Bokt.nl • Documentaire: Veehouders versus de wolf
Pagina 1 van de 1

Documentaire: Veehouders versus de wolf

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-03-24 19:48
door Nieuwsredactie
Nieuwe Oogst
Algemeen

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


In de Nieuwe Oogst-documentaire Veehouders versus de wolf vertellen drie boeren over de maatregelen die ze hebben genomen om hun dieren te beschermen en de effecten daarvan. Duidelijk is dat de wolvenpopulatie harder groeit dan het beleid kan bijbenen.

Schapenhouder Marjoke Oenema legt uit dat ze haar vee momenteel binnenhoudt omdat de wolf een weg door het raster heeft gevonden. Schaapsherder Paul Aalbers gebruikt ook een wolfwerend raster en deelt zijn ervaringen met de twaalf kuddebeschermingshonden die hij heeft in het kader van een provinciale pilot.

Paardenhouder Arjan Staadegaard is al een jaar bezig met het afrasteren van 55 hectare. Hij heeft nog geen aanval meegemaakt en is druk bezig dit zo te houden. Want hoe gruwelijk een wolvenaanval eruit kan zien, laat wolvenschadetaxateur Carel Verplak zien. Hij krijgt een melding en Nieuwe Oogst gaat met hem mee naar de plek van het voorval.

Daarnaast geven wolvenconsulenten Jaap Mekel en Johan Wesselink tips over waar veehouders op kunnen letten. En wolvenexpert Leo Linnartz duidt het gedrag van de wolf ten opzichte van vee.

Klink op de link van de bron bovenaan de pagina voor de documentaire.

Wil je reageren? Dat kan hier: [PP] Wolf, Nl, Be, Du deel 2