Bert Rutten positief over zadelpresentatie dressuurhengsten

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 11900
Geregistreerd: 20-04-16

Bert Rutten positief over zadelpresentatie dressuurhengsten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-21 21:13

KWPN
Sport

[ img ]
Painted Black is de vader van Nota Bene Prins, die met een veterinaire verklaring afwezig was.
Foto: Kit Houghton/FEI/Rolex.


De zadelpresentatie voor de aangewezen dressuur- en springhengsten vond gisteren plaats op het KWPN-centrum. De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. Bert Rutten. is enthousiast over de jonge aangewezen hengsten.

De zadelpresentatie is het eerste officiële moment waarop de jonge hengsten onder het zadel aan de hengstenkeuringscommissie worden getoond. De hengsten geven een eerste indruk af over hun ontwikkeling onder het zadel en de mate van rijdbaarheid. Vanwege de geldende coronamaatregelen, kon de zadelpresentatie gisteren niet fysiek bezocht worden. Het programma was wel de gehele dag live via KWPN.tv te volgen. De video’s zijn terug te kijken via KWPN.tv.

Positief
De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur, Bert Rutten, is positief over de getoonde verrichtingen. “De zadelpresentatie is goed verlopen. De hengsten waren over het algemeen goed te rijden. Ik denk dat er een heel stel goede hengsten wordt aangeleverd. We hebben gelet op de rijdbaarheid, trainbaarheid, bewegingen en het karakter. Hoe reageren de hengsten op een vreemde situatie en blijven ze daarin goed te rijden, dat is voor ons erg belangrijke informatie. We kijken uit naar de aanlevering!”

Nota Bene Prins
Nummer 539 Nota Bene Prins (v. Painted Black) was met een veterinaire verklaring afwezig. In overleg met de hengstenkeuringscommissie zal deze hengst zich voor het eerst onder het zadel presenteren op een nader te bepalen moment na de eerste bezichtiging. Bij de dressuurhengsten werden vier hengsten aangeboden voor de herkansing, waarvan twee nog niet eerder aangeboden hengsten. Geen van deze hengsten werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Op 28 december zal de aanlevering van het verrichtingsonderzoek voor de dresssuur- en springhengsten plaatsvinden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Liseef, Zeeuwsemeid en 5 bezoekers