan aardbeien nog steeds op m'n lijst :9
Sommige mensen zullen zoveel room als zwaar ervaren, en je kan dit ook maken met 250 ml melk/250 ml slagroom en dan 3 blaadjes gelatine. In dat geval moet je wel blijven roeren tot het afgekoeld is, omdat anders de melk en de room twee afzonderlijke lagen gaan vormen (en dat kan in de vorm alsnog gebeuren).
Lente Alle zaadjes de grond in en hopen dat ze boven de grond willen kijken dit jaar