Puppy Erbij 2021

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 
Kiimm_
Berichten: 2869
Geregistreerd: 24-04-10
Woonplaats: Maurik

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 11:01

Cody had vrijdag wat warme en rode oortjes. Dierenarts gebeld en gezien de klachten en dat Cody geen pijn aangaf zagen ze het niet als spoed en moesten we deze morgen naar de dierenarts. Dit weekend trok de warmte en het rode wat weg maar waren zijn oren wel enorm vies en begon het flink te stinken. Cody leek er alsnog geen last van te hebben.

Net bij de dierenarts geweest en meneer heeft toch 2 flink ontstoken oren waarvan de linker zelfs wat bloed. Hij begon ook echt te janken toen ze in zijn linkeroor keken en Cody sprong toen zo van de tafel af, recht in mijn armen en zijn hoofd in mijn nek. Super schattig dat die de veiligheid bij me opzocht en een knuffel wilde maar 37 kilo opvangen was wel een uitdaging :') Hij heeft veel meer pijn dan dat die heeft laten zien. Nu druppels en een zalfje mee gekregen. Over een week moeten we terug om te kijken of er vooruitgang in zit :)

Cody heeft zich het hele weekend groot gehouden en nu is die ineens heel zielig :+
[ img ]


cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 11:16

Hij IS ook wel echt zielig he, arme druif Y;(
Meestal slaan die medicijnen wel snel aan, dus hopelijk nu bij Cody ook!

--

Een deel van jullie wist het al, maar denk deel de update ook hier nog even.
Arya heeft al een tijdje een probleem met een van haar buitenste tenen; het kussentje is helemaal kapot gegaan en dat werd steeds erger. Dus het vooruitzicht was al dat er waarschijnlijk een operatie aan zat te komen. Zo lang ze geen last ervan zou hebben, zouden we het blijven aankijken en hopen dat het wat zou stagneren ook. Maar het is helaas de laatste maanden snel erger geworden nog en sinds vrijdag begon ze met manken. Dat is dan ook waar we de grens trekken, want ze heeft nu gewoon last ervan. Ze loopt gewoon nog met alle poten, maar dit gaan we natuurlijk niet rekken.

--

A.s. woensdag om 9u kan ik Arya brengen, dus we hebben alles heel snel kunnen regelen - vanochtend nog een heel uitgebreid consult gehad met de DA die onze situatie van begin af aan gezien heeft. Kan fijn erbij blijven als ze onder zeil gaat; ze hebben extra geschoven nog voor ons etc dus ze zijn heel meewerkend hierin, dus da's fijn. Het zal geen hele diepe narcose worden gelukkig omdat dit een vrij snelle - voor chirurgische begrippen - ingreep gaat zijn. Dus dan is ze erna hopelijk ook snel er van op de been weer. Prognose van herstel erna ziet er ook goed uit, daar verwachten ze geen gekke dingen mee.

Besloten om geen 2nd opinion te gaan doen, want ze hebben bij onze eigen praktijk ervaring met teen amputaties - zitten met meerdere artsen samen en die wat ingepland staat voor Arya hebben we vandaag zelf nog gesproken, die kent haar probleem met de teen ook van begin af aan en heeft ervaring met dit soort operaties. Er is eigenlijk ook geen aanleiding om hiervoor een verdere specialist op te gaan zoeken. Ze hebben toevallig ook deze maand meerdere teen operaties en amputaties nog gedaan zelfs; veel honden hadden pech met tenen. 

Er is besloten om er dan een hele teen amputatie van te maken omdat de DA - maar voor ons gevoel is dit ook veel fijner zo - het risico niet wil lopen dat als er een stukje blijft zitten, dit gaat irriteren. Ze zou waarschijnlijk Sowieso 3 kootjes eraf moeten (al hadden ze dat eerst nog bevestigd met een foto) dus hetgeen wat dan eraan blijft zitten heeft sowieso geen functie meer; kan alleen maar juist irritant worden voor d'r.

