Bokt.nl • Geslaagd KNHS kampioenschap voor jonge eventingpaarden
Pagina 1 van de 1

Geslaagd KNHS kampioenschap voor jonge eventingpaarden

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-05-24 17:45
door Nieuwsredactie
KNHS
Sport

[ img ]
Merel Blom. Foto: Ros Fotografie


Tijdens de internationale eventingwedstrijd Ede Horsetrials zijn de KNHS kampioenschappen voor jonge eventingpaarden verreden. Bij de zesjarigen was Merel Blom met een eerste en tweede plaats oppermachtig. Brons ging hier naar Tim Lips. Bij de zevenjarigen stonden Janneke Boonzaaijer, Renske Kroeze en Jordy Wilken op het podium.

Het kampioenschap voor de jonge eventers werd de afgelopen jaren gehouden tijdens het Hippisch Festijn Varsseveld. Met het wegvallen van deze wedstrijd moest er een nieuwe locatie gevonden worden. De organisatie van de Ede Horsetrials was snel bereid het kampioenschap op te nemen. Omdat deze wedstrijd zoveel vroeger in het seizoen is, werd ook direct besloten om het niveau aan te passen. De zesjarigen streden nu in de 1* wedstrijd (voorheen 2*) en de zevenjarigen in de 2* (voorheen 3*) wedstrijd. Een keus die ook resulteerde in een groter deelnemersveld.

Op zaterdag reden alle combinaties hun dressuurproef en springparcours op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Zondag werd in de prachtige entourage van Landgoed de Valouwe de cross verreden.

In het kampioenschap voor de zesjarigen reed Merel Blom haar in Holstein gefokte paarden Civento en Zohan W naar de eerste en tweede plaats. Tim Lips kwam op de plaatsen drie en vier met Quiwi en Ni Hao. De vijfde plaats was wederom voor Merel Blom nu met Upper Class 6. Met Civento won Blom ook de internationale 1*-wedstrijd (waar het kampioenschap onderdeel van was) na een goede dressuurpoef en foutloos springparcours en dito cross.

Bij de zevenjarigen reed Janneke Boonzaaijer de hengst ACSI Moreno Grove naar een derde plaats in de internationale wedstrijd en de zege in het kampioenschap voor de zevenjarige paarden. Ook Boonzaaijer voegde geen enkele strafpunt meer toe aan haar dressuurscore. Op plaats twee kwam Renske Kroeze met Magic Coconut, gevolgd door Jordy Wilken met MBF Annefields Annabell.
In de internationale 2* wedstrijd was Sanne de Jong met Jersey MBF op de tweede plaats de beste Nederlander.

Alle uitslagen staan hier.