Enquête paardenhuisvesting

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

superpony
Berichten: 14908
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 12:34

Ingevuld.

Heb ze 24/7 buiten en nu aan huis. Op zich vind ik de vragen en keuzes goed.

Ik mis alleen een stukje van meer variatie buiten, zoals paden, een heuvel, poel etc. Maar dat is dan eigenlijk wel weer extra. Alleen een vierkant stuk vind ik zelf niet ( meer ) voldoende. Door planten, paadjes etc kunnen ze ook beter van elkaar weg, bewegen ze vaak net iets meer etc.


superpony
Berichten: 14908
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-19 16:55

mavantos schreef:
Ik vind ook 24/7 buiten niks. Tuuurlijk, als het de hele zomer lekker 15-25 graden is. Dan is het heerlijk. Alleen in Nederland heb je zo veel wind, regen etc. Heel veel paarden die zoveel buiten staan, staan na een paar natte dagen regen alleen maar in de blub. Of ze staan in een paddock met blubber of zo een mulle bodem dat ze tot de kogels erin wegzakken. Dan gaan ze op een verhard deel (heel vaak stenen) in sommige gevallen waar het nog iets beter geregeld is, maar dan staan die paarden maar te staan op het beton. Ik vind dat geen ideale situatie.

Ik denk dat een aantal uren kwalitatief goed buiten staan, dus in een weiland met goed gras of een droge ruime paddock met ruwvoer, veel meer waarde heeft.

Heb de enquête ingevuld!


Dat is echt niet nodig.

Onze paarden staan 24/7 buiten. Voorheen op zand en een bestraat plein. Ja, ze staan soms te staan, maar wat doen ze in een box dan?

En mensen die tegenwoordig investeren in 24/7 buiten huisvesting zorgen dat er geen of weinig blubber is, voldoende droge/schone lig/rust ruimte etc.

Paarden die veel op stal staan, zullen wat sprintjes trekken als ze eindelijk naar buiten mogen. Het is mens eigen om dat te zien als vrolijk, maar paarden die 24/7 bewegen, leggen meer afstanden af. Dat is gemeten!

Ja, Nederland is nat, maar zeker nooit te koud voor paarden. Eerder de afgelopen zomers soms te warm,. Beschutting is daarom van essentieel belang. Juist bij warmte en beestjes.

Onze paarden mogen schuilen en dat doen ze, maar niet uren achtereen of de hele nacht.

Nu staan ze aan huis en hebben we nog geen zandpaddock. Wel stukken bestraat. Dat is juist heel goed voor de hoeven,. benen en het lijf. Diverse ondergronden waaronder stevige zoals steen is echt heel goed.

Als je kan investeren in mooie boxen en een droge rijbak, kan je ook investeren in een mooie buiten plek.

Daarbij is het voor een paard echt niet anders of het overdag of 's nachts buiten staat.

Ik doe vrij laat een laatste ronde en dan staan ze lekker te eten.

Waarom wel 24/7;
Paarden hebben elkaar. Ze bewegen en dat is echt belangrijk voor een goede spijsvertering en bloedsomloop. Paarden kunnen weglopen van dingen, elkaar steunen etc.

Onze paarden zijn 10 tm 26 en allen ex stal paarden. Die hebben geen van allen ooit problemen gehad met de overgang naar 24/7 buiten. Ook de quarters met ultra dunne velletjes niet.

Vorige week kwam mn ruin terug na 4 maanden die er maar 2 maanden bij had gelopen. 1 nachtje ernaast apart en daarna erbij. 1 dag zoekende allemaal en daarna rust.
Paar dagen later kwam onze andere merrie. Die kenden ze niet. Ook 1 nachtje ernaast apart. Ging zo goed, dus toen wij buiten bezig waren erbij. 2 dagen zijn ze dan wat zoekende en zie je iets wat onrust, maar daarna alles weer oke.
Mijn oude merrie van 26 lag vanmorgen nog lekker te slapen met de rest er omheen.

Als jij je beter voelt met je paard op stal, is dat aangeleerd en voor je eigen gevoel. Maar ik denk niet dat je alle 24/7 buiten plekken hebt gezien en ook het gedrag van paarden niet goed begrijpt nog. Er is ontzettend veel ontwikkeling en gelukkig gaat de een na de ander over naar 24/7 vrij bewegen in welke vorm dan ook.
Zelfs sport ruiters, want ook sport paarden kunnen gewoon 24/7 vrij lopen in een kudde.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahryah, astrea, bora, Esther_r20, greendragon, horsie1994, Knolselder, Pierus, Ptl4ever, Retjethorse, S_Bellymore, xMarizka, youaremystar en 20 bezoekers