[HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Moderators: RianneH, Melissa0304, Neonlight, balance, Ymor

 
 
Kirania
Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-19 12:29

Hmm, dat kan ik inderdaad eens proberen. Ik heb extra fijne groene leem, maar ik ga het lekker genoeg moeten maken, want ze vind het super smerig _O-


Skippy01
Berichten: 5321
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-19 12:33

Het is ook smerig, maar door een beetje slobber ofzo eten ze het vaak wel :)

Lenexa
Berichten: 246
Geregistreerd: 05-12-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-19 21:36

Iedereen extra lief geweest tegen je dieren met dierendag?

Ik heb donderdag Roxy binnen gehaald van het land, was de hele week al zeiknat om haar uit de wei te vissen dus daar was de lol snel af. Eerste 2 dagen ff wennen, maar nu lijkt ze er weer aan gewend te zijn. Afgelopen dagen 2 keer trailer laden geoefend, ze loopt er nu zo in. Vandaag geoefend met blijven staan, volgende keer oefenen met stang erachter. Doe het nu liever iets te langzaam, daar heb ik straks als het goed is alleen maar profijt van. Vrijdag heerlijk gereden, zaterdag les en was ze weer mega afgeleid. M'n instructeur denkt dat ze toch iets met haar rechter schouder heeft. Het is absoluut haar voorkeur om op dat been het meeste gewicht te dragen. Maar ze doet het vooral als ze erg afgeleid is. In de buiten bakken is ze dat vaak, als ik in de binnenbak rij of er buiten niet veel te zien is laat ze zich best netjes rechtmaken. Dus ik weet het niet. Maar goed hij wil volgende les wat thermografische beelden van haar maken dan kunnen we wellicht iets zien.
Zijn jullie paarden ook zo snel afgeleid? Ze is zo nieuwsgierig en wil alles zien. Ze is met vlagen gewoon echt maar met de helft van haar aandacht bij mij. Dus dat kan nog een werkpuntje.

Skippy01
Berichten: 5321
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-19 07:44

Nog liever tegen haar dan normaal lukt niet, maar Doortje had een vrije dag 4 oktober. Ook wel lekker denk ik...

Hm, ik vermoed dat Roxy moet leren gewicht op haar achterhand dragen. Doortje gaat ook iets of wat onregelmatig lopen als ze erg afgeleid is, omdat ze dan haar gewicht op linksvoor wil gooien - en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Aandacht terugvragen, gewicht op het achterbeen zetten en weer loepzuiver. Thermografie zegt niet alles: als ze in het afgeleid zijn steeds gewicht op rechtsvoor gaat gooien, krijg je daar sowieso meer warmte denk ik zo. Hoeft medisch nog niets te betekenen, zegt dan alleen iets over het lichaamsgebruik.

Bij ons is de rijbak inmiddels verzopen, dus meer dan wat stapwerk aan de hand en onder t zadel zit er even niet in helaas. Gisteren lekker samen op de wei gespeeld, vond ze ook een prima alternatief, hoewel ze toch eigenlijk wel erg graag mee van de wei af wilde, want ze wilde écht werken/ spelen, niet op de wei een beetje spelen ( op de wei laat ik het van haar initiatief afhangen ipv van het mijne, dus ze volgde me als een stalker en wilde méér, méér, méér spelen... )

Lenexa
Berichten: 246
Geregistreerd: 05-12-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-19 11:27

Dat idee heb ik ook Skippy, vooral omdat ze net zoveel dagen heeft dat het goed gaat dan dat het niet goed gaat. En ik merk dat het minder goed gaat als ze zo is afgeleid. Hij denkt ook niet dat er echt iets stuk is, maar wel dat ze iets van een beperking heeft. Niks waarmee ik niet kan doen met haar wat ik wil, hij zei zelf je gaat toch geen 1.20 springen :) Zolang ze ook vaak wel goed recht te krijgen is maak ik me er niet echt zorgen om.

