Korte hoeven na ijzers afhalen

Moderators: Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Arabesk
Berichten: 27470
Geregistreerd: 19-03-04
Woonplaats: Aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 17:34

We kregen hier op 1 maart de haflinger die hier geboren was 25 jaar geleden, terug. Zij is met drie jaar rondom op ijzer gezet tot haar 25e dus. Omdat ze eind februari kwam en het land te nat was en onze paddock stelconplaten heeft móesten de ijzer er wel af. Het is te glad anders. Beter was geweest als ze in de zomer was gekomen, eerst achter ijzers eraf en dan voor, maar ja, soms lopen dingen zo.

Kortom na 22 jaar (vroegah dacht je niet na over wel/geen ijzers, er werd met haar gemend DUS ijzers) altijd rondom op beslag naar zonder: ik heb meteen scootboots voor haar geregeld en daar heeft ze een week of zes 24/7 op gelopen en dat ging heel prima. Ook meteen gaan rijden en dat ging ook goed. Toen de achterschoenen uit en alleen met rijden aan. Na negen weken ook de voorschoenen uit en alleen nog met rijden aan. Nu rijden we meestal met alleen voor de schoenen aan. In augustus zelfs een klasse 2 endurance met haar gereden, op alleen voor de schoentjes.

Sophietje in maart
[ img ]


En ja de hoefwand is puin en brokkelt steeds, maar het goede nieuws is dat de hoef nu goed en snel groeit door de stimulans van veel beweging. Nog 2 cm hoefwand en we zijn van de oude 'ijzerwand' af. :j

Een ander paard van ons, draver van 27, hele leven op ijzers, nu ook een aantal jaren zonder en loopt als een speer. Pas sinds kort op voorschoenen ivm artrose en gaat dan nog steeds als een speer. :')

[ img ]

gebitsverzorger in Noord-Holland aangesloten bij de NVVGP
cursussen hoefbekappen voor paardeneigenaren
http://www.jantineleeflang.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 12 bezoekers