Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
veerledec schreef:Soepen en smoothies zou ik dan weer niet durven, niet vanwege de structuur of iets erin, maar omdat ik de smaak dan te goed proef.
alice0cullen schreef:Voor mij zal niet al niet werken, patat eet ik best, maar ook daar zit voor mij al verschil tussen bevoren patat en verse bijvoorbeeld.
Voor mij is het ook niet echt een angststoornis, meer dat ik echt walging heb van textuur of smaak. De angst zit hem voor mij meer in hoe andere mensen reageren als ik iets echt niet eet. Veel mensen nemen dat als een belediging. Maar zelfs al zou Gordon ramsay zelf een steak voorzetten, hoef ik het nog niet.
Afid is in classificatie ook gewoon een echte eetstoornis en geen angststoornis. Maar er zijn dan ook veel meer eetstoornissen als anorexia en boulimia. Dat zijn de meest bekende.
Ik heb nog nooit behandeling kunnen krijgen voor Arfid specifiek, de exposure zou voor mij bijvoorbeeld echt niet werken. Maargoed ik ben door mij ASS en ADHD diagnoses, en nog een hele lijst andere sowieso te complex voor behandeling .
veerledec schreef:Zakelijke lunches zijn het ergste bij mij als het gaat om sociale druk. Koud eten is sowieso lastiger, maar van die fancy broodjes lust ik dus eigenlijk alleen maar broodje ham. En dat moet er dan maar net zijn.
M_D_H schreef:Allereerst, wat fijn om met lotgenoten over dit soort zaken te kunnen praten.
Ik heb dus ook ARFID, veel dingen herken ik, maar niet alles. Ik heb ook het gevoel dat het minder mijn leven beheerst als bij jullie? Of misschien heb ik dat wel helemaal mis Ik ben in ieder geval niet gevoelig voor het zich van voedsel
Je kan naast mij prima gele paprika's eten, zolang ik het maar niet hoef te eten... Of ruiken
Ik zal straks uitgebreider reageren over in hoeverre het mijn leven beheerst, wat ik doe om het onder controle te houden en hoe ik er mee om ga, maar ik ben bang dat het dan meteen een lang verhaal wordt omdat ik mijn gedachten nu niet zo goed kan ordenen, dus dat volgt later
Sokje_6 schreef:M_D_H schreef:Allereerst, wat fijn om met lotgenoten over dit soort zaken te kunnen praten.
Ik heb dus ook ARFID, veel dingen herken ik, maar niet alles. Ik heb ook het gevoel dat het minder mijn leven beheerst als bij jullie? Of misschien heb ik dat wel helemaal mis Ik ben in ieder geval niet gevoelig voor het zich van voedsel
Je kan naast mij prima gele paprika's eten, zolang ik het maar niet hoef te eten... Of ruiken
Ik zal straks uitgebreider reageren over in hoeverre het mijn leven beheerst, wat ik doe om het onder controle te houden en hoe ik er mee om ga, maar ik ben bang dat het dan meteen een lang verhaal wordt omdat ik mijn gedachten nu niet zo goed kan ordenen, dus dat volgt later
Ik heb er ook geen moeite mee om anderen het is zien eten (behalve dan slakken, dat vind ik wel zo walgelijk ).
Ik vind zakelijke lunches ook niet chill omdat er altijd sla en tomaat of dat soort oliebol op zit. Ik zeg altijd dat ik ook behoefte heb aan wat frisse lucht of zo en dan kan ik het er gauw af kieperen hahaha.
Citaat:Bij mij zit het vooral in de structuur van het eten, zo heeft broccoli van dat haar achtige structuur, dat krijg ik dus echt niet weg... Tenzij het helemaal tot moes verpulvert is in bijvoorbeeld soep, vind ik het nog niet echt lekker, maar vind ik het minder erg om te eten.
Selina schreef:Dat van dat je een periode iets heel vaak eet en ineens lukt het niet meer herken ik ook. Dan eet ik wekenlang non-stop roze koeken en daarna komt het (eigenlijk heel logisch) je strot uit.
Wel fijn dat je dan de steun hebt van je man. Dat hij er zo nuchter instaat.Citaat:Bij mij zit het vooral in de structuur van het eten, zo heeft broccoli van dat haar achtige structuur, dat krijg ik dus echt niet weg... Tenzij het helemaal tot moes verpulvert is in bijvoorbeeld soep, vind ik het nog niet echt lekker, maar vind ik het minder erg om te eten.
Ohh echt precies dit. Broccoli staat bij mij op nummer 1.
3x raden wat ik maandag ga meenemen naar therapie
M_D_H schreef:Ja dat werkt bij mij dus niet, die smaak zit er dan toch in of zo en dan ga ik al over mijn nek.
Of het is zompig geworden van de vocht van de groente