En voor de zekerheid gaat het stompje wel naar het lab voor uitgebreid onderzoek. We achten de kans allemaal heel groot dat het gewoon echt komt door dat ongeluk toen, maar we gaan toch ook inwendig laten onderzoeken voor de zekerheid. We willen niet het risico lopen dat er toch iets anders aan de hand is, wat eventueel zou kunnen uitbreiden en nu is het moment dan wel om dat ding gewoon meteen door te sturen. Meten = weten zeg maar.

--

Ondanks dat ik rationeel gezien Weet dat ze prima met 9 tenen kan, zeker een buitenste teen is geen grote ramp, Weet dat deze operatie relatief gezien vrij standaard en simpel is... Ik moet toch even slikken en alles verwerken. Ben blij dat het toch zo snel gaat allemaal, dan heeft vooral Arya er gewoon zsm ook geen last meer van. Nu dus maar even blijven door ademen en de komende tijd dus kijken dat ik haar rustig zie te houden :') Ze is sinds zaterdag namelijk wel gewoon al telkens aant springen naar de deur omdat ze denkt en hoopt dat we leuke dingen gaan doen - maar we hebben het rustig aan gehouden natuurlijk. Net stond ze ook al te springen om mee te gaan, dus dat was wel een domper voor d'r toen we daar naar binnen moesten :=


[ img ]
Laatst bijgewerkt door cursebreaker op 29-11-21 11:20, in het totaal 1 keer bewerkt

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

xLaraaj
Berichten: 3414
Geregistreerd: 18-02-14
Woonplaats: België

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 11:19

oooh arme Arya ! Gelukkig kunnen jullie al zo snel terecht :(:) Mag ik vragen waarom er zoizo 3 kootjes eraf moeten als het gewoon het kussentje is dat kapot / open is ?
Dikke knuffel van ons !

https://rockingmills.weebly.com/ - Australian Shepherds

kiwiwitje
Berichten: 17910
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-21 11:21

Ahh wat rot. Maar vast de beste keuze!

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 11:23

edit
Dankjewel!!

En sowieso 3 kootjes omdat het helaas zo groot is dat het dat hele deel in beslag neemt/invloed heeft op al die kootjes. Sorry, kan het lastig uit leggen haha. Als je het ziet en vooral voelt is het veel duidelijker. 'maar alleen het kussentje' is misschien ook wat te minimalistisch geschreven, maar in basis is het dat wel. Alleen heeft het gewoon invloed op de hele teen (of ja die eersten koten in ieder geval) en uiteindelijk als we er te lang mee wachten ook nog wel op meer onderdelen van het gestel, want dan gaat ze misschien te veel compenseren. En de verwachting is gewoon dat ze beter went aan de hele teen weg als dat we dat laatste stukje laten zitten. Op dit punt willen we ook nog sowieso uitsluiten dat er dus inwendig niks is, dus dan is uit voorzorg de hele teen doen sowieso ook weer beter. dus het zijn allemaal kleine dingen waardoor de artsen onderling het ook wel eens zijn dat dit het beste plan van aanpak is en voor ons gevoelsmatig - want tja hoeveel verstand hbben we zelf he haha - sluit dit wel goed aan zo.

Hier zie je alsnog niet veel mee, foto's vertekenen wel wat dus je ziet niet heel realistisch hoe het echt precies in elkaar zit, maar dit is de laatste update foto - om een idee te geven:


[ img ]
[ img ]

Dit wordt ook niet beter, dat wisten we van begin af aan. Dit herstelt zich gewoon niet jammer genoeg :(
Het zou alleen maar erger worden en het was gewoon hopen dat het zich langer zou rekken, het zou stagneren en minder hard zou ontwikkelen etc. Maar je hebt het weinig zelf in de hand. Schoentjes e.d. zouden niks hebben uit gemaakt ook helaas. Het alleen al gewoon lopen ermee en d'r eigen gewicht wat erop drukt zorgt al dat het zich zo verder ontwikkeld. En we willen het moment voorkomen dat het echt helemaal kapot gaat/open springt natuurlijk. Dan zou ze met vreselijk veel pijn een spoed operatie in moeten. Maar dat ze idd nu al niet lekker loopt ermee - en ze loopt alweer een stuk beter sinds vrijdag, want als je het niet zou weten zie je het denk ik niet eens - is gewoon echt waar we de grens moeten trekken. En hierna is het vooruitzicht wel dat ze gewoon nergens meer last van heeft, dus daar moeten we maar aan denken. Ze glijdt ook steeds meer we met die poot omdat het zo in de weg zit, ze likt de laatste dagen ook steeds meer eraan. Het is tijd.

