Global Equestrian Group aangeklaagd om verkoop Wellington Horse Show

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie
Berichten: 27371
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Global Equestrian Group aangeklaagd om verkoop Wellington Horse Show

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-05-24 15:49

Eurodressage
Algemeen

[ img ]
Andreas Helgstrand, hier met Jovian tijdens het EK 2023. Een van de bedrijven
van Helgstrand wordt nu aangeklaagd. Foto: Leanjo de Koster/FEI/Flickr


Een bedrijf van de Amerikaanse vastgoedontwikkelaar Mark Bellissimo klaagt de Global Equestrian Group (GEG) aan over het voorkeursrecht bij de verkoop van de Wellington Horse Show. Global Equestrian Group is in eigendom van Andreas Helgstrand en Waterland.

GEG koopt en verkoopt Wellington
In 2021 ging GEG een overeenkomst aan met Wellington Equestrian Partners (WEP) om de terreinen van Wellington International te kopen, met daaraan verbonden ook de bedrijven die eigenaar zijn van het land, de wedstrijden organiseren en de wedstrijdlicenties hebben.

In 2023 probeerde de GEG de extra grond voor uitbreiding te kopen, maar Bellissmo hield het Deense bedrijf schijnbaar aan het lijntje. Hij weigerde de grond te verkopen zolang hij geen herbestemmingsvergunning kreeg om het terrein van het Global Dressage Festival om te bouwen tot een golfbaan.

In de loop van de zomer en de herfst van 2023 besloot Waterland, het moederbedrijf van GEG, om de stekker eruit te trekken en Wellington Horse Show te verkopen. Op dat moment lag het belangrijkste bedrijf van Helgstrand in Denemarken heftig onder vuur door de undercover documentaire Operation X. Helgstrand stapte naar de rechter om uitzending hiervan te voorkomen.

Nicklas Guldberg, vermogensbeheerder bij Waterland, vertelde Bellissimo in de herfst van 2023 dat ze in zee waren gegaan met zakenbank William Blair & Company LLC om de verkoop van Wellington International te mogelijk te maken.

Aanklacht van Bellissimo’s bedrijf
Het bedrijf WI FL Acquisitions LLC, dat van Bellissimo is, heeft op 25 maart 2024 een rechtszaak aangespannen. Zij beweren dat GEG het eerste voorkeursrecht van WI FL Acquisitions LLC heeft omzeild.

De website Palm Beach Post schreef: “WEP heeft volgens de aanklacht Wellington International verkocht aan GEG omdat deze alle hippische bezittingen zo’n 5 tot 7 jaar in handen zou hebben. Hun moederbedrijf, beter bekend als Waterland, zou een significante investering doen vanuit haar miljardenfonds, om zo ‘de paardensportterreinen van Wellington te verbeteren en uit te breiden’.”

De Palm Beach Post citeert ook dat Daniel Rosenbaum, de advocaat van Bellissimo, zou hebben gezegd dat de GEG haar beloften, om te investeren in Wellington International en uitbreiding daarvan, niet is nagekomen.

Bellissimo ‘wil geen eigenaar worden van de locatie om deze te houden, maar hij wil het verkopen aan een langetermijn-speler’. In de lente van 2024 begon Wellington Lifestyle Partners (WLP), een ander bedrijf van Bellissimo, met de bouw van de uitbreiding op de grond naast Wellington International.

Gebroken beloften?
In de aanklacht wordt beweerd dat GEG haar financiële draagkracht ‘bewust verkeerd heeft voorgesteld’ aan Wellington Lifestyle Partners en andere partners van Bellissimo, door de aankoop van 144 hectare grond niet af te ronden en de huur voor de concurrerende licenties die zij leaseden, niet te betalen.

In 2022 tekende GEG een overeenkomst om 1 miljoen Amerikaanse Dollars te ‘storten’ in ruil voor 114 hectare grond, om Wellington International uit te breiden en alle wedstrijddisciplines te verenigen op één showterrein.

In de aanklacht staat ook dat Kasper Kristiansen in juni 2023, toen hij nog algemeen directeur van Waterland was (hij heeft in augustus 2023 ontslag genomen), minder dan twee jaar na de verkoop aan Bellissimo, heeft verteld dat GEG Wellington International zou verkopen. Dit omdat het bedrijf in gebreke was gebleven met zijn leningen bij zijn belangrijkste geldschieters en het niet langer mogelijk was om ‘land te kopen of te leasen of andere belangrijke verplichtingen aan te gaan om het bedrijf uit te breiden’.

Volgens de aanklacht stopte GEG met het betalen van huur voor Equestrian Village (GDF + Derby field) en hebben zij een eigen vermogen van 1,2 miljard Amerikaanse Dollars. Bellissimo ging ermee akkoord dat GEG tot aan juni of oktober 2024 nog paardensportwedstrijden organiseert.

Het volledige artikel is te lezen op Palm Beach Post.


[ img ]

Van 17 juli 2024 t/m 28 juli 2024 heb ik vakantie. Voor vragen aan de NR graag een PB naar het account van de Nieuwsredactie sturen. Dank u!
Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, Mediatoolkitbot en 15 bezoekers