Dressuurfokkers hebben elf nieuwe hengsten om uit te kiezen

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 14469
Geregistreerd: 20-04-16

Dressuurfokkers hebben elf nieuwe hengsten om uit te kiezen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-24 19:00

KWPN
FokkerijHet voorjaarsonderzoek heeft voor de merriehouders interessante nieuwe opties opgeleverd. Elf dressuurhengsten zijn vandaag ingeschreven en komen daarmee beschikbaar voor de fokkerij.

Vier vier jaar en oudere, en zeven driejarige hengsten zijn vandaag goedgekeurd. Commissievoorzitter Bart Bax voorzag alle, individueel gepresenteerde, dressuurhengsten van commentaar. Voor het eerst worden in dit onderzoek geen cijfers toegekend aan de paarden en hierdoor zijn de rapportages extra uitgebreid. Deze rapportages zijn terug te vinden in de KWPN database.

Premiehengsten
De kwaliteit in de breedte was opvallend. Zo is de zesjarige Everest (v.Especial), die vorig jaar de Pavo Cup won, van Van Olst Horses ingeschreven. De vierjarige Pride (v.Secret) werd vorig jaar geprimeerd en toonde in dit onderzoek zijn talent onder het zadel. Bij de driejarigen werd onder andere de door Herwig Verthriest gefokte premiehengst Rayano (v.Glamourdale) ingeschreven. De invloed van Van Olst Horses was opvallend, niet alleen kregen Gertjan en Anne van Olst zelf vier hengsten goedgekeurd, van hun Wereldkampioenen Glamourdale en Kjento werden twee respectievelijk één zoon ingeschreven. Door middel van de rapportages worden de fokkers zo goed mogelijk geïnformeerd over de kwaliteiten en het karakter van de hengsten, zodat ze weloverwogen fokkerijkeuzes kunnen maken.

Overzicht verrichtingsonderzoek.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 16 bezoekers