Einde leenstelsel?!

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, ynskek, Mondy, Shanna, Princesj, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Suliko
Berichten: 1328
Geregistreerd: 06-12-14
Woonplaats: Utrecht

Re: Einde leenstelsel?!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 08:37

Wat ik lees is dat er eerder plannen zijn om de basisbeurs/aanvullende beurs te vergroten, oftewel, dat studenten waarvan de ouders gemiddeld tot bovengemiddeld verdienen ook in aanmerking kunnen komen voor de aanvullende beurs en de rest wordt dan nog bijgeleend.

Dat vind ik overigens zeker wel een vooruitgang! Maar ik haal niet zo zeer uit het stuk dat afschaffing van het nieuwe leenstelsel dichterbij komt.

Ik ben ook student in het nieuwe leenstelsel en ben er ook maar ingedoken onder het mom van 'er is niet aan een schuld te ontkomen wil je studeren dus hopelijk verandert het nog tegen de tijd dat ik afstudeer'. :')

Daarnaast scheelt het voor mij dat ik bijna de maximale aanvullende beurs krijg, ik 'krijg' meer (mits ik mijn diploma haal) dan dat ik bijleen. Dat is wel echt een opluchting. Maar ik woon wel op mezelf, wat mijn maandelijkse lasten omhoog haalt. Stel ik woonde nog thuis, had ik helemaal niet hoeven bij te lenen waarschijnlijk.
En dat is wat ik nu zie, bijna niemand gaat nog op kamers omdat de schulden dan torenhoog worden, terwijl de meeste die ik spreek liever niet meer thuis wonen.

•••


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 1 bezoeker