Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:23

Ik vind het spijtig dat je voor de natuurlijke weg hebt gekozen. 50% kans bij een jongen op nog geen jaar worden. 50% kans bij een meisje voor levenslang ziek te zijn. Pfieuw... Dat moet je een kind niet willen aandoen :n Ik kom misschien hard over maar ik vind dat je geen verstandige keuze hebt gemaakt. Je tekent misschien een kind levenslang. Waarom heb je die keuze gemaakt? Ben naar wel benieuwd naar.

Nu goed, nu is het kind onderweg dus ja... Kun je er mee leven indien het een jongen blijkt te zijn? En wat als hij alle pech tegen heeft? Kun je daar dan ook mee leven? Een zwangerschap uitdragen van een niet levensvatbaar kind? Alle emotie daar rond? Pfieuw, ik vind het echt heel heftig dat je deze keuze hebt gemaakt. Zeker met de wetenschap van vandaag had dit kunnen voorkomen worden. Ik heb verder geen tips voor jou. Ik duim heel erg hard dat, wat het ook mag zijn, het de goede 50% mee heeft. Wanneer weet je of het een drager is of niet?


Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:52

Seltje schreef:
Waarom wij bewust voor natuurlijk hebben gekozen? Omdat ik zelf ook 'natuurlijk' groot ben geworden. Uiteraard ga ik nu niet direct laten afbreken, en wacht ik tot de volgende testen. In België kan abortus maar tot 12 weken, en bij een slechte vruchtwaterpunctie kan het ook later.

Waarom geen ICSI? Ik heb zelf jaren gewerkt in een ziekenhuis rond vruchtbaarheid, en al dat gedoe met die hormonen en dergelijke, zie ik niet zitten. Dat zei ik toen al, en nu nog steeds, daar wil ik echt niet aan beginnen. Dat traject is fysiek en mentaal enorm zwaar, daar begin ik niet aan.

Ik heb met mijn partner afgesproken 1 maal natuurlijk te proberen, en dus de positieve kant van de 50% kansen te bekijken, en loopt het mis, dan gaan we voor adoptie. Maarja, die hormonen nu, die doen mij enorm twijfelen.

Voorlopig gaan we gewoon verder zoals het nu is, wachten op testen en gesprekken de volgende weken. En handelen naar gelang daaruitkomt. Voor wie wilt hou ik jullie op de hoogte.


Maar dan kies je wel bewust voor de 50% kans om jou kind een levenslang zwaar traject in te sturen? Of wie weet, niet eens een jaar te worden? Omdat jij het te zwaar vindt? Bij een kind horen verantwoordelijkheden. Te beginnen bij deze een zo gezond en goed mogelijk leven te geven. Nog voor het kind er is wordt dit al van tafel geveegd.

Ik hoopte ergens nog dat het uit geloofsovertuiging was ofzo. Maar omdat jij het niet zit zitten ga je gokken met het leven van een kind? :n Ik hoor blijkbaar niet bij de ruimdenkende bokkers want dat gaat er bij mij niet in.

Bij mij in de familie zit een kind met een genetische ziekte, getekend voor het leven. Zijn ouders hadden 25% kans. Ze wisten niet dat ze beiden drager waren. Die zouden er alles voor over hebben om de tijd te kunnen terug draaien. Dat ze het wel wisten en goede ei en zaadcellen konden nemen.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:57

Ik zou mijn mening hetzelfde formuleren moest ik haar face to face spreken hoor. Heeft niets met online wereld te maken.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:56

elnienjo schreef:
Ik had gisteren over de ziektes heen gelezen die je zelf kunt oplopen. Zijn dit tijdelijke ziektes die na de zwangerschap weer overgaan, of zetten die ook een stempel op jouw leven (en op het leven van een mogelijk kind) na de geboorte? Vind dat ook iets om rekening mee te houden. Je bent door je huidige ziekte al aardig beperkt lijkt me.


Zwangerschapsvergiftiging is puur zwangerschapgebonden, maar dit kan wel blijvende gevolgen hebben achteraf, of in acute gevallen zorgen voor dood tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsdiabetis kan gewone diabetis worden na de zwangerschap. Daar kom je nog niet zo snel vanaf.

En over een andere opmerking dat bokkers niet zo ruimdenkend zijn (niet de persoon die ik nu heb gequote!) Ik vind dat dit ook niet iets is om ruimdenkend te zijn. Het kind zou maar de verkeerde 50% treffen. Wat dan? ‘Ach we begrijpen dat je de medische molen niet in wou. Dat is wel een leven van een kind waard’
Laatst bijgewerkt door Moestuin op 12-07-19 06:57, in het totaal 1 keer bewerkt

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:08

Varekaj schreef:
Jezus wat een veroordelingen hier!

TS, voel je absoluut niet schuldig.

Er zijn duizenden mensen mensen met (levensbedreigende en levensbeperkende) genetische afwijkingen die zonder pardon een kind op de wereld zetten, heel goed wetende wat ze hun kindje aandoen, maar dat boeit niet. Zij willen kost wat kost een kind en dat zal er komen ook. En gaat het de eerste keer goed? Dan doen we de gok nog een tweede (of derde...) keer.
Er zijn er duizenden die roeptoeteren "daar is het sociale/medische vangnet toch voor" en gewoon voor een kind gaan.
Er zijn er duizenden die zeggen "ik vind die aandoening best meevallen" en voor een kind gaan.
En er zijn miljoenen mensen die gewoon doodleuk aan een kind beginnen en eens zwanger pas gaan beseffen "waar ben ik in godsnaam aan begonnen" en enorm hard gaan twijfelen of het wel zo verstandig was om te doen.

Je hebt je gevoel gevolgd, net zoals zovele miljoenen andere vrouwen. Niemand mag je dat ooit verwijten.

Ga in gesprek met je geneticus. Volgens mij kan je bij de NIPT ook vroegtijdig afwijkingen laten opsporen. Doe dat.
Een abortus om medische reden kan volgens mij ook langer dan 12 weken in België, en anders doorverwijzen naar NL.

Praat. Denk. Ontspan. Informeer jezelf.
Verwijt jezelf niets. De enige foute keuze die je zou kunnen maken, is een jongen ter wereld laten komen waarvan je weet dat hij binnen een jaar na geboorte gaat overlijden, of wanneer je kindje een vreselijke lijdensweg zal moeten doormaken.Dus omdat anderen het doen is het ok om met een leven te spelen? Ts had de optie om een zo gezond mogelijk kind te krijgen maar wou dit niet.

Ik vind die duizenden andere mensen even onverstandig hoor.
Laatst bijgewerkt door Moestuin op 12-07-19 07:10, in het totaal 1 keer bewerkt

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:36

Ik ben getest geweest ivm de genetische problemen in de familie. :j Ik was 25 en had een perfecte placenta door gezond te leven. Maar wat je vraagt is een dooddoener hoor. Ik snap niet dat mensen dit een normale keuze vinden?

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:49

Nee, die vergelijking gaat scheef. Het gaat niet over van hoeveel % is het ok. Het gaat er over dat 2 volwassen mensen hiervan wisten, de mogelijkheden hadden om deze ziekte niet door te geven (met 25% kans op dood onder 1 jaar en 25% kans op chronisch ziek) maar dit niet wouden omdat ze geen traject in wouden gaan die extra inspanning vraagt.

Van zodra je weet dat er iets dergelijk in de genen zit ga je testen en ga je voor de veilige optie. Ook al is de kans maar 5% dat jou kind het krijgt. Het zou maar bij die 5% horen terwijl dit perfect had kunnen voorkomen worden.

Gokken doe je in het casino. Niet met het leven van een kind.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 10:15

In België kan dit ook na 12 weken naar aanleiding van een medische indicatie.

Abortus om medische redenen?
In uitzonderlijke gevallen is abortus in België toegelaten na de twaalfde week zwangerschap:

De zwangerschap bedreigt je gezondheid.

Het is zeker dat het kind zal lijden aan een zware ziekte die niet te genezen is.

Deze abortus gebeurt in een ziekenhuis. Een centrum voor abortus zal deze zwangerschap niet afbreken.


https://www.azsintmaarten.be/patienten/ ... safbreking

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:55

Verder gaat dit ook wel wat verder dan enkel een dieet. Google de ziekte eens. Epilepsie, hersenschade, regelmatig zware hoofdpijn etc. Het is wel wat meer dan enkel op eten letten.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-19 02:15

Maar ik snap het luisterend oor niet? Je gaat iemand die eerst bewust met zijn auto tegen een paal rijd toch ook niet troosten als die achteraf komt jammeren dat de auto kapot is? Daar zeg je toch ook tegen: Joh, dat wist je op voorhand!

Zo is het wel heel makkelijk. Eerst een leven op het spel zetten en na 8 weken al komen jammeren en een luisterend oor willen. Dat had de voorbije 7/8 maand ook wel gekunnen voor de baby was gemaakt. Ten alle tijden kon Ts zeggen: Stop, wij doen het toch via ICSI.

Het kan dat jullie het niet snappen, ik snap jullie niet. Ik heb hier zelfs nog diepere gedachten en meningen over die ik voor mij zelf hou, want dit gaat voor mij het humane voorbij.

