[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Mei 2023

Moderators: Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie
Berichten: 6594
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Mei 2023

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-23 19:56

De maand mei is alweer voorbij gevlogen dus het is tijd voor een nieuw BoktBeheerBulletin. Ben je benieuwd naar wat de teamleden achter de schermen allemaal hebben uitgespookt? Je leest het hieronder!

Inhoudelijke mededelingen

Forum

Evenementen aankondigen op de relevante subfora
Eind vorig jaar hebben we besloten een test te doen met nieuw beleid op de subfora EV, WN-EV, BM, FM en de rassensubs. Voorheen mochten topics over allerlei evenementen, meetings en clinics geplaatst worden door deelnemers/bezoekers, maar door de organisator alleen als deze gratis waren of enkel een licht commerciële inslag hadden. Het door de organisator plaatsen van een oproep tot deelname aan een clinic of evenement met inschrijfgeld werd verwezen naar de Bokt Markt.

Het idee was om dit soort topics ook te gaan toestaan op de genoemde subfora. De gedachte daar achter is dat het de vindbaarheid vergroot als het topic op het relevante subforum geplaatst wordt en bokkers in een lopend topic beter vragen kunnen stellen en overleggen over de inhoud en wie er naartoe gaat/mee doet enz.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en we ondervinden geen problemen; de fora worden niet overspoeld met dit soort topics en het lijkt erop dat het wel gewaardeerd wordt dat dit soort aankondigingen op de betreffende fora geplaatst mogen worden. We gaan dit dus voortaan zo toestaan. Aankondigingen van evenementen, meetings en clinics mogen geplaatst worden op het forum waar deze het best passen qua onderwerp en mogen zowel door bezoekers als door de organisatie geplaatst worden.

Foto's bij nieuwsartikelen
Bij de Nieuwsredactie komt geregeld feedback binnen over de foto's die bij nieuwsartikelen geplaatst worden. Wij krijgen bijvoorbeeld de vraag waarom wij de foto's van de originele bron er niet bij plaatsen. Het antwoord is simpel: dat mag niet. Kranten, tijdschriften en websites betalen persfotografen voor hun foto's en mogen die dan gebruiken bij hun artikelen. Voor een forum als Bokt is het helaas financieel niet mogelijk om ook betaald gebruik te maken van fotografen. Als één van onze bronnen zo'n foto bij een artikel gebruikt, ligt het copyright bij die bron. Zonder toestemming van die bron mogen we die foto's bij het artikel niet overnemen. Doen we dit wel, dan kan Bokt een hele hoge boete krijgen en dat willen we uiteraard niet. Daarom gebruiken we vaak andere foto's uit ons eigen archief, van de Bokt Wiki of van de Wikimedia Commons.

Onder die foto's bevinden zich ook vaak rijfoto's, omdat een artikel over een rijtechnisch onderwerp gaat. Helaas komt hier ook vaak feedback op. Bijvoorbeeld omdat het paard op de foto met een valse knik loopt of de ruiter in een stoelzit zit. Wij proberen hier zeker goed op te letten, maar dit is jammer genoeg niet altijd te voorkomen, hoe graag we dit ook zouden willen. Niemand rijdt perfect, zelfs de allerbeste ruiters van het hoogste niveau maken wel eens fouten. Net zoals dé perfecte ruiter niet bestaat, bestaat ook dé perfecte rijfoto niet. Een foto blijft altijd een momentopname; soms heb je een wat beter moment te pakken en soms een slechte. Wij van de Nieuwsredactie doen altijd ons uiterste best om de beste foto bij een artikel gebruiken en grote fouten op foto's te vermijden. Voor deze uitdaging staan we elke dag weer, maar soms heeft de Nieuwsredactie simpelweg geen beter passende of duidelijkere foto van dat onderwerp of die persoon. Foto's met grote fouten zullen wij altijd vermijden, dat moge duidelijk zijn. Maar een foto met een kleiner foutje, daar komen we helaas niet altijd onderuit. Het alternatief voor deze foto's is dat bij elk onderwerp een neutrale foto van een oog, een oor, een neusje, een paardenhoofd of een been komt, iets dat ook niet door iedereen gewaardeerd wordt.

Mocht je nou zo'n foto zien, waarop een klein foutje staat en je hebt zelf een betere foto, dan ben je altijd welkom om die naar ons toe te sturen. Ook een foto waarvan jij denkt dat die een neutrale foto bij een artikel kan vervangen, is welkom. Je kunt ze insturen via de PB of de "Tip de NR" knop. Wel moeten we hierbij toestemming hebben van de fotograaf die de foto heeft gemaakt, in verband met het copyright. Zonder die toestemming mogen we de foto helaas niet plaatsen.

Nieuwsredactie
Het welzijn van de paarden is tegenwoordig een hot item, regelmatig komt dit ook terug in het nieuws. Maar waar komt die ophef rondom paardenwelzijn eigenlijk vandaan? Waarom staat dat momenteel zo in de belangstelling? Half mei verscheen een artikel over dit onderwerp, waarin geprobeerd wordt antwoord te vinden op deze vragen. Jullie doken massaal op deze kwestie en er ontstond een levendige discussie over dit onderwerp. In totaal hebben jullie dit topic 5599 keer bekeken, de derde plaats deze maand in de top 3.

Eigenlijk sluit de nummer twee naadloos aan op de nummer drie. Want ook dat gaat over paardenwelzijn. Springruiter Marc Houtzager stelde eind mei in een interview met het CHIO Rotterdam dat de paarden in de topsport het gewoon goed hebben. Hier waren jullie het niet volledig mee eens. Een aantal bokkers heeft de ervaring dat het ook daar wel eens mis gaat op welzijnsgebied. Ook hier ontstond een intensieve discussie, want hoe zit het eigenlijk met welzijn als de paarden van concours naar concours gaan? Zijn er daar ook paddocks of weilanden voor vrije beweging? Maar liefst 6715 keer hebben jullie dit topic gelezen, waarmee dit het op één na best gelezen nieuws van mei is.

Klein nieuws kan soms grote gevolgen hebben. Dat bewees de nummer één van deze maand. Eind mei is in Boxmeer een paardenstal uitgebrand, de paarden stonden buiten en zijn dus ongedeerd gebleven. Een kort berichtje van slechts vier regeltjes. Helaas blijkt dat dit de stallen waren van Bokker Kyrkelover. Zij vertelt in het topic dat de brand is aangestoken, waarschijnlijk door een pyromaan en dat ze al haar paardenspullen kwijt is. Ontzettend heftig voor haar, temeer omdat de boel niet verzekerd bleek te zijn. Vanaf deze plek wensen we haar heel erg veel sterkte met de afwikkeling en alles hieromheen. Jullie leven massaal met haar mee, met 7038 keer is dit topic het meest gelezen bericht van mei.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki, of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Vanuit het beheer geen mededelingen, iedereen is druk of bezig met geen Bokt noemenswaardige zaken.

Technisch
In mei is hard gewerkt aan een forse software update van de Wiki. Grootste voordeel hiervan is dat de Wiki na de update ook eindelijk goed bruikbaar is op mobiele apparaten. Die upgrade is ook aangegrepen om de manier waarop de verschillende onderdelen van Bokt van elkaar gescheiden zijn te moderniseren. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan die update en we hopen dat we de nieuwe versie van de wiki op heel korte termijn beschikbaar kunnen maken voor alle gebruikers.

Team Mededelingen

Jubileum:
Op 5 mei j.l. hebben we gevierd dat moderator Prrrr 15 jaar teamlid is. Een fantastische prestatie die uiteraard gevierd met veel lekkers en gezelligheid. Natuurlijk hebben we Prrrr bedankt voor haar diensten, maar ook hier ook nog eens: dank je wel voor alles! *\o/*

Prrrr heeft al jarenlang een groen kleurtje. Zoals velen weten, is Prrrr jurist en doet ze veel werk voor ons achter de schermen. Ze helpt ons bij juridische zaken en geeft ons advies.

Bij deze ook meteen een oproepje: er is best veel werk te doen, er zijn verschillende specialisaties en we zouden het best fijn vinden als Prrrr er een vrijwillige collega bij zou krijgen. Dus ben je jurist en zou je het leuk vinden om ons te helpen, dan houden we ons aanbevolen. Reacties mogen naar Oscar of Ods!


Tips van het Team & Vragen van Bokkers

Zoeken in pb's
Heb je een overvolle pb-inbox of ben je gewoon op zoek naar een specifiek berichtje? Dan kan je heel eenvoudig even zoeken op gebruiker met behulp van de volgende link:
https://www.bokt.nl/forums/ucp.php?i=pm&folder=inbox&filter_from= Waarbij je de naam van de gebruiker achter het = teken neerzet.Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Monique1963
Berichten: 7172
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Gers

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Mei 2023

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-23 10:30

Goed verslag weer. Dank voor al jullie inzet, jullie doen het goed!

[PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat? Doorzetten of verkopen? Dé vraag na de val.
Wekelijks vlog over Frankrijk, Callas, Prisca en 'de kudde' @Maqueden
Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is. IM wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard


Prrrr
Moderatorrrr
Berichten: 29850
Geregistreerd: 08-10-05

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Mei 2023

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-23 16:31

Dank je wel. En mag ik het oproepje van Mo voor een verse vrijwilliger jurist onderstrepen? O:)
We zijn echt heel gezellig :)) En het is echt heel interessant :j Ook leuk als afstudeeronderwerp :j

The purpose of life is to live it
Eleanor Roosevelt

Muurp
Fotograaf
Berichten: 15005
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: Op de Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-23 19:12

Prrrr gefeliciteerd! *\o/* *\o/*

        ''Even when you're gone, it never really ends...'' :)ddd


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmberG, Eelmo, monsterina, Raineri en 15 bezoekers