Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar

 
 

Fair
Berichten: 3563
Geregistreerd: 18-01-12

Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-24 17:29

Sinds 2 maanden heb ik enorme kramp linksonderin en rechtsonder in mijn buik. Het voelt als ovulatiepijn en op dezelfde plek, maar veel heftiger. Sommige aanvallen zijn enorm erg dat ik ze weg moet ademenen de raarste houdingen moet aannemen om door de pijn heen te komen, andere dagen is het lichter. Ik slik paracetamol maar de pijn gaat daar doorheen. Mijn menstruatie is opeens ook onregelmatig terwijl deze normaal op de dag gelijk is. De pijn is buiten mijn ovulatie en menstruatie. ik heb altijd al een hele pijnlijk menstruatie/ovulatie gehad, maar deze nieuwe pijn erbij buiten mijn menstruatie baart me veel zorgen.

Nu het blijft aanhouden en afgelopen 2 maanden precies heb bijgehouden wanneer ik pijn heb, heb ik de huisarts gebeld en kon ik gelijk terecht.

Ik heb deze klachten verteld. Toen werd er gevraagd naar of ik ook darmklachten en blaasklachten heb. Daar heb ik inderdaad last van, maar ik weet dat dit gelinkt zit aan mijn stress en angst plus veel gevoeligheden voor eten.

Ze wou gelijk blaasontsteking testen, maar ik voel duidelijk dat dit geen blaasontsteking is. Dat heb ik vroeger regelmatig gehad waardoor ik het heel snel herken.

Maar ik word naar huis gestuurd met een blaasontstekingtest en vezelzakjes.

De verpleegkundige bij de huisarts denkt dat het wel mijn darmen zijn en het niet aan mijn menstruatie verbonden zit, en wil vezelzakjes voorschrijven. Ik geef aan dat ik het niet logisch vindt omdat ik sinds 2 maanden last heb van een hele andere soort pijn dan die ik ervaar bij darmklachten. Plus die vezels gaan me niet helpen bij mijn stress en angst. :Y)

Nu word ik morgen terug gebeld met de uitslag voor blaasontsteking (die sowieso negatief is :Y) ) en dan wil ik aangeven dat ik me niet serieus genomen voel en dat ik nu allemaal medicatie krijg voor wat helemaal niet mijn klacht is. Mijn klacht is pijn aan mijn eierstokken/baarmoeder. Ik vind het alleen zo lastig om me uit te spreken en zit vaak al tegen mijn tranen aan bij zo'n afspraak, dus ik zit nu thuis en denk dan: waarom luisteren ze niet naar wat ik zeg? |(

Ik wil denk ik gewoon even mijn frustratie delen, het maakt me zo verdrietig als het me al zoveel moeite kost om me uit te spreken en naar de huisarts te gaan, en dat het dan zo loopt. Maar ik wil ook vragen of mensen misschien de klachten herkennen en wellicht weten wat ik bij de huisarts/verpleegkundige kan noemen om wel serieus genomen te worden.


sterregoud
Berichten: 1882
Geregistreerd: 09-05-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:34

Vraag om een verwijzing naar de gynaecoloog.

Sterkte en beterschap!

Anastasia24
Berichten: 2729
Geregistreerd: 07-10-17
Woonplaats: 'T mooie zuiden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:36

Echt je stand houden, laat je niet wegsturen met wat vezelzakjes ts, vooral niet als de pijn zo hevig is. Ik snap dat eerste de ''standaard'' dingen worden getest maar er moet wel naar je geluisterd worden. Anders neem je evt. even iemand mee die ook geen ''nee'' accepteert. En inderdaad vraag een verwijzing door, zal hier niet lang mee blijven zitten en gelijk even onderzoek doen. Sterkte
Laatst bijgewerkt door Anastasia24 op 14-05-24 17:36, in het totaal 1 keer bewerkt

De rijkdom zit hem in de stilte tussen de woorden. De rust tussen de activiteiten.

Nyaleti
Berichten: 6319
Geregistreerd: 05-04-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:36

Wat naar dat je niet serieus genomen wordt.
Heb je een vrouwelijke huisarts? Of een jonger persoon? Dat wil ook nog wel eens helpen dan een 60+ arts.

Maargoed, ze hebben in iedergeval iets gedaan. Dat scheelt. Gebruik de zakjes voor een week en bel dan weer terug en geef duidelijk aan dat je weer een afspraak wilt (evt bij iemand anders).

Heb je kunnen laten zien wanneer je last hebt? Of heeft de arts daar niet naar willen kijken of luisteren?

Het kan ook helpen om alles op te schrijven, ook je vragen. Zo kun je je lijstje afvinken. Wordt het gesprek zo gedraaid dat je je afgewimpeld voelt, kun je zeggen "ohja ik heb dit nog op m'n lijstje..." om weer wat leiding over het gesprek te krijgen.

Suzanne F.
Berichten: 49422
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:38

Wat vervelend dat je je niet gehoord voelt. Kan je niet vragen om een scan?
Ik heb dit ook gehad en ik ben toen voor een scan gegaan en alles is gescand en zag er goed uit. Bij mij waren het dus wel mijn darmen. Gelukkig niks met de baarmoeder of eierstokken aan de hand.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

LuffB
Berichten: 1304
Geregistreerd: 07-02-08
Woonplaats: nabij Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:42

Hi Fair, wat vervelend dat het allemaal zo gelopen is bij de huisarts. En natuurlijk sowieso heel naar dat je zoveel pijn ervaart.
Heel knap dat je wilt gaan aangegeven dat je je niet serieus genomen voelt.
In jouw situatie zou ik aangeven dat je graag een verwijzing zou willen naar een gynaecoloog voor een gerichter onderzoek. Dat dit jou ook enorm zou helpen bij de stress en angst die nu natuurlijk ook erger worden omdat je niet weet wat het wel is. Mentaal welzijn zou bij een dokter ook belangrijk moeten zijn en zelfs al is het onderzoek enkel voor geruststelling, kan dat voor jou ook al heel veel betekenen (mocht de dokter vinden dat het onderzoek niet nodig is op basis van je klachten).

Veel sterkte en hopelijk is het iets onschuldigs.

Kentucky van Equi Center
Yes we Ken

Mevr_Meeuw
Berichten: 31
Geregistreerd: 23-12-03
Woonplaats: Zuid-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:50

Ik weet niet waar je woont, maar ik zou me ook door laten verwijzen naar een gynaecoloog met deze klachten, en dan bij voorkeur naar een ziekenhuis gaan waar artsen zitten met specialisme op het gebied van endometriose, als dat mogelijk is. Je klachten klinken best alsof ze daarbij zouden kunnen passen en dan weet je in elk geval wel zeker dat je adequaat geholpen wordt als er zoiets speelt. Deze klachten worden soms door huisartsen niet herkend of gebagetalliseerd, terwijl ze steeds vaker voorkomen. Als je op google zoekt naar "endometriose expertisecentrum" vind je een lijstje van ziekenhuizen met zo'n specialistisch team. En ik denk dat je je dan ook sneller serieus genomen voelt, ook wanneer het iets anders zou zijn.

Ik wens je veel sterkte, dit soort pijnen kunnen echt ondraaglijk zijn en ik kan me je machteloosheid voorstellen als je je niet serieus genomen voelt hiermee :knuffel:

ieuw! ieuw!

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!
Berichten: 23533
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:55

Heb je ook duidelijk tegen je huisarts gezegd dat je je niet serieus genomen voelt, en laat die tranen maar gaan hoor dan laat je ook zien dat het je hoog zit.
Vind op zich de eerste stap die ze nu gedaan hebben wel logisch, vaak hebben mensen met dergelijke klachten eigenlijk toch darmklachten of blaasontsteking. Als de eerste stap niet helpt kunnen ze verder kijken.
Misschien een vaginaal onderzoek en/of een echo. Ik zou niet meteen gaan roepen om een verwijzing, buiten dat de huisarts veel onderzoeken ook zelf kan doen is de wachttijd ook niet misselijk, wsl kan je sneller geholpen worden via de huisarts.
Had je een afspraak bij de huisarts of bij iemand anders in een praktijk, omdat je het hebt over de praktijk verpleegkundige..

kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Rubs
Berichten: 533
Geregistreerd: 29-03-11
Woonplaats: Zaanstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:57

Ik dacht juist een keer dat ik een blindedarmontsteking had, maar toen bleek het een blaasontsteking te zijn. En ik moest helemaal niet vaak plassen en plassen deed geen pijn.
Ik zou blaasontsteking toch willen uitsluiten als ik jou was.