Ik vraag mij ook af waar de dokters en gynaecologes in dit verhaal zijn. Mijn vriend is drager van het muco gen. Ik ben getest hierop want als ik ook drager was moesten wij het medisch traject in met ei en zaadcel selectie. Ik was geen drager maar alsnog is er een dokter met ons komen praten dat wij een verhoogd risico hadden op een kind met muco, omdat niet alle varianten te testen zijn, enkel de grootste veroorzakers. Ons verhoogd risico naar andere koppels toe betrof 0.01%. Zelfs hiervoor gingen de dokters in gesprek, werden wij voorgelicht. Zaten wij daar aan een tafeltje met 1 gynaecoloog en 1 dokter omdat zij ons moesten inlichten op deze verhoogde kans. Als zij dit zelfs al doen voor zo iets kleins, dan kan ik mij niet voorstellen dat ze dit ok vinden en TS steunen.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-19 06:15

Niet omdat het niet is zoals ik het zou doen. Dan vat je mijn post echt verkeerd op. Omdat ze gewoon eerst bewust het via de natuurlijke weg wilt proberen en nu ze 3 weken weet dat ze zwanger is ze al steun nodig heeft want het kind zou maar gehandicapt zijn.

Het was haar bewuste keus om het zo te willen doen. Ze heeft tijd genoeg gehad om zich te bedenken voor ze zwanger was. Ze is genoeg gewaarschuwd en nu heeft ze opeens steun nodig? Kom op...

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-19 06:42

Ik heb empathie genoeg hoor, dank je. Het is niet omdat jullie spelen met een leven ok vinden dat een ander dat ook moet vinden.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-19 07:28

Willl65 schreef:
DeMolenhoek schreef:
Ik heb empathie genoeg hoor, dank je. Het is niet omdat jullie spelen met een leven ok vinden dat een ander dat ook moet vinden.

Ze probeert juist niet met een leven te spelen !
Dat leven is we namelijk nog helemaal niet


Iedereen heeft daar ook weer een andere mening over. Voor mij is er een kind onderweg. Het heeft een hartslag, het leeft. Nee, het kan niet leven buiten de baarmoeder, maar er is toch echt leven.

Dat er bokkers zijn die daar anders over denken snap ik hoor. :)

Maartje: Kom op zeg :') Gaan wij nu echt zo ver gaan dat je over zelfmoord gaat beginnen :+ Dat heeft nu eens niets met mijn vergelijking te maken.

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-19 07:41

Nee. Geen rare vergelijking. In beide gevallen voert een persoon een actie uit waarbij die van ver kon zien aankomen dat het waarschijnlijk niet goed afloopt. Zwanger zijn is Ts ook afgeraden voor haar eigen gezondheid/leven. Triestig dat je in zo een topic er nog eens zelfmoord bij betrekt terwijl dat helemaal niet nodig is. Waarom? Om dit topic nog wat extra beladenheid te geven?

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-19 18:58

Seltje schreef:
Oh help, ik had niet gedacht dat het zo'n beladen topic zou worden. Ook nog nooit zoveel reactie op een topic gehad.

Ik heb niet alles gelezen, wel het meeste en ga ook nergens persoonlijk op reageren.

Natuurlijk zwanger worden is echt een heel bewuste keuze geweest. En ja, als het kind ziek blijkt te zijn wordt het weg gehaald, ik wordt enorm gemonitord qua eigen gezondheidsproblemen. Alleen zijn mijn hormonen nu mijn beslissingen in twijfel aan het brengen. Blijkbaar doen hormonen dat wel vaker.

Voorlopig blijf ik hopen op de goede 50%, samen met mijn partner.

Ik wil iedereen met lieve woorden bedanken, ook bedankt voor de pb's. En diegene met de minder lieve woorden snap ik ook. Echt 5 jaar geleden had ik ook gereageerd in zo'n situatie moet je geen kinderen willen. Ik had nooit gedacht dat hormonen zo'n dingen met je onderbewustzijn kunnen doen.


Ts, ik heb oprecht niemand (met uitzondering van een enkeling) zien zeggen dat je geen kinderen moet willen hoor. Ik denk dat nagenoeg iedereen jou een kind(eren) gunt :j De meesten vallen over de manier waarop, niet dat je kind wilt :)

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-19 08:33

Wij hadden een kind met down ook niet laten aborteren :)

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-19 12:42

Ts, ik veronderstel dat je (bijna) 10 weken bent. Heb je al een afspraak voor de nipt? :)

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-19 12:48

Ik hoop dat je snel de uitslag hebt. Bij mij is de nipt genomen op 11 weken. Een week later had ik al het resultaat. Kunnen ze de afwijking ook in de nipt zelf zien? (Dacht het wel maar weet niet of ik het goed heb onthouden)

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-19 14:59

Hoe gaat het nu?

Moestuin
Berichten: 11850
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-19 14:00

Kunnen wij niet gewoon met zijn allen blij zijn voor TS? Als zij meer wil delen zal ze dat wel doen als zij daar zin in heeft. Speculeren en discussieren over hoe je een tekst kunt opvatten heeft geen nut denk ik.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nanu, PetalBot, Romeo2007, SemrushBot en 84 bezoekers