Korte hoeven na ijzers afhalen

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Sclimpre
Berichten: 3363
Geregistreerd: 01-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 11:44

Als je paard al zo lang op ijzers staat heeft hij die waarschijnlijk nodig. Zo niet, was er al lang iemand op het idee gekomen dat het zonder ijzers ook wel zou gaan.
Bij paarden die op ijzers staan en ze eigenlijk niet nodig hebben kan je de ijzers eraf halen en een paar dagen later lopen die probleemloos. Als de overgang zo moeizaam gaat kan je nu nog wel heel lang proberen, maar hoogstwaarschijnlijk ga je toch tot de conclusie komen dat er terug ijzers onder moeten en dan heeft je paard een rottijd gehad voor niks. Als het nu nog zou zijn dat hij enkel bij het buitenrijden op slechte wegen problemen had, zou je hoefschoenen kunnen proberen, maar je paard heeft ook thuis last, dan zou je de schoenen 24/24 aan moeten laten.
Laatst bijgewerkt door Sclimpre op 11-09-19 11:44, in het totaal 1 keer bewerkt


Sclimpre
Berichten: 3363
Geregistreerd: 01-06-15

Re: Korte hoeven na ijzers afhalen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 12:40

Maar dat is toch een heel ander geval? Een paard dat heel veel op de harde loopt voor de koets zoals jij beschrijft zal zelfs met perfecte voeten zijn hoeven teveel afslijten. Die heeft dan ijzers nodig omwille van het werk dat hij doet, niet omwille van zwakke hoeven.
Voor zover ik TS begrijp heeft haar paard gewoon als rijpaard/wedstrijdpaard gewerkt, wat veel paarden zonder ijzers ook kunnen. Maar sommige paarden hebben gewoon gevoeliger voeten, het is niet omdat wij dat niet leuk vinden dat het niet zo is.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Westerntrail en 12 bezoekers