KWPN merrie stamboekkeuring IBOB EPTM ect.

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sky_As
Berichten: 2811
Geregistreerd: 12-05-10
Woonplaats: naast de buren

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-19 09:25

Ik vind het alleen een goede optie als je een paard hebt wat in het "fabriekswerk" mee kan.
Je moet niet vergeten dat ze daar geen tijd hebben voor een "speciale" die buiten de lijntjes valt.
Dus een paard die mee kan met de snelheid en volgorde waarin ze daar met de paarden werken, dan is het een prima optie. Al denk ik dat het veel is wat paarden daar in een paar weken te verwerken krijgen.

Heb je echter bijvoorbeeld een hele rillerige, dan zou ik er nooit voor kiezen. Sommige paarden zijn nu eenmaal niet geschikt om binnen 3 weken los in een grote bak te rijden. (en ja , wij hebben veel ervaring met zadelmak maken, en met 80% gaat dat wel prima. maar mijn eigen paard bijvoorbeeld was helemaal klaargemaakt met longeren, ook hangen ging prima, maar zodra je er op zat en hij je aan de rechterkant zag, schrok hij daar van. er naast springen aan de rechterkant was allemaal geen probleem. Dat was een paard geweest als hij daar mee had gemoeten, had ik waarschijnlijk een getraumatiseerd paard terug gehad. En niet omdat ze per se iets fout hadden gedaan, maar meer omdat hij niet de tijd had gehad die hij nodig had).

http://Www.barriedepony.nl
Volg op Instagram Barrie_de_pony en volg Barrie de ponyhengst tijdens het opgroeien
https://www.instagram.com/barrie_de_pony/?hl=nlSky_As
Berichten: 2811
Geregistreerd: 12-05-10
Woonplaats: naast de buren

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-20 16:51

Stral schreef:
Nu we toch vragen stellen: wat verwachten ze van een 5 jarige of 6 jarige merrie op de IBOP (dressuur) precies? Ik heb enkel ervaring met een 4 jarige :) Hoe hoog ligt dat niveau?
Als in: hoe (on)realistisch is het een 5jarige daar nu tussen 2 veulens door klaar voor te maken, ze is op 3,5 zadelmak gemaakt en enkele maanden gereden dus helemaal groen is ze niet. Maar nu dus een goed jaar niets gedaan.

100 jaar geleden een ibop gereden en toen moesten ze schouder binnenwaarts en klein stukje contra laten zien (m1 niveau). aanleg, rijdbaarheid en goede basis gangen zijn en blijven natuurlijk een belangrijk punt. Verwacht dat dat niet veel veranderd is ten opzichte van 8 jaar geleden...

http://Www.barriedepony.nl
Volg op Instagram Barrie_de_pony en volg Barrie de ponyhengst tijdens het opgroeien
https://www.instagram.com/barrie_de_pony/?hl=nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 6 bezoekers