Segantini, scoort hoog tijdens de 50 dagen verrichtingsproef

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie
Berichten: 45217
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Segantini, scoort hoog tijdens de 50 dagen verrichtingsproef

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-21 20:40

Eurodressage
Algemeen

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Bellatrix.


Segantini heeft hoog gescoord tijdens de 50 dagen verrichtingsproef, die werd afgesloten in Adelheidsdorf, op 26 november 2021.

36 hengsten, voornamelijk dressuurgefokt, namen deel aan de proef, die 8 oktober startte.

Segantini en Blue Hors Florent
De Hannoveraans gefokte Segantini (Secred x Fidermark) scoorde een totaal van 9,50 punten, met een 9,75 voor dressuur en 9,02 voor springen. Hij kreeg een 9,5 voor zijn karakter, voor zijn werkwilligheid een 10, voor stap een 8,5 en voor draf en galop een 9. Hij kreeg verder nog een 9,5 voor rijdbaarheid en een 7 voor lichaamsgebruik tijdens de sprong. Hij is gefokt door Christine Feichtinger, en voorgesteld door Eckhard Wahlers. De donkerbruine moet niet worden verward met de gelijknamige Westfaalse hengst Segantini (Silbermond x Florestan), di in eigendom is van de Grand Prix-ruiter Hans Staub.

De tweede plaats in de proef was voor de drie jaar oude Hannoveraans gefokte, en DSP goedgekeurde Blue Hors Florent (Floriscount x Desperados), die eindigde met een totaal van 9,0 punten. Hij kreeg een 8,75 voor dressuur en een 8,65 voor springen. Verder kreeg hij nog een 8 voor stap, een 8,5 voor draf en een 9 voor galop. Hij scoorde een 9 voor rijdbaarheid en een 8,75 voor karakter. De Hannoveraan staat ter dekking op staatsstoeterij Marbach.

Vijf hengsten met een 8,50
Vijf hengsten scoorden een totaal van 8,50 punten.

De vierjarige Belgisch gefokte en Oldenburg goedgekeurde hengst Rigoletto Ballante (Revolution x Sir Donnerhal), in eigendom van Stefaan van den Elsen, scoorde een 8,5, met een 8,75 voor dressuur en een 8,44 voor springen.

De Nederlands gefokte Fiancé (Foundation x Wynton) kreeg een 9 voor dressuur en een 8,31 voor springen. De drie jaar oude Hannoveraan Bach (Benicio x Diamond Hit) verzamelde 8,5 punten, dankzij zijn 8,50 voor dressuur en 8,59 voor springen.

Paul Schockemöhles driejarige Go For Romance (PS (Governor x Fürst Romancier) kreeg een 8,5 voor dressuur en 8,10 voor springen, terwijl De Bemi Hoeves drie jaar oude hengst Next Level (Desperado x Jazz) de op één na hoogste score voor de dressuur kreeg, 9,25, en 8,15 voor springen.

Vijf hengsten met een 6
Twee hengsten maakten weinig indruk met een 6,5 als totaalscore: de Oldenburger Wonderstar (Weissgold GF x De Niro) en de vijfjarige Oldenburger Vivaball (Vivaldi x Furstenball).

Drie hengsten kregen slechts een 6,0: San Frederico de Cologne (San Amour x Don Frederico) en de springhengsten Caleb (v. Colanyc) en een naamloze jonge Zangersheidehengst van Talisman GF x Sempatico M.

Op de website van Eurodressage is een PDF met de volledige uitslag te downloaden.


[ img ]


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

En ze renden tussen de wielen van de postkoets tot ze vlekken voor hun ogen zagen
Torsion standaard, zwart boomloos zadel te koop
Torsion endurance boomloos zadel in vrolijke kleuren te koop


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Beloki, Black_Moon, Knoek, Merexa, Traiectum, YandexBot en 13 bezoekers