Bokt.nl • Jonge Shet niet zo actief
Pagina 1 van de 1

Jonge Shet niet zo actief

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 21:45
door ShetsTI
Mijn Shetlander is nu 4 jaar oud,maar ze is nogal traag/lui. Met trainen kan ze zo stil gaan staan en voor zich uit gaan staren. Ze is niet echt alert lijkt het. Met wandelen heb ik het ook: gaat ze zomaar stil staan en voor zich uit staren. Er zit dan geen beweging in.


Eerder was ze niet zo. Met wandelen was ze heel vlot en met trainen heel actief en alert. Ze lijkt een beetje in dromenland.

Nu vraag ik me af waardoor dit komt. Doe ik te veel met haar? Ik ben eigenlijk sinds ze een veulentje was met haar bezig. Ik heb het wel altijd rustig aan gedaan en alles stapje voor stapje.


Nu moet ik zeggen dat ze niet dol is op warm weer en aan de dikke kant is op het moment. Misschien dat het daar door komt?

Re: Jonge Shet niet zo actief

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 06:33
door Pluttersput
Ik zou haar zeker ook eens nakijken op luizen en wormen. Dat was voor die van mij echt een dooddoener, die bleek allebei te hebben...

Snel goed behandeld, en daar was weer mijn fitte ventje :j

Re: Jonge Shet niet zo actief

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 07:43
door capopjekop
Te dik zijn kan daar zeker invloed op hebben. Mijn shet moest ik altijd aansporen en actief houden. Toen ze op gezond gewicht kwam door een ander dieet had ik opeens een pony die wilde gaan. Ik moest haar inhouden.

Maar het kan nooit kwaad om de dierenarts even te laten kijken. Wellicht wat bloed laten controleren op tekorten. Ik zou sowieso eens goed naar je voer kijken