Onze praktijk/DA's hebben voor ons gevoel wel echt een goed plan van aanpak, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het wel goed gaat komen. Ze hebben me alles goed uitgelegd ook wat er gaat gebeuren en we hebben al m'n vragen goed besproken etc etc dus we zijn er zo goed mogelijk op voorbereid nu. Nu moet ik het alleen nog even verwerken, want ik ben een speciaal geval en kan dat niet zo makkelijk naast me neer leggen, al wist ik dat het eraan zat te komen een keer :') :') :')

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

KimD
Berichten: 17763
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 11:36

Het is ook wel binnen een aantal maanden erger geworden naar mijn mening. Ik had het natuurlijk al een hele tijd niet meer bekeken van dichtbij maar de laatste keer was er zeker nog niet zoveel zichtbare wildgroei.


Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Border Collie / Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 11:37

KimD schreef:
Het is ook wel binnen een aantal maanden erger geworden naar mijn mening. Ik had het natuurlijk al een hele tijd niet meer bekeken van dichtbij maar de laatste keer was er zeker nog niet zoveel zichtbare wildgroei.


Nee idd, de laatste keer dat jij keek was het nog een stuk minder heftig.
Is echt hard gegaan -O-

Dus nu maar gewoon doorpakken, dat het snel achter de rug is en dan is het vooruitzicht dat ze gewoon zonder issues door kan gaan zoals ze altijd deed. En dan gaan we er gewoon vanuit natuurlijk dat er niks geks uit die lab onderzoeken komen :j

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

Nynkster
Berichten: 5035
Geregistreerd: 04-03-12
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 12:26

Wat een bizar gezicht cb, wat verwachten ze dat dit veroorzaakt heeft? Of heb ik daar zo snel overheen gelezen. Sterkte alvast!

Edit: ik lees dat het ook erfelijk kan zijn. Meer uit het nest of familie die misschien ook last hebben?

Welsh Mountain pony's <3


cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 13:01

De kans is zeer zeer klein dat zij die erfelijke ziekte heeft want haar ziektebeeld past daar verder niet bij qua verloop en symptomen, en door de timing van wanneer dit is gaan ontwikkelen - nadat we t ongeluk hebben gehad waarbij ik op haar poot ben gaan staan - acht de da die kans echt nihil. T is ook nergens in Arya’s lijnen/nest te vinden zover wij en de fokster weten- t is normaal niet iets wat in t herders wereldje veel voorkomt, al is dat geen maatstaf natuurlijk. Maar voor t ongeluk was alles perfect en de andere 9 tenen zijn ook perfect dus we achten die kans allemaal echt nihil.

Het onderzoeken ih lab is puur uit voorzorg en omdat we die mogelijkheid nu hebben die teen te laten analyseren, dus daarom dat we dat doen. Gewoon om net iets meer te weten en uitsluiten. De verwachting is wel dat daar idd niks uit komt.

-

Ik ben eerder dit jaar vies op haar poot terecht gekomen met m’n zware Meindl berg schoenen en volle gewicht tijdens het lopen -toen 90kg- en hierdoor had ze dus tussen de tenen alles wond en heeft ze ook nog ABkuur gehad ed maar verder qua onderzoek niks geks gezien zo. Maar niet lang erna begon zich dit te ontwikkelen aan de buitenste teen - en van die kant ben ik erop terecht gekomen. Dus de verdenking is heel hoog dat daar de oorzaak is. De stand van de poot, gebruik van de poot etc… er hoeft niet veel te gebeuren om dit snel erger te laten worden als daar toen met het ongeluk toch iets is verschoven/kapot is gegaan wat we niet hebben gezien.

