Het Franse team zegeviert in Longines League of Nations™️ Rotterdam

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 14510
Geregistreerd: 20-04-16

Het Franse team zegeviert in Longines League of Nations™️ Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-06-24 15:59

CHIO Rotterdam
Sport

[ img ]
Het Franse team v.l.n.r. Kevin Staut, Julien Epaillard, Henk Nooren, Simon Delestre en Olivier Perreau.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Een spetterende afsluiting van de vrijdag van het 75ste CHIO Rotterdam! De Franse springruiters behaalden een klinkende overwinning in de Longines League of Nations: met enkel foutloze ritten troefden ze het Zweedse en het Britse team af en wonnen daarmee voor de dertiende keer in de historie van dit evenement de landenwedstrijd. Nederland werd zesde.

Het Franse kwartet, bestaande uit Simon Delestre, Kevin Staut, Julien Epaillard en Olivier Perreau, toonde zich ongenaakbaar in hun optreden in de 5-sterren landenwedstrijd, waarmee de derde dag van het CHIO Rotterdam 2024 werd afgesloten. In zeven ritten verdeeld over twee rondes bleven alle Franse combinaties foutloos. Het Zweedse team reed bijna net zo secuur, maar Malin Baryard-Johnsson moest met H&M Indiana helaas vier strafpunten noteren in de tweede ronde, wat het teamtotaal eveneens bracht op vier. De nummers drie Groot-Brittannië hadden ook een teamtotaal van vier strafpunten, maar de Zweden waren in seconden sneller.

Het Franse team was zeer tevreden met het optreden dat ze neerzetten in het Kralingse Bos. Chef d’equipe Henk Nooren en het team leefden de afgelopen tijd toe naar hun optreden op de aankomende Olympische Spelen in Parijs, waar zij de eer van het thuisland hoog willen houden. “Toen we begonnen met het opbouwen van dit team hadden we als land niet heel veel combinaties op dit niveau. We wilden zo veel mogelijk nieuwe en opkomende combinaties de kans geven om zich te laten zien en te bewijzen dat ze het 5-sterren niveau aankunnen.” Hij sprak vol lof over de teamleden die vandaag in de ring verschenen: “Hier zeven foutloze ritten laten zien, dat is indrukwekkend te noemen.”

[ img ]
Simon Delestre met I Amelusina R 51. Foto: Aniek Molenaar Fotografie

Voor Simon Delestre was het vandaag dubbel feest: naast deze overwinning vierde hij ook zijn 43ste verjaardag. Hij was blij met zijn optreden en dat van het team: “We hebben hier met elkaar iets heel speciaals laten zien. Op deze manier winnen is fantastisch en geweldig, en het is heel belangrijk dat we dit nu op dit moment kunnen laten zien met de Spelen voor de deur. We zetten ons allemaal in voor ons land, het is teamwork.” Voor Olivier Perreau, die vandaag met GL Events Dorai d’Aiguilly in de piste verscheen, was het de eerste keer dat hij met het Franse team een overwinning behaalde in een landenwedstrijd. “Daar ben ik heel blij mee.”

[ img ]
Olivier Perreau met GL Events Dorai d’Aiguilly. Foto: Aniek Molenaar Fotografie

Kevin Staut is na een afwezigheid van enkele jaren weer terug in het nationale team met Scuderia 1918 Viking d’la Rousserie. “We zijn echt van heel ver gekomen en om dan nu op deze manier weer terug te kunnen zijn op dit niveau maakt me wel emotioneel. We hebben moeilijke dagen, weken en toernooien gehad. Hier in Rotterdam meedoen was het doel waar we naartoe werkten, maar ik wist een paar weken geleden nog niet of hij er wel aan toe zou zijn. Dat het gelukt is maakt me blij, en ik ben trots op mijn paard. Het is ook fijn om hier samen met goede vrienden zo'n goed resultaat neer te zetten. De sfeer in het team is top.”

[ img ]
Kevin Staut met Scuderia 1918 Viking d'La Rousserie. Foto: Aniek Molenaar Fotografie

Julien Epaillard had vandaag Donatello d’Auge gezadeld. Net als zijn andere toppaard Dubai heeft hij deze ruin zelf gefokt. “Ik ben heel erg trots op mijn paard, we hebben hier een fantastisch resultaat behaald. Het is goed om te zien dat hij nu het zelfvertrouwen en de ervaring heeft om ook zo te kunnen presteren in een landenwedstrijd. We blijven doorgaan, op naar Parijs.”

[ img ]
Julien Epaillard met Donatello d'Auge. Foto: Aniek Molenaar Fotografie

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 9 bezoekers