Balen dat alles zo'n natte bende is. Zelfs onze eb en vloed bodem is deze week nat. We hebben een klein binnenbakje van 15x30 waar je zeker in je eentje prima in kan rijden voor zo af en toe. Dat is in ieder geval een fijn alternatief, daar hebben wij gister ook nog even gespeeld na het trailer oefenen.

Roxy was gister zelf uit stal ontsnapt, waarschijnlijk bij het binnenzetten de stal niet goed genoeg dicht gedaan door degene die ze binnen zette. Al is haar stal wel alleen met een knipje, dus zou me niets verbazen als ze dat snel door heeft. Vond het al zo vreemd dat ze zo nat leek en dat er een touw om de staldeur zat _/-\o_ .
Ze liep in ieder geval los over het terrein, ik had verwacht dat ze naar de wei zou lopen maar ze stond bij de paddock. Grappig dat ze dan kiest daar heen te lopen, er staan ook allemaal wagens met hooi. Die weet ze anders prima te vinden.

Skippy01
Berichten: 5321
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-19 07:50

Haflingers.... :')

Doortje en ik hebben gisteren gewerkt aan de hand. Ze moest haar gewicht naar achteren plaatsen, en dán Spaanse pas geven. Doortje koppelde dat in haar hoofd mooi aan elkaar: 'als ik die tweebener dat gewichtsding geef, mag ik mijn favoriete oefening doen, goeie deal!'.
Dus Doortje zei "gewicht-Spaanse-pas". 'Nee tantie, dat zijn twee losse oefeningen...' 'Nope, is één oefening mens, kijk maar!'

Enfin, toen zijn we even van het hele idee afgestapt en aan travers gaan werken. Linksom pakt ze dat zo goed op dat ik even een risico durfde nemen en een pas appuyement vroeg. En die pas kreeg ik, whoop! *\%/* (Nog helemaal niet vloeiend en soepel, maar ze hield de juiste buiging en nam haar buitenachterbeen mee onder de massa)
Travers rechts vindt ze nog moeilijk, dus daar koppel ik niets aan en beloon ik één of twee goede passen. Meer houdt ze daarin ook echt nog niet vol, terwijl ze er linksom zo een halve lange zijde uitgooit!

Toen zijn we terug gegaan naar de gewichtsoefening: gewicht op het achterbeen zeggen (rug bollen, achterbeen eronder, buikspieren aanspannen, schoftlift), weg stappen, belonen, gauw terug naar de wei voor ze er weer ongevraagd Spaanse pas uit gooide! ;)

Wat een boefje toch soms!

Lenexa
Berichten: 246
Geregistreerd: 05-12-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-19 15:11

Heerlijk een meedenkend paard <3

Ik heb einde van de maand eindelijk een les kort teugelen, ik denk echt dat we daar nog veel in kunnen leren. Vooral omdat sommige dingen mij rijtechnisch ook gewoon nog niet altijd lukken. Vooral ook omdat mijn eigen rijkunsten er gewoon niet altijd goed genoeg voor zijn.
We hebben een hele clinic middag op stal met eerst een openbare les en daarna mag iedereen alleen of in tweetallen een half uur inschrijven voor les. Ik twijfel nog een beetje of ik een duo half uur moet doen of dat ik beter gewoon alleen kan voor een eerste keer.

Vanavond ga ik een poging wagen een mini buitenritje alleen te doen. We gaan met uitstappen vaker alleen de dijk op en dat gaat de laatste paar keer goed. Dus ik ga eens een rondje park alleen proberen te doen. Waar we eerst door die ellendige sluis moeten, wish me luck _/-\o_

Nog een foto van gister waar mijn ongeduldige haflinger steeds braver gewoon geduldig kan wachten.
[ img ]

PeerAppel
Berichten: 3625
Geregistreerd: 06-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 13:49

StillAngel, balen van het zadelprobleem zeg! Dat blijft lastig met Haflingers vind ik. Ik heb een Rossner Amerika 18 inch en met een brede boom.

[ img ]

Skippy01, gaaf van die oefening!
Flicka, oei wat naar zeg! Fijn dat de operatie goed is gegaan.
Kirania, balen van je telefoon :oo Heerlijk altijd die oortjesfoto's! Misschien dat haar gewicht haar een beetje in de weg zit? Ik oordeel natuurlijk vanaf een foto, maar ze is wel zo zwaar dat ik me dat wel kan voorstellen zeg maar.
Lenexa, fijn dat Roxy er zo in loopt! Monroe is ook snel afgeleid hoor. Op buitenrit heeft ie weleens op z'n knietjes gelegen omdat hij een boomwortel over het hoofd zag door een watersproeier. In de bak krijg ik zijn aandacht behoorlijk snel terug. Ontsnapt uit de stal, boefje!
Skippy01, en Doortje ook ondeugend hahaha. :+ Wel leuk dat ze dat dan zo fanatiek uit.
Lenexa, wat leuk zo'n les! Hoe ging je mini-buitenritje? Fijn dat ze steeds geduldiger wordt. *\o/*


Ik heb net mijn E achter B gehaald! Wat een feest. Nooit meer naar het CBR! *\o/*
Vorige week hebben Monroe en ik onze eerste dressuurles gehad. Hij was suuuuper knap. Was z'n 3e keer in de bak en hij kon keurig alle gangen linksom en rechtsom. Zo gek was dat buiten inrijden nog niet!
Monroe was weer z'n vrolijke zelf, want baasje blij = Monroe blij.
[ img ]

En zondag met een stalgenootje de omgeving hier eens wezen verkennen. Er is hier een bos en dat is eigenlijk helemaal niet zo groot, maar er zitten zoveel paadjes in dat je, voordat je alle paadjes hebt gehad, al 20 km verder bent. En dan is er nog meer bos in de omgeving. Enige nadeel is dat je dan wel een stuk over asfalt moet.

[ img ]

Lenexa
Berichten: 246
Geregistreerd: 05-12-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 09:15

Wat goed dat Monroe in de bak ook alles netjes deed. En heerlijk in pad in de nieuwe omgeving, lekker een bos zo naast de deur. En met 20 km kun je al een heel eind lekker rijden!
Ook gefeliciteerd met je BE! Fijn he dat je daar nu niet meer aan hoeft te denken. Is Monroe makkelijk te laden?

Ik heb uiteindelijk gister het rondje buiten gedaan. Op de dijk was was de grasrand naast het fietspad zo ontzettend nat dat wij ook heel hele stuk van de dijk over het fietspad gestapt hebben. Die dijk kent ze, dus daar alleen is helemaal prima. We kregen net voor we bij het park waren een plensbui over ons heen. In het park gekozen voor een stukje van een rondje waar we nog nooit geweest waren, we waren nu toch al dapper bezig. We hebben er geen heel rondje van gemaakt want anders waren we niet voor het donker terug. We hebben een stuk heen langs het fietspad gereden, terug de illegale wandel route over de berg iets meer door de natuur. Ze deed het super braaf, ze was prima in draf te houden. Terugweg nog wel wat vlug maar zolang ze niet in galop schiet mag ze van mij hard draven. Ze ging netjes door de sluis naast het rooster, op de terugweg deed ik het zelf niet zo netjes en sloeg dat hek tegen der kont. Daar zal ik volgende keer wellicht weer wat overtuiging moeten gebruiken :(:)

We zijn 1,5 uur weggeweest en ze was echt heel braaf dus super blij!

[ img ]


Skippy01
Berichten: 5321
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 09:17

@peerappel gefeliciteerd met je E achter B! *\o/*

@lenexa wat fijn dat ze het zo goed deed :D

Kirania
Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-19 19:27

@Lenexa, ik ben zeker dat dat rechtrichten super gaat lukken, Lana had ook altijd de voorkeur voor, als ze uiterst afgeleid of lui was, alles op linksvoor te gooien :') Komt goed! Klinkt ook heel goed met die instructeur van jou, zoals die meedenkt. Wat staat ze ook zo knap te wachten op de foto trouwens! <3 Moh wat dapper ook dat ze alles zo goed deed, zelfs de sluis! Tja, die hekken heb ik ook al tegen mezelf gehad, da's echt vreselijk :')

@Skippy, man, jij hebt gewoon een gigantische strever _O- Die denkt "Wat zit die mij hier als een kleuter te behandelen, ik kan álles!

@PeerAppel, fancy zadel zeg! En oooooh, gefeliciteerd met je BE! :D Ik was ook supergelukkig dat ik toen nooit meer moest teruggaan, hahaha. Dat ziet er helemaal goed uit zeg! En dat bospad, daarvoor zou ik graag over asfalt gaan :D

Hier is het eventjes "stil" want Lana schiet terug lekker de dure, dure medische molen in. En ik mag weer dealen met alle mannen die niet naar mij willen luisteren over haar problemen en symptomen want ik ben maar een jonge meid van 22 die haast zelf nog niet zou mogen autorijden, in hun ogen :Y)

De kans op een tumor wordt groter. Alsnog is er niets gevonden... maar het zou me niets verbazen als de DA tijdens de echo morgenochtend er alsnog eentje vindt. Merelbeke is een vrij oude kliniek die vaker fouten maakt, dus het zou me niet verbazen dat ze op hun echo niets ontdekt zouden hebben als hij klein genoeg is... de acupuncturist is geweest en zij haalde meteen hormonale problemen aan omdat ze enkel hengstig is als er merries in de buurt zijn. Ze bromt ook enkel naar hengstige merries en is altijd erg gefocust op merries. Ook de scan gaf hormonale problemen aan, en ook de punten die werden aangesproken met de naalden. Laten we zeggen dat Lana wel erg boos werd na tien minuten... ze ging die er even met bruut geweld uittrekken :x Ik moest ze echt even kalm houden zodat ze ze er niet allemaal zou uitritsen. Vandaag lijkt haar kleur er wat egaler uit te zien, net zoals de eerste keer dry needling een paar jaar terug. Dat klinkt zo achterlijk, maar dat is écht, die verandert na acupunctuur en dry needling gewoon van kleur :')

Ik ben een beetje bang voor morgen omdat hij sprak over verdoving, maar ik vond het wel vreemd, aangezien ik geen agressieve merrie heb en opvoelen altijd zonder verdoving kan bij haar... Ze schopt niet eens. Ik snap de zorg wel, het is jouw leven als je daar achter die poep hangt en je een fikse schop tegen je scheenbeen krijgt, maar ja. Ik ben benieuwd.

Wat ze ook vinden morgenochtend - als ze niks vinden, ben ik terug bij af, en als ze wel een tumor vinden, ja, ik denk dat ik dan gewoon bovenop een heuveltop ga staan schreeuwen :j

Ik denk er heftig over na om ipv te gaan wandelen met mijn shet om mijn frustraties te uiten gewoon een skateboard te kopen en zo de straten door te gaan. Past wat beter bij mijn frustratie dan het regelmatige getokkel van een stapje, zo'n snel shettersdrafje _O-

[ img ]
Ze is iets te dik, maar het is vooral de schijn van dik zijn. Haar schouder en achterhand hebben haast niets, geen echt vet, geen echte spier ook niet. Toen de acupuncturiste aan haar buik kwam werd ze meteen lastig. Voornamelijk achteraan de buik. Haar buik geeft totaal niet mee, die staat enorm strak en staat zo'n beetje op ontploffen. Geen wonder dat die pijn doet... En dus nogmaals, geen wormen meer, allang niet meer. Ze is ook warm boven de regio van haar eierstokken en nieren. Was echt een duidelijk hitteverschil, het stond ook iets gezwollen.

Ik duim voor morgen, maar ik kijk er alvast niet naar uit...

Lenexa
Berichten: 246
Geregistreerd: 05-12-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 08:21

Jeetje Kirania, ondanks dat het raar is om te zeggen hoop ik voor je dat ze iets vinden. Dan weet je eindelijk wat en kun je Lana hopelijk helpen om van haar symptomen af te helpen. Succes vandaag!

Kirania
Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 08:34

Dankje! Ik hoop het ergens ook, ben het wel erg beu nu... De acupuncturiste sprak wel, als ze niets vinden, een osteopaat aan te spreken die intern werkt. Brrr, maak de behandelingen nog enger anders :=

horsii
Berichten: 4131
Geregistreerd: 06-11-05

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 08:49

Jullie ook al pech mrt de hafjes..
Hopelijk komt er wat uit.

Hier staat de oudste waarschijnlijk met een peesblessure..
Woensdag wordt er een echo gemaakt dan weten we meer. Nu sinds maandag boxrust, tien min stappen en tien min koelen per dag. Gelukkig is ze nog steeds braaf en rustig.

Afrika's Pé Pé & Afrika's Kyra
http://www.bokt.nl/markt/ad/58892/tk-ha ... at-38-zgan


Peeps: B+1

Kirania
Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 13:02

Horsii, oh wat jammer -O- ik duim alvast...

Lana heeft haar opvoelen en echo gehad en er is niets uitgekomen. Ik mocht meekijken en hij zei zelfs dat haar voortplantingssysteem abnormaal gezond is, helemaal geen cystes, nette eisprong en ook geen cystes in de baarmoeder. Hij mocht alles manipuleren, ze stond er een beetje verdwaasd bij te kijken, geen verdoving of niks. Hij heeft me wel een 'zetje' gegeven, dat ik veel te weinig eten geef en veel te veel werk met haar, dus om sport met haar te doen zou ik haar kilo's krachtvoer moeten voeren. Voor zover equifyt pre-active een krachtvoeder is... Ze kreeg een handje per dag + supplementen, omdat ik van alle dierenartsen (echt alle) hoorde dat ik niks mocht geven. Geen krachtvoer, zo min mogelijk gras en hooi. Deze zegt dan weer dat ze net dik worden van gras en hooi. Ik word gek, maar bon, ik heb een supplement gekregen en moet haar dus veel gaan voeren... Hoeveel voeren jullie van krachtvoer?

horsii
Berichten: 4131
Geregistreerd: 06-11-05

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 15:51

Krachtvoer is eigenlijk gewoon junkfood.

Gelukkig was alles goed

Afrika's Pé Pé & Afrika's Kyra
http://www.bokt.nl/markt/ad/58892/tk-ha ... at-38-zgan


Peeps: B+1

Kirania
Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-19 16:38

Tja, volgens de DA is dat "broodnodig" :P Maar we proberen het en zien dan wel weer. Ze krijgt equifyt, de meeste rotzooi komt er sowieso niet in.

Lenexa
Berichten: 246
Geregistreerd: 05-12-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-19 15:07

Jeetje Kirania, daar ben je dus ook nog niet heel veel mee opgeschoten. Klinkt mij ook raar om juist extra krachtvoer te geven, maar goed je kunt het altijd proberen! Roxy krijgt 2 keer per dag een schepje vanuit stal. Ik denk dat dat samen 1/3 voerschep is en dan krijgt ze van mij nog de meeste dagen een hand vitaminebrok met magnesium poeder.

Horsii, wat balen dat je een peesblessure verwacht. Hopelijk komende week wat meer informatie zodat je dat zo goed mogelijk kunt begeleiden. Fijn dat ze tot zover rustig blijft!

Ik heb vrijdag echt heerlijk kunnen rijden, zaterdag les gehad en dat ging ook wel goed. We hebben heel erg op mijn houding en gewichtsverplaatsing gelet. Voor mijn gevoel zette ze me steeds naar rechts maar we hebben wat filmpjes gemaakt van achter in stap en het blijkt dat ze juist links wat meer zakt waardoor ik naar rechts ga omdat te compenseren. Het is echt allemaal maar heel klein maar ze reageert daar heel erg op. Daarom is ze ook zo fijn te sturen met alleen m'n zit (meestal dan). Dus daar hebben we eigenlijk de hele les meegespeeld in te kijken wat voor ons werkte. Echt heel leuk om te merken en daarom ben ik ook echt blij met centered riding lessen. Bij bijna alles moeten we aan mijn houding en balans werken en dan merk je dat Roxy daar zo op reageert. Super leerzaam en ook echt nog heel moeilijk. Maar ik leer er wel heel netjes van rijden zo :D

xMarizka
Berichten: 247
Geregistreerd: 25-09-16
Woonplaats: Joure

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-19 21:36

Lang geen update van mij. Inmiddels gaat het super met Silver.
Hij is helemaal gewend en krijgt al meer energie door meer hooi en buiten in een groot land met veel vriendjes.
Ik heb een tijdje kunnen rijden met een leenzadel maar sinds donderdag heb ik mijn eigen zadel: Tekna S-line S8 dressuurzadel. Heb hem vandaag kunnen testen, heerlijk zadeltje en lijkt heel goed te liggen op hem. (Hij heeft met rijden niet gestaakt, heel blij met hem vandaag!)
Longeren ging gisteravond echt weer goed. Maar 1 keer gestaakt, maar hem er doorheen gekregen en toen heeft hij nog echt lekker gelopen. Hij kan echt leuk lopen!!

Toppertjeee <3
Na het rijden vanochtend, kort ritje maar toch zo bezweet. (misschien scheren, iemand tips/wel niet doen?)
[ img ]
Na het longeren, lekker boefig kijken haha
[ img ]

Edit: donderdag voor het eerst les gehad met hem!
Zo leerzaam, blij met mijn instructrice.
Hij is heel streng gereden met een trek, duw en zaag manier. Ik vind het vreselijk en niet zoals het hoort. We gaan hem leren van ontspanning naar aanspanning te rijden. Maar het duurt wel even voordat het duw en trek werk wat hij gewend is te vervangen door een voor hem nieuwe manier van rijden..

Silver <3
Volg ons op Instagram: @little.silver.boy

horsii
Berichten: 4131
Geregistreerd: 06-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-19 22:28

Lenexa, heerlijk zo'n fijn gevoelig paard.

Mariska, leuke haf.
En fijn je eigen zadel.

Kyr f aan longe gestapt. Wou haar aan 't werk zetten maar bak was ruk.

Pe tien minuutjes gestapt. Stront zenuwachtig voor woensdag.
Vrolijke brave pe is zo braaf buiten met stappen ondanks box rust.

[ img ]

[ img ]

Afrika's Pé Pé & Afrika's Kyra
http://www.bokt.nl/markt/ad/58892/tk-ha ... at-38-zgan


Peeps: B+1

Skippy01
Berichten: 5321
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-19 07:28

@kirania zijn haar hormoonwaardes (bloedwaardes hormonen) ook getest inmiddels? Want als er geen cystes zitten in het feitelijke voortplantingscircuit, kunnen er wel nog problemen zijn met de hypofyse he? PPID is maar één van de problemen die daaruit komt. Testosteronpieken, oestrogeenpieken, progesteronpieken... Allemaal dingen die wel mee kunnen spelen.
Ik snap de 'extra krachtvoer' beredenering enerzijds wel: als ze handjes krachtvoer krijgt, komt ze niet aan de hoeveelheid mineralen/ vitaminen die ze nodig heeft. Dan moet je echt een concentraat geven (vitaminekorrel ipv normale brok). Dat kun je dan aanvullen met bijvoorbeeld een muesli met een hoog vetgehalte (vet blaast ze niet zo op als zetmeel/suiker) - zoals bijvoorbeeld een endurance muesli of een muesli voor barokke paarden (die vaak sober zijn, maar wel een behoefte aan eiwitten en vetten hebben).

@lenexa fijn dat je lekker hebt kunnen rijden en heel concreet aan iets hebt kunnen werken!

@Marizka super zeg dat je aan een nieuwe manier van trainen gaat werken. In mijn ogen zeker de beste manier, van ontspanning naar aanspanning!
Voor wat betreft scheren: eventueel een jachtpatroon, dan ben je de meeste warmte kwijt. De rest is grotendeels 'voor de mooi' voor de meeste paarden (echt topsportpaarden daargelaten, want die worden vaak gewoon veel warmer).

Bij ons komt woensdag de zadelpasser, ben erg benieuwd! Hopelijk is de rijbak een beeeetje te doen wel!
Doortje heeft helaas echt nog wel veel jeuk en wordt helemaal zenuwachtig van letterlijk ieder vliegje op haar lijf, en omdat we in NL wonen en winters hier niet heel koud worden... ben ik bang dat ze toch onder dekens gaat staan deze winter, omdat er eigenlijk geen periodes zijn waarin er nul vliegen en muggen zijn... oliebol happens. Ze staat nu een maand zonder, en gisteren had ze letterlijk een open wond ter grootte van een euro muntstuk rond haar navel van het schuren. Flinke laag honey heel erop gesmeerd, maar tis wel echt sneu. Zeker als ze mét deken gewoon relaxed staat... Gisteren was het 23 graden, dus toen uiteraard niet gestart met de deken, maar nu het vandaag weer koeler is, misschien toch maar eronder zetten... Haar comfort gaat wel voor mijn principes over dat haar huid zonlicht nodig heeft...

CandyArmando
Berichten: 344
Geregistreerd: 04-03-17

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-19 09:57

Hey hey na lange tijd zat ik gisteren weer op m'n haffie.. Ik vertrok en had enorm de zenuwen.. Maar wat ging dat super!! Ik heb zoooo genoten <3 ik lees met jullie mee hoor.. Maar is soms te veel om te onthouden en op antwoorden, ben niet echt een schrijver_O-

xMarizka
Berichten: 247
Geregistreerd: 25-09-16
Woonplaats: Joure

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-19 13:19

CandyArmando schreef:
Hey hey na lange tijd zat ik gisteren weer op m'n haffie.. Ik vertrok en had enorm de zenuwen.. Maar wat ging dat super!! Ik heb zoooo genoten <3 ik lees met jullie mee hoor.. Maar is soms te veel om te onthouden en op antwoorden, ben niet echt een schrijver_O-


Hier net zo! Ik lees wel alles, maar reageer er vaak niet op. Sorry hiervoor haha.

Fijn hoor, opstappen en wegrijden. Was met Silver ook zo. Had drie maanden stil gestaan. Naast dat de wil om te werken weg was, kon ik hem wel gewoon rijden zonder fratsen!

Silver <3
Volg ons op Instagram: @little.silver.boy

Skippy01
Berichten: 5321
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-19 08:14

Nou, na een week of vijf dekenloos... Terug onder dekens. Ze wordt zo panisch van ieder vliegje dat op haar landt, dat ze zichzelf een paar wondjes op haar buik geschopt heeft, en haar eigen benen al een paar keer geraakt heeft. Klaar. Deken erop. Comfort gaat voor.

[ img ]

horsii
Berichten: 4131
Geregistreerd: 06-11-05

Re: [HK] We kletsen weer een topic vol, over onze gouden knol!#6

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-19 15:15

Ah sneu dat ze daar zo'n last van heeft, dan beter een deken ja.

Hier staan ze als teddy beer. Wellicht dat ik er bij kyr een streep uithaal. Blijft wel zonder deken.
Pe niet die loopt niet ivm de mogelijke peesblessure. Morgen de echo.. Zenuwachtig

Afrika's Pé Pé & Afrika's Kyra
http://www.bokt.nl/markt/ad/58892/tk-ha ... at-38-zgan


Peeps: B+1


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers