Bokt.nl • Raffael K (v.Alexandro P) slaagt voor 35-dagentest KWPN
Pagina 1 van de 1

Raffael K (v.Alexandro P) slaagt voor 35-dagentest KWPN

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-05-24 15:37
door Nieuwsredactie
KWPN
Fokkerij

[ img ]
Alexandro P - Vader van Raffael K.
Foto: Amanda


De enige deelnemer aan het verrichtingsonderzoek Gelders paard heeft een mooie cijferlijst en KWPN-goedkeuring verdiend. Zo slaagde Raffael K (v.Alexandro P) met een 9 voor zijn stap.

De hengstenkeuringscommissie Gelders paard beoordeelde de driejarige Raffael K (Alexandro P uit Madora ster van Heliotroop) van fokkers G. Kamphorst en G.H. Kamphorst uit Zwartebroek en mede-geregistreerden J. van Veluw uit Putten en K.J.L. de Groot uit Maarssen. Daarnaast werden twee vijfjarige, reeds goedgekeurde Gelderse hengsten op het buitenterrein beoordeeld.

Werk- en looplust
Voorzitter Marloes van der Velden lichtte de goedkeuring van Raffael K toe. “Deze driejarige hengst heeft alle beoordelingen naar behoren gepresteerd maar was vandaag licht geblesseerd, waardoor we hem alleen aan de hand in stap hebben getoond. Ons oordeel was al geveld, hij is een sympathieke hengst die goed in het Gelderse type staat en een goede verrichting heeft laten zien. Hij is vrolijk, attent en toont veel loop- en werklust. Hij beweegt actief, met goede kracht en een sterk achterbeengebruik in draf. We hebben hem op zowel het binnen- als buitenterrein kunnen beoordelen in dit onderzoek en hij zal op een later moment nog een aangespannen verrichting doen.” De vijfjarige Olaf Official (v.Henkie) en Obrian (v.Vigaro) hebben hun definitieve beoordeling voor het aangespannen werk gekregen, aangezien ze op het binnen- en buitenterrein beoordeeld zijn. Ook zij hebben naar behoren gepresteerd. Olaf Official slaagde met negens voor zijn stap, galop en geschiktheid.

Overzicht verrichtingsonderzoek