Het verder inwendig onderzoeken nu is dus puur ‘voor de zekerheid en het gemak’ want het blijft toch een afwijkende groei van het weefsel - al komt dat waarschijnlijk door gewoon het lopen en gewicht erop wat dat allemaal erger maakt. Het naar buiten staan nu vh kussentje is vooral door gebruik van poot zo erger geworden door de maanden. Het wordt als ‘t ware naar buiten gedrukt door het gebruik ervan en gewicht van dr eigen lichaam. Het zit nu alleen nog maar in de weg allemaal; ze schuift nu met die poot ook wat weg op de tegels bv, je ziet dat ze er nu idd alleen maar last vanheeft en meer zou gaan krijgen. De andere tenen is niks mee aan de hand verder. Er zit nu ruim een half jaar tussen het begin van deze ontwikkeling en nu dus die erfelijke ziekte is echt zeer onwaarschijnlijk; het ziektebeeld van die ziekte is veel ernstiger en daar voldoet Arya verder niet aan - al was dat eerder wel iets waar ik mee in m’n achterhoofd zat maar die kans is gewoon echt minimaal. Maar goed; beter gewoon opsturen en laten checken… je weet het immers nooit met alleen op ‘t oog kijken :)

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

Marlis
Berichten: 6382
Geregistreerd: 28-08-06
Woonplaats: Vlaardingen

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 17:09

Aah beterschap. En hopelijk een goede uitslag na onderzoek.

RoosvanBlue
Berichten: 1839
Geregistreerd: 30-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 19:03

Sem_ schreef:
Hey RoosvanBlue :D wat een ontzettend leuke honden heb jij!


Thanks :D :D :D

Sterkte voor Arya en Cody :knuffel:

De mini ‘s zijn prachtig Kim <3

xLaraaj
Berichten: 3414
Geregistreerd: 18-02-14
Woonplaats: België

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 19:40

Ooh ja is ook zeker niet het “kapot kussentje” die ik mij inbeeldde. :O

https://rockingmills.weebly.com/ - Australian Shepherds

Kaus
Berichten: 9367
Geregistreerd: 30-07-11

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 20:23

Jeetje die teen :wow: :oo Valt dat nog onder de noemer hyperkeratose of is dat anders omdat het uit letsel ontstaan is? Ik wilde inderdaad wel aandringen het te onderzoeken maar dat gaf je zelf ook al aan gelukkig! Naar hoor, ik snap je angst helemaal. Ik zal mijn trauma met de teenamputatie van Dexter maar niet herhalen hier := Gaat helemaal goedkomen bij jullie! Zou gewoon meteen een fijne fysio erbij halen die ook met lasertherapie werkt mocht het nodig zijn. Dan zit je meteen goed als de wondgenezing wat op zich laat wachten.

'Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead.'
-The Doctor

cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 20:37

Lara,
Nee dat dacht ik al :')

Kaus,
Laser therapie hebben we voor gekeken maar de da verwacht echt niet dat dit nodig gaat zijn met de wond die ze hiervan zal hebben, en ervan uitgaande dat er inwendig als het goed is niks geks aan de hand is wha infecties of onderliggende dingen maar daar gaan we even niet vanuit- maar houden we dus wel nog in ons achterhoofd en hebben we wel besproken dus ik heb al een plek op het oog om eventueel nog contact mee op te nemen. Zeker omdat de verwachting is dat de genezing met Arya iets langzamer zal gaan omdat we het waarschijnlijk wat meer moeten inpakken die eerste week- in principe laat deze da de wond met dit soort operaties zoveel mogelijk open maar met Arya’s geschiedenis van willen likken enz gaan we het dus wel de eerste dagen inpakken. Kap en ook comfy cone is een drama helaas dus das geen optie. Gelukkig ben ik wel heel veel thuis dus kan wel alles goed in de gaten houden, dus zal daar als een havik bovenop zitten :') met de wondjes aan de poten hebben we de vorige keer met sokjes en ademend verband gewerkt en dat ging bv wel goed, alleen duurt het Helen iets langer. Dus die laser therapie houd ik wel nog even in gedachten ja.

