Enquête paardenhuisvesting

Moderators: petraaken, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marith_Ov
Berichten: 2481
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Hardenberg

Re: Enquête paardenhuisvesting

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 16:27

Ingevuld!

Mijn 24/7 buiten is net weer even anders dan de stal of de groepshuisvesting in de enquête. Ik heb er groepshuisvesting van gemaakt, maar onze paarden staan overdag samen en 's avonds en 's nachts ieder in zijn eigen paddock met schuilgelegenheid. Dit omdat ze allemaal een ander voederbehoefte hebben en we ze zo allemaal hun eigen portie hooi en brok kunnen voeren zonder dat de één te dik wordt en de ander te weinig krijgt. De paddocks zijn dusdanig groot, dat er rustig een galopje getrokken kan worden, dus niet een postzegel paddock :D

Maar ik vind het een goed opgezette enquête, al die tussenvormen zijn allemaal niet in een enquête te verwerken.

Luna Bashirah

DAWRA; Let's go and ride... our greatest pride! Dé vereniging voor jou en je westernarabier of partbred met minimaal 50% Arabisch bloed.Marith_Ov
Berichten: 2481
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Hardenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 17:46

mavantos schreef:
Ik vind ook 24/7 buiten niks. Tuuurlijk, als het de hele zomer lekker 15-25 graden is. Dan is het heerlijk. Alleen in Nederland heb je zo veel wind, regen etc. Heel veel paarden die zoveel buiten staan, staan na een paar natte dagen regen alleen maar in de blub. Of ze staan in een paddock met blubber of zo een mulle bodem dat ze tot de kogels erin wegzakken. Dan gaan ze op een verhard deel (heel vaak stenen) in sommige gevallen waar het nog iets beter geregeld is, maar dan staan die paarden maar te staan op het beton. Ik vind dat geen ideale situatie.

Ik denk dat een aantal uren kwalitatief goed buiten staan, dus in een weiland met goed gras of een droge ruime paddock met ruwvoer, veel meer waarde heeft.

Heb de enquête ingevuld!


Die van ons staan echt niet in de blub, we hebben namelijk pure zandgrond, dus de plassen die ontstaan zijn binnen een paar uur weg. Ik heb wel op een stal gestaan met enorm veel blub, dat was echt niet grappig en ben blij dat ze daar uit is. Maar 24/7 buiten met schuilmogelijkheid is echt wel erg fijn voor de meeste paarde mits ze droog kunnen staan, dat is echt wel een voorwaarde. 24/7 buiten is echt niet evenredig voor in de blub staan.

Luna Bashirah

DAWRA; Let's go and ride... our greatest pride! Dé vereniging voor jou en je westernarabier of partbred met minimaal 50% Arabisch bloed.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber3, GoogleAdsense, Josien_, SemrushBot, sunny43 en 11 bezoekers