Enquête paardenhuisvesting

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
audrey_b
Berichten: 3
Geregistreerd: 09-10-19

Re: Enquête paardenhuisvesting

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 09:55

Ingevuld :)audrey_b
Berichten: 3
Geregistreerd: 09-10-19

Re: Enquête paardenhuisvesting

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-19 12:28

Heb je enquette ook net ingevuld. Wil gerust even mijn eigen situatie toelichten:
Mijn 2 paarden staan in de zomer bij elkaar op de weide.
In principe staan ze daar 24/7 op, maar 's nacht gaan ze op stal.
Ik heb 2 stallen op de weide, met een stukje verharde paddock en een hooiruif. (De hooiruif wordt 's avonds gevuld met hooi voor we gaan slapen). Daar komen ze 's nachts in te staan, met de staldeuren open omdat ik het niet zo vertrouw dat ze 's nacht door de grote wei kunnen lopen en wij wonen vlak langs een bivak plaats en je weet nooit wat die jongens 's nacht/'s avonds aanvangen. Zo was ooit eens bij ons een paal uit de omheining van de wei omgetrokken in de nacht. Hadden de paarden niet 'vast' gestaan op de paddock, waren ze gaan lopen. De velden of het bos in... Brr, moet er niet aan denken!

In de winter komen ze naar het stalgebouw (Stallen aan een kant van de gang en binnenpiste aan de andere kant van de gang). Overdag gaat de buitendeur open, waar de paarden op een verharde paddock kunnen staan. Onze paarden staan in het stalgebouw op zaagsel en hebben hooinetten ophangen (dit om te verhinderen dat ze het hooi naar buiten trekken en het kletsnat wordt).
De stallen op de weide hebben gewoon een betonnen vloer omdat ze daar toch nooit in gaan staan (buiten 's nachts).

We hebben geen kantina op stal.

We hebben wel een wasplaats met warm water en een solarium.
In de winter komen alle paarden ook dagelijks in de stapmolen (We zetten ze meestal hierin als we de stal uitmesten). In het tmidden van die stapmolen is ook een longeercirkel voorzien. We hebben geen plek waar we de paarden 'kunnen losgooien' maar we hebben eigenlijk ook nog nooit gezien dat een paard echt wilt bij ons doet omdat ze toch dagelijks voldoende naar buiten gaan en kans op beweging krijgen.

De paarden krijgen bij ons 3 x voer (' ochtends, 's middags en 's avonds) en 3 x hooi (Tussen het voeren door). (In de zomer krijgen ze geen hooi, buiten 's nachts in de hooiruif).
In de winter krijgen de paarden tussendoor ook nog wortelen, voederbieten, pulp en na de training slobber. (En elk paard krijgt zijn eigen supplementen).

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: laurae, lina1998 en 14 bezoekers