Die benaming geven ze nu idd niet omdat ze denken dat het idd door trauma komt en niet door de erfelijke vorm. Maar we gaan het idd voor de zekerheid wel allemaal even laten checken. Meten = weten. Daar kwam de da ook zelf al mee dus heb daar eigenlijk al niet naar hoeven vragen. Ook al denken ze zelf ook nog steeds allemaal daar dat het door trauma komt. Maar toch idd…

En nee sorry die horror ervaring mag je me naderhand nog wel eens vertellen, nu niet _O- al kan ik me vanalles nog wel herinneren ja, arme Dexter! De verwachting is bij Arya geen complicaties tijdens en na operatie dus daar gaan we maar vanuit :') :j

Fysio/osteo wordt ook in principe niet verwacht dat het Echt nodig gaat zijn omdat deze teen weinig invloed heeft op stabiliteit, maar de da gaf aan dat het ook zeker geen kwaad kan om idd naar te laten kijken. Arya komt sowieso voor check ups bij een osteopaat dus we gaan als het geheeld is toch zeker een keer langs om met haar nog ernaar te kijken, dat waren we idd sowieso van plan :)

Dus wordt nu even wat creatief zijn weer met hersenwerk, puzzelen etc om binnen wat meer uitdaging te brengen. Ze staat al dagen te springen als ze denkt dat ik me klaar maak om te gaan, om lekker te kunnen rauzen buiten germ. Nu is ze verder heel chill binnen ondanks dat we sinds vrijdag al rustig aan doen, maar je merkt wel dat ze graag wil gaan Hihi. Maar als het goed is kan dat over niet al te lange tijd weer en dan in alle vrijheid *\o/*

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

Nayomie
Berichten: 32553
Geregistreerd: 31-12-10

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 21:11

Jeetje CB, wat heftig! Ziet er ook heel naar uit. Fijn dat je zo op korte termijn met Arya langs kan komen en ze er mee bezig kunnen. Hopen op een mooi herstel straks. :(:)

Unplugged.

Jamiefris
Berichten: 841
Geregistreerd: 11-11-08
Woonplaats: Fryslân

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 22:31

Wat heftig voor Ayra!

Hier nu het leed wat Giardia heet :( Iemand nog tips?

Bijrijdster van knappe Roosje

Kaus
Berichten: 9367
Geregistreerd: 30-07-11

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-21 22:42

Gaat helemaal goed komen hoor CB! Arya is lang niet zo'n kneus als Dexter met al z'n pech _O- (waar ik binnenkort misschien iets aan toe te voegen heb... We wachten nog even af).

Jamiefris, nee geen ervaring mee! Wel erg naar, succes met de schoonmaak :7

'Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead.'
-The Doctor

Marlis
Berichten: 6382
Geregistreerd: 28-08-06
Woonplaats: Vlaardingen

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 00:09

Hier genas de teen amputatie heel snel, zelfs ondanks dat Moos hechtingen eruit gehaald had. En hij heeft ook nergens last van gehad, rende gelijk rond als altijd. Helaas moest hij hem alsnog zijn hele poot eraf omdat zijn kanker terug kwam in het voetje dus de teenamputatie toch niet voldoende was.

Maar merkte geen enkele verandering aan hem toen alleen zijn teen weg gehaald was.

cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 08:25

Dankjewel nog op wie ik nog niet apart reageerde en die wel nog beterschap wenste e.d.
Dat wordt gelezen en gewaardeerd <3

O jee Kaus dat klinkt weer onheilspellend. Hopelijk dat je niet nog een geval aan het pech lijstje moet gaan toevoegen.

Marlis
Fijn ook om jouw ervaring te horen hierin.
De DA is zelf ook zo 'cool as a cucumber' :') en ziet het eigenlijk ook niet anders als gewoon snel goed gaan. We hebben wel schoentjes in huis, dat ze die even aan kan nog met lopen tijdens de wond heling, zodat er zo min mogelijk rotzooi in kan komen. En dan kunnen we vast snel weer lekker gaan wandelen *\o/*

--

Even op een meer gezelligere 'note'.
Iemand nog leuke Black Friday aankopen gedaan voor de doggies? 8-)

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

Oshaa
Berichten: 553
Geregistreerd: 19-09-14
Woonplaats: Bever, België

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 08:39

Beterschap voor nu en voor een spoedig herstel vanaf woensdag! Hopelijk kan je haar goed bezighouden in huis en geneest het allemaal snel. En krijgen jullie allemaal er niet teveel stress van :).

Niet heel veel Black Friday aankopen gedaan. Als we volgend jaar naar Canada zouden gaan kunnen we toch niet veel meenemen! Maar heb wel snacks bestelt, ook voor de hond van mijn beste vriendin waarbij vorige week het oog is verwijderd. Voor hun maak ik een soort beterschaps-kerstmand ;). En ik ben ook overstag gegaan met Zippypaws, heb daar 1 ding bestelt voor Beer. Geen idee of hij het wat gaat vinden. De pakketten worden deze week in NL bezorgd, aangezien we daar toch dit weekend zijn!
Bedacht me gisteren dat ik eigenlijk ook een tag had willen bestellen, maar helemaal vergeten...

Jij leuke aankopen gedaan?

“For the animal shall not be measured by man. In a world older and more complete, gifted with extensions of the senses we have lost or never attained, living by voices we shall never hear. They are not brethren, they are not underlings: they are other nations, caught with ourselves in the net of life and time, fellow prisoners of the splendor and travail of the Earth.” (Beston, 1928: 20)

Dagahra
Berichten: 242
Geregistreerd: 22-08-21

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 08:47

Beterschap en hopelijk herstelt ze snel van operatie.

Hier niks extra's gekocht. Ze hebben al genoeg speeltjes.

Weet iemand waar ik voor een leuke prijs botten kan halen? Mijn opvangmechel heeft een behoorlijke knaagbehoefte. Nylabones heb ik ook al voor dr. Maar wil wat meer afwisselen.

Themba
Berichten: 1220
Geregistreerd: 02-06-08
Woonplaats: Rheden

Re: Puppy Erbij 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 11:45

Succes morgen cursebreaker!

You make my world perfect

candalisa
Berichten: 2285
Geregistreerd: 02-08-10
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 14:26

Curse veel sucess met arya! 1 van mijn klanten een flinke labrador heeft ook een teen amputatie moeten ondergaan en hij heeft erna beter gelopen als ooit! Alleen was het wel een uitdaging om hem van de wond af te laten blijven.

Oshaa leuk welke heb je besteld?

Jamiefris giardia is niet fijn. Kwa schoonmaken zou ik voor iets van een kennelcleaner gaan die desinfecteren heel goed! Liberte heeft heerlijke geuren! Voor de diaree kan je evt psyillium proberen!

Kaus ik heb er wss overheen gelezen maar is er nog iets uit de aanvullende onderzoek gekomen bij Dexter?

Hier is het een gekkenhuis door de maatregelen alle lessen die mogelijk waren heb ik kunnen verzetten. Mijn eigen sport gaat niet meer omdat we besloten hebben dat de puppy en basis cursussen wel noodzakelijk zijn en die in het weekend gegeven gaan worden waardoor de rest nu de winterstop in gaat.
Wat niet handig is is dat ik daardoor teveel tijd heb om te shoppen %)
Naast de ruim 100€ aan zippy paws en snoep heb ik voor de meiden nieuwe halsbanden besteld (foto komt nog als ze binnen zijn) bijpassende riemen. 2 extra neopreen riemen omdat ik ze zo fijn in de hand vind liggen.
En voor mila een back on track jas voor de sport avonden. Die nu niet doorgaan .. zoals je ziet is ze dol blij ermee!

[ img ]

Raya is iets korter dan mila dus je ziet dat deze voor haar ruim is maar Emma past hem gewoon al!

[ img ]

[ img ]

En even een kiekje van 5 maanden geleden en nu
[ img ]

CC Justa Sally Doll *Sal*
[ITP] Waar het allemaal begon ...
Just one Fantasy *Sydney*
[KS-ITP] Mijn eigen Champagne Fantasy
*Sterre*

cursebreaker
Berichten: 8995
Geregistreerd: 10-12-06
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-21 16:19

