Bokt.nl • Dressuurfokkers hebben elf nieuwe hengsten om uit te kiezen
Pagina 1 van de 1

Dressuurfokkers hebben elf nieuwe hengsten om uit te kiezen

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-05-24 19:00
door Nieuwsredactie
KWPN
FokkerijHet voorjaarsonderzoek heeft voor de merriehouders interessante nieuwe opties opgeleverd. Elf dressuurhengsten zijn vandaag ingeschreven en komen daarmee beschikbaar voor de fokkerij.

Vier vier jaar en oudere, en zeven driejarige hengsten zijn vandaag goedgekeurd. Commissievoorzitter Bart Bax voorzag alle, individueel gepresenteerde, dressuurhengsten van commentaar. Voor het eerst worden in dit onderzoek geen cijfers toegekend aan de paarden en hierdoor zijn de rapportages extra uitgebreid. Deze rapportages zijn terug te vinden in de KWPN database.

Premiehengsten
De kwaliteit in de breedte was opvallend. Zo is de zesjarige Everest (v.Especial), die vorig jaar de Pavo Cup won, van Van Olst Horses ingeschreven. De vierjarige Pride (v.Secret) werd vorig jaar geprimeerd en toonde in dit onderzoek zijn talent onder het zadel. Bij de driejarigen werd onder andere de door Herwig Verthriest gefokte premiehengst Rayano (v.Glamourdale) ingeschreven. De invloed van Van Olst Horses was opvallend, niet alleen kregen Gertjan en Anne van Olst zelf vier hengsten goedgekeurd, van hun Wereldkampioenen Glamourdale en Kjento werden twee respectievelijk één zoon ingeschreven. Door middel van de rapportages worden de fokkers zo goed mogelijk geïnformeerd over de kwaliteiten en het karakter van de hengsten, zodat ze weloverwogen fokkerijkeuzes kunnen maken.

Overzicht verrichtingsonderzoek.