Giftige planten

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Almighty
Berichten: 2907
Geregistreerd: 09-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-19 16:08

Ik heb toch wat vraag tekens bij de lijst met giftige planten.

Sommige hebben bij de juiste hoeveelheid juist een zeer positief effect op je paard. Zie ook de site van de paardendrogist met een wat meer gerichte alternatief lijst.

Uiteraard is met alles overdaad schaadt. Alles draait om de balans en juiste hoeveelheid. Per paard en formaat aangepast. Zelfs met hooi en gras kan je schade brengen aan paard weten we. En dat vinden we niet raar als paard probleem krijgt er door.

Oa smeerwortel kan bij paarden met probleem gewricht bot nog positief zijn om te eten. Helpt bij doorbloeding. Fijn als paard mijten, mok heeft of andere interne gewricht,bot problemen.

Jeneverbes bij spieren onderhoud.

Boerenwormkruid positief bij doseert als ontworming natuurlijke manier.

Een paar eikels ontwormt ook natuurlijke manier.

St Janskruid bij zenuwachtig paard voor focus en wat meer rust.

Heermoes voor vitaminen b.

Dit valt beetje in schaal: paardenbloem, mariadistel, brantnetel, wilg, berkenbast, populierblad, lindeboombast en jonge blaadjes. Kunnen ze allemaal met mate eten. Kruiden tijm, rozemarijn, rozenbottel. Zijn wel geaccepteerd als normaal. Maar ook hier teveel niet oké.

We ontnemen onze paarden veel variatie op het menu bang voor problemen.het kan altijd met alles wat je een paard voert. Ook brok, muesli soms veel te dik.

We zijn veel vergeten hoe effect het wel kan hebben bij beetjes geven. Houd je paard op natuurlijke manieren gezonder.

Alles draait om balans.de oude rassen weten wat ze eten en gaven het door aan veulens. Dat is er nu met onze voornamelijk groene weides uit gefokt zoals ik het noem.

Ook hebben we rassen uit alle landen van de wereld. Die op hun lokale gronden bepaalde dingen anders aten. Of op menu kunnen hebben maar wij hier niet kunnen bieden. Sommige rassen kennen juist maar weinig groen gras waar wij ze hier vol in zetten. Kijk naar herkomst land wat kunnen ze daar eten.

Dus moeten wij zoeken nu wat balans wel is. En veel paarden komen in de problemen omdat wij die balansen ook lastig vinden.

Bij schaarste probeert paard alles. Of bij onbekendheid.en ze kennen de grens niet meer.dus kunnen we ze helpen. Of gedroogde in winter geven. Maar wel met adviezen van mensen die kunnen weten inlezen over hoeveelheid enz. En helaas zoveel paarden rassen, maten en soorten en problemen in en uiterlijk paard het gaat weleens mis.

Maar dat gebeurt ook in de natuur. Het hoort erbij helaas. Maar zo lang we ons best gedaan hebben te helpen bij het paard de weg te geven is dat al heel knap.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 bezoekers