Oshaa

Dankjewel! Ohh ja jullie zijn inderdaad bezig met Canada he, dat is dus nog steeds het plan? En wat lief dat je zo’n beterschap-mand maakt voor de hond van je vriendin! En ohhh Zippy paws, ik ben benieuwd wat Beer ervan gaat vinden en vooral hoe goed het mee gaat haha. Ik had eigenlijk ook nog willen kijken voor een tag, maar heb dat dit jaar met BF ook maar even aan me voorbij laten gaan hihi. Ik heb uiteindelijk bij agradi een leren halsband voor Arya gekocht, back on track handschoenen - die komen onder de kerstboom bij m’n schoonfamilie - en nog op de valreep een halsband van boooi.nl die ik gewoon niet kon weerstaan haha. Dus ik heb me best wel netjes gedragen met BF zelf - kocht ook eerder deze maand al veel bij andere shops, dus ik moest ook wel gewoon echt even stoppen nu, lol.

Daghara
Dankjewel! En ik koop de snacks voor hier meestal bij barkkinghs. Maar ik weet niet wat je precies zoekt ook? En tja, wat is leuke prijs hihi? Ik houd zelf vooral van goede kwaliteit en ik vind dat kiwi een hele goede prijs/kwaliteit verhouding heeft in haar shop bv. En vrij consistent is in kwaliteit ook, waar ik bij lokale winkels echt vaak teleurgesteld wordt met wat daar hangt/ligt en zeker niet perse goedkoper is. En naast barkkinghs zijn er nog meerdere vergelijkbare shops te vinden wel die mooie snacks verkopen :)

Themba
Dankjewel!

Jamiefries
Ah Giardia is idd wel echt heel erg zuur zeg pff. Helaas geen echte goede tips voor je omdat ik er gelukkig geen eigen ervaring mee heb. Geloof dat de aanpak per individu ook wel echt heel verschillend kan zijn met wat het beste werkt. Voor de diarree kun je idd wel zoals candalisa aangeeft psyllium vezels in het voer bij voeren ja.

candalisa
Dankjewel! Fijn ook om te horen van die lab. Ik hoor in principe so far alleen maar zulke positieve verhalen, dus dat doet veel goeds voor mijn inner-stresskip hahaha. Het van de wond af laten blijven zal ook hier het grootste euvel worden van alles bij elkaar. Maar hopelijk valt ook dat gewoon mee. We hebben door dat ongeluk eerder al wat ervaring met poot wonden en zorgen dat ze er vanaf blijft, dus dat gaat hopelijk nu dan ook wel weer goed komen :) We zijn voorbereid in ieder geval, dus nu maar afwachten hihi.

Die koppp van Mila met die jas aan hahahaha. Maar oh die jas ziet er wel echt heel erg fijn uit! Wij hebben momenteel een pomppa onderweg, maar heb idd op aanraden van KimD ook nog naar BOT gekeken + ervaringen gehoord van anderen nog en daar wil ik in de toekomst ook nog wel eens naar gaan kijken. En omg wat een heerlijk bedrag aan Zippy Paws heb je uitgegeven haha, de droom! lol. Erg benieuwd naar je haul foto als alles binnen komt! En ook benieuwd naar de halsbanden en riemen. Waar/van welk merk of shop je die gekocht? En de pups/jonge honden groeien echt mega hard idd, wauw!

http://instagram.com/aryatheoldgermanshepherddog
Volg Arya's hondenleven via instagram!
Gebruik code ARYA10 voor leuke korting bij https://dog-world.nl
De plek waar je allemaal toffe spullen voor je hond kunt krijgen!

kiwiwitje
Berichten: 17910
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-21 17:57

Dagahra schreef:
Beterschap en hopelijk herstelt ze snel van operatie.

Hier niks extra's gekocht. Ze hebben al genoeg speeltjes.

Weet iemand waar ik voor een leuke prijs botten kan halen? Mijn opvangmechel heeft een behoorlijke knaagbehoefte. Nylabones heb ik ook al voor dr. Maar wil wat meer afwisselen.

Echte botten zou ik sowieso niet doen. Dan zou ik eerder kijken naar kophuid, huid met vacht, oren etc.

Botten zijn echt geen geschikte snacks voor kauwen. Runderhoon en gewei alleen afhankelijk van hoe honden kauwen. Maar voor de meeste is t vooral schadelijk voor t gebit.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers