NK Dressuur: Marten Luiten neemt de leiding in U25 kampioenschap

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 12890
Geregistreerd: 20-04-16

NK Dressuur: Marten Luiten neemt de leiding in U25 kampioenschap

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-23 15:11

KNHS
Sport

[ img ]
Marten Luiten met Fyona. Foto: © FEI/Lukasz Kowalski


Marten Luiten won zaterdagochtend met de merrie Fynona het eerste onderdeel van het U25 kampioenschap op het NK Dressuur. Vorig jaar won Marten won ook al goud. Morgen kan de 21-jarige ruiter, de overige 15 zijn amazones in de titelstrijd, het afmaken in de Kür op Muziek. Een kampioenschap met een hoog niveau in het eerste onderdeel, de Grand Prix proef.

Marten Luiten, KNHS Talent van het Jaar in 2021 en 2022, heeft op het NK Dressuur in het U25 kampioenschap door het winnen van het eerste onderdeel de stap gezet naar prolongatie van zijn titel. Met de merrie Fynona reed Marten een welhaast foutloze, gedegen Grand Prix proef met veel expressie en precisie. De juryleden waren unaniem en plaatsten de Groninger student bovenaan met een gemiddeld percentage van 75.342.

Marten reageerde enthousiast nadat alle zestien combinaties in het kampioenschap hun proef hadden gereden. “Ik ben super blij. Fynona gaf me een super gevoel. Het is een imponerende ring waar we in rijden en ze liep er heel fijn door. In de laatste lijn met de galopchangementen om de pas was het net niet helemaal vloeiend. Ik mag er nog aan werken om de vorm van het eerste deel van de proef ook in het tweede deel vol te houden. Ik ben heel blij hoe het ging en zeker met de pirouettes en de wissels.”

De kwaliteit is hoog in het kampioenschap met vier combinaties die boven de 70 procent scoorden en vier boven de 69 procent. Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido volgden in de uitslag met 74.060 procent. Haar ervaren Johnson-zoon valt op met zijn vermogen tot verzamelen en goede bewegingen. Daphne werkte de oefeningen heel mooi af. De juryleden waren ook bij haar en bij de nummer drie Zoë Kuintjes eensgezind qua plaatsing.
Rhodium-zoon Cupido van Zoë scoort met zijn fraaie piaffes en sterke passage. De bruine imponeert in de baan en Kuintjes is daarmee in de race voor een medaille.
Het eremetaal wordt morgen verdeeld na de Kür op Muziek die om 12 uur op het programma staat.

Uitslag eerste onderdeel NK Dressuur, U25
1. Marten Luiten (Winschoten), Fynona (v. Ampère), 75.342%
2. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge), Greenpoint’s Cupido (v. Johnson), 74.060%
3. Zoë Kuintjes (Aalsmeer), Cupido (v. Rhodium), 72.436%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna79, Benita, EmmyAJ, Esther, gerlindie, herr_balou, Jeska2, liviavdg, lizard, Lonni, MieLo, Monster, Nanaatjee, NRJ en 38 bezoekers