Advies gevraagd, prijs Andalusiër

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

goeroe
Berichten: 5168
Geregistreerd: 11-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-19 17:48

Als het belangrijk voor je is zou ik hem maar laten testen. Zou me niets verbazen als het een schimmel blijkt te zijn.

Edit: bij de nakomelingen van zijn vader staan 3 of 4 schimmels uit niet schimmel merries. Dat is minder dan je zou verwachten, maar als er maar eentje van klopt dan kan die hengst niet anders dan schimmel zijn.


goeroe
Berichten: 5168
Geregistreerd: 11-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-19 18:46

Nee, dat is onzin inderdaad. De merrie hoeft geen schimmel door te geven voor een schimmel veulen. Schimmel toont altijd, dus als hij het schimmelgen van zijn vader heeft meegekregen wordt hij schimmel, los van de kleur van de moeder.

goeroe
Berichten: 5168
Geregistreerd: 11-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-19 19:55

De moeder is zeker weten homozygoot niet schimmel (anders was ze zelf ook schimmel) maar dat wil niet zeggen dat ze geen schimmel veulens kan geven. Het schimmelgen zal dan alleen wel van de vader moeten komen. Een schimmel heeft dus altijd minimaal één schimmel ouder en elke merrie (schimmel of niet) kan in combinatie met een schimmel hengst een schimmel veulen geven.

Kijk nou maar uit, want die verkopers hebben er in het beste geval geen verstand van en in het slechtste geval proberen ze je iets wijs te maken. Als de kleur voor jou belangrijk is moet je het veulen laten testen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers