Bokt.nl • [DIGI-MOV] Een heel jaar dierportretten
Pagina 1 van de 1

[DIGI-MOV] Een heel jaar dierportretten

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-19 16:21
door Xyris
Hey allemaal!

Begin 2017 ben ik begonnen met digitaal tekenen, ik wilde deze overstap graag maken omdat het praktischer was dan traditioneel schilderen in mijn huidige situatie en omdat de markt mij erg aanspreekt.

Naast dierportretten waar ik half 2018 mee begon doe ik ook vaak (sur)realistische landschappen en creaure design (ik zal daar binnenkort hun eigen topics voor maken). Maar nu eerst, de dierportretten van afgelopen jaar:


[ img ]
Dico de labrador, dit was mijn allereerste dierportret na eerder wolf te hebben getekend waar ik na een hoop feedback veel heb bijgeleerd.
Progress video


[ img ]
Bo de tinker
Progress video


[ img ]
Wimpie de hond (kruising)
Progress video


[ img ]
Beetje spelen met kleur, dit was geen opdracht
Progress video


[ img ]
Boerenfox, diertje is gedood bij een burenruzie, erg triest verhaal en daardoor ook een 'beladen' opdracht.
Progress video


[ img ]
En mijn kleine drol Soraya, hier heb ik nog geen video van op youtube, dit portret is specifiek gemaakt voor mijn Skillshare cursus mbt contrasten en de opbouw van een dierportret volgens mijn eigen technieken. Een link naar de cursus staat in mijn onderschrift.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden, er volgen er nog meer maar ik kan ze nog niet allemaal online zetten op dit moment. Bedankt voor het kijken!

Re: [DIGI-MOV] Een heel jaar dierportretten

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 10:56
door Caitlin_K
wauw!

Re: [DIGI-MOV] Een heel jaar dierportretten

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 11:06
door Joan73
Jemig, knap hoor!!!!

Re: [DIGI-MOV] Een heel jaar dierportretten

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 22:56
door Xyris
Bedankt :o

Re: [DIGI-MOV] Een heel jaar dierportretten

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 23:16
door dito
Euhm jeetje net echt...spat van hé scherm af. Heel gaaf!! Ben je lang bezig met een portret?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 23:36
door Xyris
Hey Dito, dank je, het ligt er een beetje aan. De tinker Bo was mijn eerste, hier ben ik dik 12 uur mee bezig geweest. De enalaatste, de boerenfox heeft me zo'n 7 a 8 uur gekost, terwijl Wimpie me maar een uur of 6 heeft gekost. Dit is omdat van de boerenfox maar 1 foto beschikbaar was met extreme overbelichting, laag contrast en erg kleine foto. Ik moest dus zelf de belichting zien te verzinnen en bepaalde details gokken met behulp van zo'n beetje alle tools die photoshop heeft om een foto te bewerken :') wat een drama was dat.
Het ligt er heel erg aan of het ook echt een portret is van een huisdier, deze kosten sowieso extra tijd. Is het gewoon een leuk project zoals de agapornis dan red ik het wel met 4 a 5 uur.
Achtergrond is ook een dingetje, kan zo een uur aan een project toevoegen.

De laatste (komt volgende week op youtube) was bijvoorbeeld weer een hels karwei, das mijn eigen kat en ik heb haar gebruikt als voorbeeld voor mijn les bij skillshare over contrasten (linkje staat in mijn onderschrift). De tekening zelf met extra tussenstappen/alternatieven ter uitleg was zo'n 10 uur (om maar te zwijgen over de rest van het traject, maar dat was ook niet je vraag).

Het is in ieder geval erg leuk om te doen, elke keer weer, en vooral ook heel erg dankbaar werk. Mensen die geïnteresseerd zijn in een dierportret van hun dier raken ook echt geëmotioneerd zodra ze hun portret ontvangen. Zo barstte dat vrouwtje van de boerenfox in tranen uit en begon wanhopig het doek te knuffelen en vervolgens mij, heel aandoenlijk. Het is een eerbetoon aan hun beste maatje.

Ik specialiseer dan wel in creature design (kan je zien op mijn youtube kanaal, zijn allemaal vreemde wezens :p) maar dierportretten is zeker iets dat ik zal blijven doen, gewoon omdat het zulk dankbaar werk is.