_chou
Berichten: 100
Geregistreerd: 16-03-23

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 17:58

Dit heb ik als 14-jarig meisje ook gehad. Eerst een mannelijke huisarts die zij dat ik er maar aan moest wennen en dat dit nou ongesteld zijn was. Ik en mijn moeder vonden die uitspraak niet fijn, maar we keken het even aan en hielden een logboekje bij, zodat we de volgende afspraak duidelijker konden formuleren waar ik nu precies last van had en hoeveel pijn het exact deed. Ook naar een vrouwelijke arts gevraagd, zodat ik ook makkelijker kon uitleggen wat het was. We zijn daar heengegaan met de eis dat we een scan wilden. Was daar niks op te zien? Prima, dan zoeken we andere dingen.

Ik heb zelf een moeder die een soort van in de medische wereld zit (fysiotherapeut) en die geen moeite had om te zeggen dat mijn pijn wel meeviel. Ze zag dat ik echt serieus pijn had en dit gaf ze ook aan. Toen heeft mijn moeder gewoon tegen de huisarts gezegd wat we wilde en zij ging hiermee akkoord.

tl;dr: neem iemand mee die wat sterker in de schoenen staat die bij voorkeur medisch onderlegd is. Die wordt toch vaker wat serieuzer genomen.

Sterkte en ik hoop dat je snel hulp krijgt :knuffel:

Leandra
Berichten: 1601
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:01

Vaak worden darmklachten verward met klachten van de baarmoeder enz. Het kan ook samenhangen. De darmen liggen zo ongeveer tegen de baarmoeder aan. Maar vaak zijn het toch darmklachten.
Ik heb er ervaring mee. Ik loop al enige tijd bij de maag darm lever arts.

Het is daarom geen gekke eerste stap van de huisarts. Mocht het geen blaasontsteking zijn en /of de zakjes vezels helpen niet kan je vragen om een echo van je buik.

Mevr_Meeuw
Berichten: 31
Geregistreerd: 23-12-03
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:05

Even een kleine toevoeging op basis van wat Leandra schrijft: bij mij hing dit dus inderdaad samen. Ik heb twee jaar gedacht dat het enkel darmklachten waren, en dat speelde uiteindelijk wel mee, maar deze werden dus deels veroorzaakt door de endometriose :)

ieuw! ieuw!

denisesilver
Berichten: 2951
Geregistreerd: 27-08-11
Woonplaats: Zwerf ergens door het land

Re: Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:12

Heel goed dat je wilt aangeven dat je je niet serieus genomen voelt, idd aandringen op een doorverwijzing met de gynaecoloog, en als ze je niet door willen verwijzen zeggen dat je wilt dat ze in je dossier opnemen dat ze hebben geweigerd verder onderzoek te doen. Vaak worden ze bij dat laatste ineens wakker.

Met een schimmel onder je kont kan je de hele wereld rond

  • Talent is pursued interest

jowien
Berichten: 979
Geregistreerd: 11-04-05
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:14

Heb je de klachten in een cyclus, net als menstruatie? Dan zou het gekoppeld kunnen zijn (bv cyste) en is het belangrijke info voor de arts.

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!
Berichten: 23533
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:17

denisesilver schreef:
Heel goed dat je wilt aangeven dat je je niet serieus genomen voelt, idd aandringen op een doorverwijzing met de gynaecoloog, en als ze je niet door willen verwijzen zeggen dat je wilt dat ze in je dossier opnemen dat ze hebben geweigerd verder onderzoek te doen. Vaak worden ze bij dat laatste ineens wakker.


(Nog) Niet willen verwijzen en weigeren verder onderzoek te doen is wel heeeeel wat anders hoor.
Een huisarts kan echt meer dan alleen een keel en een oor beoordelen hoor :j

kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

moonsparkle
Berichten: 21785
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:27

Fijn dat je gelijk nog langs kon komen. Morgen wordt je weer gebeld over de urine uitslag, ik ga er vanuit dat als deze negatief is dat ze dan gaan kijken naar een verder beleid.

Als je zoveel pijn hebt schroom dan niet om volgende keer eerder te bellen, 2 maanden met heftige pijn is niet niks. Maar nu is het dan even een dag wachten tot ze weer contact met je opnemen.
Laatst bijgewerkt door moonsparkle op 14-05-24 18:33, in het totaal 2 keer bewerkt

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Ladyson
Berichten: 3232
Geregistreerd: 03-01-10
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:30

Vervelend dat je je niet gehoord voelt en pijn hebt TS.

Als ik het goed lees, was dit dus je eerste afspraak bij de huisarts? Dan lijkt het me logisch dat hij/zij ook bij stap 1 begint. En dat is blijkbaar test blaasontsteking en vezelzakjes.

Een huisarts heeft ervoor geleerd (in tegenstelling tot bokt en jij) en begint bij het meest logische op basis van jouw klachten. Als het eerste niet helpt, zullen ze verder gaan zoeken.

Ik zou zeker uitspreken naar je huisarts hoe je je erbij voelt. Misschien kan hij/zij je gerust stellen, of je doorverwijzen naar de POH aangezien je het blijkbaar lastig vindt om je uit te spreken.

Ik kreeg/krijg trouwens (intense) kramp in mijn baarmoeder bij stress dus dat kan het ook nog zijn. En dat is ooit op een dag opeens zo begonnen terwijl ik dat daarvoor nooit had, dus hou dat scenario ook open.
Laatst bijgewerkt door Ladyson op 14-05-24 18:39, in het totaal 1 keer bewerkt

Lijsken
Berichten: 1040
Geregistreerd: 10-02-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:37

Algemene tip: Is er iemand die je mee kan (en wilt) nemen naar de huisarts bij je volgende consult? Je mag altijd een vriendin/familielid meenemen als je dat prettig vind, en die persoon kan ook voor je opkomen als je zelf dichtklapt.
Het zou niet nodig moeten zijn, want een arts hoort serieus naar je te luisteren ook als je introvert bent, maar praktisch gezien is het vaak wel de snelste oplossing om aan goede hulp te komen.

Fair
Berichten: 3563
Geregistreerd: 18-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-24 18:51

Nyaleti schreef:
Wat naar dat je niet serieus genomen wordt.
Heb je een vrouwelijke huisarts? Of een jonger persoon? Dat wil ook nog wel eens helpen dan een 60+ arts.


LuffB schreef:
Hi Fair, wat vervelend dat het allemaal zo gelopen is bij de huisarts. En natuurlijk sowieso heel naar dat je zoveel pijn ervaart.
Heel knap dat je wilt gaan aangegeven dat je je niet serieus genomen voelt.
In jouw situatie zou ik aangeven dat je graag een verwijzing zou willen naar een gynaecoloog voor een gerichter onderzoek. Dat dit jou ook enorm zou helpen bij de stress en angst die nu natuurlijk ook erger worden omdat je niet weet wat het wel is. Mentaal welzijn zou bij een dokter ook belangrijk moeten zijn en zelfs al is het onderzoek enkel voor geruststelling, kan dat voor jou ook al heel veel betekenen (mocht de dokter vinden dat het onderzoek niet nodig is op basis van je klachten).

Veel sterkte en hopelijk is het iets onschuldigs.


Ik reageer even een beetje op iedereen met deze post hoor!

Dankjewel voor de reacties. Het stelt me wel een beetje gerust hoe jullie reageren en laat me iets minder 'gek' voelen. Het is een vrouwelijke verpleegkundige waar ik terecht kon.

Het mentale stukje is inderdaad voor mij zo belangrijk. Ik ben al zo angstig en ik ga echt pas naar de huisarts als ik het zelf goed in de gaten heb gehouden en ik het gevoel heb dat het echt niet anders kan, dus nu pas na 2 maanden. Mijn zorgen zitten zo bij mijn baarmoeder en als dat dan zo aan de kant geschoven wordt zonder er op in te gaan terwijl ik zoveel pijn heb de afgelopen maanden, geeft me enorm veel stress en verdriet. Al is het maar om iets uit te sluiten zou het me al enorm helpen en geruststellen.

En het stukje dat ik dan zo angstig ben en dichtsla, zorgt ervoor dat ik me heel lastig kan uitspreken bij situaties als de huisarts. Ik hoop dan zo dat ik dan ook gewoon geholpen kan worden ipv dat ik zo hard voor mezelf op moet komen en dat er gewoon geluisterd wordt naar de dingen die ik vertel. Ik heb autisme, dat helpt ook niet mee waardoor ik dit soort situaties nog lastiger vind.

Dingen als endometriose herken ik heel erg, ook als ik bedenk hoe heftig mijn menstruaties altijd zijn geweest. Maar ik ben echt bang dat ik dat traject niet aan kan omdat je zo hard moet vechten voor die diagnose en hulpverlening.

