tips voor vermijden stoelzit in nieuw zadel

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

zefiros
Berichten: 237
Geregistreerd: 30-09-10
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-19 17:28

orion456 schreef:
Als je paard stil staat en jij zit gewoon in het zadel (zonder veel spieren aan te spannen om zo correct mogelijk te zitten) hoe is dan de lijn van je schouder, heup en hak? Vaak bij stoelzit, liggen de benen te ver naar voren, vergeleken met de heup en schouder. Voor goede zit balans moeten je schouders, heup en hak op 1 lijn hangen (van de zijkant gezien).
Kan aan te lange beugels liggen, maar ook gewoon aan niet goed zadel wat past bij jouw zit. Ik heb bijv korte benen, en met de normale beugelophanging van de meeste zadels, hangen de beugels te ver naar voren voor mij. Daardoor moet ik altijd net iets verder van achteruit het zadel komen om te gaan staan met lichtrijden en dat brengt al onbalans met zich mee (waardoor je paard ook moeilijker zijn balans kan houden). Mijn oplossing van het nieuwste type zadel van Bates, dressuur. Daar kun je de beugelophanging verplaatsen naar achter. Daardoor hangen de beugels voor mij precies goed en hangt mijn hak mooi onder mijn heup en schouder in 1 lijn.

een goede zadelpasser moet hier ook op letten, maar mijn ervaring is dat heel veel dat niet doen. Letten vooral hoe het op paard ligt.


Precies dit! Ik ben ook helemaal fan van mijn Bates om deze reden. Aanpasbaar voor zowel ruiter als paard.


zefiros
Berichten: 237
Geregistreerd: 30-09-10
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:57

ladypaard schreef:
het enige wat nog kan is dat je teveel op de achterkant van het zadel zit. Als je nog wat naar voren kunt komen hoop ik dat je beugelophanging beter voor jou hangt. Anders zal het never de nooit gaan werken want je kunt nu niet bewegen over de knie met lichtrijden.


Hier zat ik ook aan te denken.

Maar al met al zou ik op zoek gaan naar een zadelmaker die hier wel zelf naar kijkt. Dit ga je zelf niet meer oplossen ben ik bang.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Liseef, Rainer, Sabahartje, Ubermetrics en 12 bezoekers