Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Moderators: EvelijnS, Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Princesj, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

troi
Berichten: 14920
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:27

Tja ik snap ook werkelijk niet waarom je niet voor icsi bent gegaan. Ik heb het even opgezocht en je overdrijft niet, dit is echt een klote afwijking!

Ik kan totaal niet zeggen wat je zou moeten doen maar raad je wel aan dat mocht er een tweede ronde komen je wel voor icsi gaat. We hebben in NL deze techniek, maak er dan gebruik van!


troi
Berichten: 14920
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:53

DeMolenhoek schreef:
Nee, die vergelijking gaat scheef. Het gaat niet over van hoeveel % is het ok. Het gaat er over dat 2 volwassen mensen hiervan wisten, de mogelijkheden hadden om deze ziekte niet door te geven (met 25% kans op dood onder 1 jaar en 25% kans op chronisch ziek) maar dit niet wouden omdat ze geen traject in wouden gaan die extra inspanning vraagt.

Van zodra je weet dat er iets dergelijk in de genen zit ga je testen en ga je voor de veilige optie. Ook al is de kans maar 5% dat jou kind het krijgt. Het zou maar bij die 5% horen terwijl dit perfect had kunnen voorkomen worden.

Gokken doe je in het casino. Niet met het leven van een kind.


Idd ja! Wat stelt een beetje ongemak voor als daarmee je kind niet tot de dood veroordeeld in 25% van de gevallen. Bizar hoor!

troi
Berichten: 14920
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-19 11:19

SusanH schreef:
Ik werk zelf in de VG zorg en echt....ik kan daar niet bij. Waarom heeft de een meer recht op leven dan de ander. Waarom moet alles perfect en maakbaar zijn. Maar goed, dat is mijn mening. Ik snap ook dat het niet voor iedereen bewuste keus is om er wel voor te gaan. Aan de andere kant. Je kindje kan ook zuurstoftekort oplopen bij de geboorte en daar een verstandelijke beperking aan over houden. Kun je qua voorzorg alles nog zo goed regelen, maar het leven loopt zoals het loopt en het balletje rolt niet altijd de kant op die je zelf wil of voor ogen had.


Klopt natuurlijk maar volgens deze logica kun je ook prima geblinddoekt de snelweg overstekken, immers ook als je kijkt kan je aangereden worden.. tuurlijk lopen soms dingen anders maar sommige risico’s maken de kans wel erg groot dat het balletje verkeerd rolt, en waarom zou je die kans willen nemen?

Tenminste ik neem maar aan dat jullie wel uitkijken voor je oversteekt :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: carineken, Kinke, miisshOrse, Niki_ en 85 bezoekers