Natuurlijk snap ik wel dat het handig is om te beginnen met een blaasontstekingonderzoek. Maar het is vooral het stukje dat ik uitspreek dat ik me over andere dingen zorgen maak en dit niet wordt meegenomen. En zeker iets als die zakjes dat helpt me niet omdat dat gewoon niet de aard is van mijn darmklachten. Ik loop al 25 jaar met mijn lichaam rond en ik ken mijn klachten inmiddels goed.

Ik vind het echt doodeng om iemand mee te vragen naar de huisarts & heb niet zo'n groot netwerk, maar ik ga er even over nadenken als ik er morgen weer niet uitkom.

Dankjewel iedereen in ieder geval voor het meedenken!

denisesilver
Berichten: 2951
Geregistreerd: 27-08-11
Woonplaats: Zwerf ergens door het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 18:54

Polly schreef:
denisesilver schreef:
Heel goed dat je wilt aangeven dat je je niet serieus genomen voelt, idd aandringen op een doorverwijzing met de gynaecoloog, en als ze je niet door willen verwijzen zeggen dat je wilt dat ze in je dossier opnemen dat ze hebben geweigerd verder onderzoek te doen. Vaak worden ze bij dat laatste ineens wakker.


(Nog) Niet willen verwijzen en weigeren verder onderzoek te doen is wel heeeeel wat anders hoor.
Een huisarts kan echt meer dan alleen een keel en een oor beoordelen hoor :j

Wanneer ze terug gaat hè. En daarbij, als iemand een doorverwijzing wil, dan moet diegene gewoon een doorverwijzing kunnen krijgen. TS betaald ook gewoon voor haar zorg.

Sorry, maar ik heb 0,0 medelijden met huisartsen, nadat ikzelf, mijn moeder en mijn vader met onze (verschillende) klachten niet serieus werden genomen. Wat tot gevolg heeft dat mijn vader nu uitbehandeld is voor kanker. Dus excuus als ik wat hard reageer :o De huisarts heeft er voor geleerd amehoela. TS weet hoe haar lichaam voelt en reageert.

Met een schimmel onder je kont kan je de hele wereld rond

  • Talent is pursued interest

charrr91
Berichten: 936
Geregistreerd: 14-04-13

Re: Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 19:02

Klinkt als mijn situatie. Ik heb ook 5 weken klachten, beginnend met menstruatie achtige buikpijn, later ook bloedingen erbij, terwijl ik de pil slik. Gooide ze op blaasontsteking. Was het niet. Uitstrijkje genomen, negatief. Inwendige echo, negatief. Dan zijn het je darmen, die zullen wel verstopt zijn dus we geven je vezelzakjes mee. Had als kind zijnde altijd verstopte darmen en deze pijn lijkt er nog niet op dus heb geweigerd. Moest ik maar een röntgenfoto laten maken, daar was het wel op te zien. Nou, mooi niet dus, ook niks uitgekomen. Lever dan je ontlasting maar in. 3 keer raden: niks.. Maar heb inmiddels ook bloed in mn ontlasting. Bloed geprikt, zit onder de gemiddelde waarde van de witte bloedcellen en mijn bezinking zit op 2, net aan de grens. Er is dus wel degelijk iets aan de hand, maar wat.. Geen idee. Arts heeft nog niet gebeld dus dat doe ik dan maar zelf morgen.
Wat ik probeer te zeggen: je kent je lichaam het beste. Geen arts weet hoe jij je voelt. Laat je niet afschepen en neem je klachten serieus. Stress is altijd zo makkelijk zeggen. Alles wordt maar op stress gegooid en vaak is dat het helemaal niet. Luister naar je gevoel TS! Succes!

~ Carpe Diem ~

Nyaleti
Berichten: 6319
Geregistreerd: 05-04-10

Re: Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 19:11

Maar, en dit bedoel ik een stuk aardiger dan hoe het misschien klinkt, je hebt zelf ook 2 maanden gewacht.
Dat stukje is altijd dubbel: ga je meteen dan zeggen ze, kijk maar aan. Wacht je een tijdje, dan zeggen ze ach je loopt er al 2 maanden mee, waarom verwacht je NU direct een doorverwijzing.

Het is niet goed dat jij je niet serieus genomen voelt. Maar het is een logische, eerste stap van een onderzoek. Met een doorverwijzing sta je vaak weken of maanden op de wachtlijst. Dan ben je in iedergeval 0,0 verder.
Nu heb je iets wat je in iedergeval kan uitsluiten en wie weet helpen de vezels zakjes je wel iets.

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!
Berichten: 23533
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 20:00

denisesilver schreef:
Polly schreef:
denisesilver schreef:
Heel goed dat je wilt aangeven dat je je niet serieus genomen voelt, idd aandringen op een doorverwijzing met de gynaecoloog, en als ze je niet door willen verwijzen zeggen dat je wilt dat ze in je dossier opnemen dat ze hebben geweigerd verder onderzoek te doen. Vaak worden ze bij dat laatste ineens wakker.


(Nog) Niet willen verwijzen en weigeren verder onderzoek te doen is wel heeeeel wat anders hoor.
Een huisarts kan echt meer dan alleen een keel en een oor beoordelen hoor :j

Wanneer ze terug gaat hè. En daarbij, als iemand een doorverwijzing wil, dan moet diegene gewoon een doorverwijzing kunnen krijgen. TS betaald ook gewoon voor haar zorg.

Sorry, maar ik heb 0,0 medelijden met huisartsen, nadat ikzelf, mijn moeder en mijn vader met onze (verschillende) klachten niet serieus werden genomen. Wat tot gevolg heeft dat mijn vader nu uitbehandeld is voor kanker. Dus excuus als ik wat hard reageer :o De huisarts heeft er voor geleerd amehoela. TS weet hoe haar lichaam voelt en reageert.


Door wat er bij jullie gebeurd is snap ik je reactie wat beter maar vergeet niet dat elke huisarts zo is he, er zijn ook echt fijne huisartsen die wel luisteren en meedenken. Onze huisarts heeft vaker iemand eerder op echo gekregen dan een specialist waardoor er ook eerder een diagnose was. Specialisten zijn helaas niet zaligmakend.

Lastig TS dat je je er zo bij voelt. Ik vind het heel knap dat je het eerst zelf even afgewacht hebt, heb je dit ook benoemd? Helaas is het steeds vaker zo dat mensen heel snel bellen, ik heb meer dan eens mensen aan de telefoon die een afspraak bij de huisarts willen vanwege hoesten, als je dan vraagt hoe lang dat al speelt is het regelmatig "sinds gisteren". Ik hoop dat je wel verteld hebt hoe lang je er al mee loopt want dat is zeker relevant.

Veel sterkte

kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Janneke2
Berichten: 22900
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 20:05

... soms vraagt een huisarts 'Waarom komt u nu?'
In principe een goede vraag.

Zou je arts die stellen,
... een huisarts 'hoort zijn mensen te kennen '...
zeg dan dat je autisme hebt, het allemaal heel spannend vindt - en dat je de boel twee maanden hebt geobserveerd.

Ik wil zelf nog wel eens zeggen 'dat ik twee maanden inmiddels te lang vind'.
...en wat een arts natuurlijk ook wil weten: is het bijvoorbeeld de laatste dagen erger geworden.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Yenni
Berichten: 5468
Geregistreerd: 01-07-14

Re: Pijn baarmoeder & hoe serieus genomen worden door huisarts?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-24 20:16

Hoi ts, wat naar dat je al twee maanden met pijn rondloopt. Dat is niet de bedoeling. De eerste stap bij buikklachten is altijd ook testen op blaasontsteking, dus dat is logische dat ze dat willen uitsluiten.
Ik zou morgen even bellen en vragen aan de assistente of zij/hij kan overleggen met de huisarts voor een verwijzing voor de gynacoloog, meestal hoef je hiervoor niet op consult te komen.

Voor de mensen die op de achtste benen staan.. niet iedere huisarts of assistente wimpelt de patient af met een paracetamol of een advies. Huisartsen kunnen echt wat meer. Het kan zijn dat je met een huisarts geen klik hebt. Meestal werken er meerdere huisartsen bij een praktijk en kun je altijd vragen voor een andere arts.
Succes en beterschap ts!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Martine__, _Cubby_, Antheman, candalisa, Coentjuh, Danielleeee_, DeTjoeter, Freekfuchs, GrapeshotBot, Jolienn, Leliesan, lgw, Lucia88, noordje, Patriesje, SentiBot, Vetra en 66 bezoekers