Sterke start Subli Competitie 2024 voor Bart Veeze en Charlotte Fry

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 14469
Geregistreerd: 20-04-16

Sterke start Subli Competitie 2024 voor Bart Veeze en Charlotte Fry

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-24 15:46

Persbericht Subli Competitie
Sport

[ img ]
Charlotte Fry met Secret Lover. Foto aangeleverd bij het persbericht


Donderdag 16 mei ging bij Manege De Prinsestad in Delft het nieuwe seizoen van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden weer van start. Er werden direct hoge scores genoteerd bij zowel de vierjarige als de vijfjarige dressuurpaarden. Bij de vijfjarigen had Charlotte Fry het paard Secret Lover gezadeld waarmee ze een topscore van 92,20% reed en ruimschoots de overwinning binnen haalde. Bij de vierjarigen werd zeer sterk gereden door Bart Veeze met Roman Empire die met een score van 86,60% de rubriek op zijn naam schreef.

De deelnemers werden in Delft beoordeeld door juryleden Patrick Berends en Bettine van Harselaar die zeer enthousiast waren over de combinaties in de rijbaan. “We hebben een aantal fan-tas-tische paarden gezien in Delft, echt genieten! Wat hebben we toch veel talentvolle paarden in Nederland,” aldus Patrick Berends. Hij vervolgt: “Roman Empire van Bart Veeze was in de rubriek vierjarigen voor ons echt de beste. Dit paard is voor zijn leeftijd al ontzettend goed bevestigd. Hij heeft een mooie zelfhouding en laat veel vermogen tot schakelen zien. Maar de highlight van de proef was absoluut de galop. Ook de nummer twee, Puma TC van Robert-Jan de Visser liet zeer veel potentieel zien als sportpaard. Los door het lijf, veel schwung en drie zeer goede gangen. In de afwerking ligt bij deze combinatie nog wel wat winst. Dan ten slotte nog Alvaro Rodriquez Siscar, met Patheon op de derde plaats. Een zeer fijn aansprekend paard met een mooie zelfhouding dat zich ook goed liet bewerken.”

Vijfjarigen
Voor de winnaar van de rubriek van de vijfjarigen, Charlotte Fry met Secret Lover, kwam jurylid Patrick Berends bijna superlatieven tekort. “Wat een geweldige proef was dat! We zaten als juryleden echt op het puntje van onze stoel te genieten. Zo’n hoge score van 92,20% heb ik in mijn carrière nog niet vaak gegeven, maar dit was écht heel goed! Dit paard heeft drie geweldige gangen, met een 8,5 voor de stap, een 9,5 voor de galop en zelfs een 10 voor de draf. Deze draf had alles wat we willen zien bij een vijfjarig paard. Het klopte allemaal; de takt, het ritme, de regelmaat. Gewoon een dikke verdiende 10! Maar ook het paard Extreme U.S van Renate van Uytert-van Vliet die als tweede eindigde liet drie zeer goede gangen zien. Absoluut een zeer talentvolle hengst met veel power en expressie. Een echte krachtpatser met een 9,5 voor de draf en een 9 voor de galop. De afwerking had hier en daar nog iets netter gekund, dus daar valt voor een volgende keer nog wat winst te behalen. Dan op de derde plaatst nogmaals Charlotte Fry, ditmaal met O’Frederic. Wederom zeer keurig en professioneel voorgesteld door Charlotte. Voor de wijze van rijden en het effect van de hulpen wist ze bij beide paarden zeer hoog te scoren. Van het paard O’Frederic hebben we ook genoten. Wat een geweldig paard met een mooie zelfhouding en mooi op lengte.

Kortom; als jury hebben we genoten van een aantal zeer talentvolle paarden in twee geweldige rubrieken. Een geslaagd begin van een nieuw seizoen van de Subli Competitie.”
Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden Delft 16 mei 2024

Vierjarigen
1. Bart Veeze, Roman Empire (v.Romanov), 86.60%
2. Robert-Jan De Visser, Puma TC (v.Liverpool) 84.80%
3. Alvaro Rodriquez Siscar, Patheon (v.Hermès) 82.20%

Vijfjarigen
1. Charlotte Fry, Secret Lover (v.Secret) 92.20%
2. Renate van Uytert-van Vliet, Extreme U.S (v.Escamillo) 87.40%
3. Charlotte Fry, O'Frederic (v.For Romance) 87,00%

De volgende selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 23 juni in Aerdenhout. Kijk voor de complete agenda en meer informatie over de Subli Competitie op https://subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.


[ img ]
Winnaars Subli Competitie. Foto aangeleverd bij het persbericht

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers