Bokt.nl • Succesvolle Incredible overleden op 30-jarige leeftijd
Pagina 1 van de 1

Succesvolle Incredible overleden op 30-jarige leeftijd

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-05-20 13:38
door Nieuwsredactie
KWPN
Sport


Op dinsdag 19 mei 2020 is Incredible (v.Voltaire) overleden. De zwarte hengst werd als 3 jarige gekocht door familie van der Vorm en werd dit jaar 30.

Na een korte springcarrière in het ZZ, is hij enorm succesvol geweest in de dressuursport. Hij heeft met Annemiek van der Vorm het volgende gewonnen: Junioren Europees team goud en Europees team zilver, bij de Young Riders 2x Europees team goud, 1x Europees team zilver en 2x Europees individueel zilver. Ook wonnen ze meerdere Nederlandse jeugd medailles en in de periode in Duitsland behaalde de mooie combinatie hun Goldenes Reitabzeichen, door minimaal 10 keer een S proef (Prix St. Georges) te winnen.

Michelle van Lanen heeft Incredible een aantal jaren geleased van de familie van der Vorm. Zij is ook heel succesvol met hem geweest, ook zij heeft meerdere medailles met hem gewonnen: Junioren 3x Europees team zilver, 1x Europees individueel brons, 1x keer Young Riders Europees team zilver, Brabants reserve kampioen en meerdere Nederlandse podium plaatsen bij de jeugd.
Hij heeft na Michelle de laatste zeven jaar bij Annemiek in Steenbergen van zijn pensioen genoten. “Het was een fantastische, vrolijke en lieve hengst waar iedereen gek op was. Zijn geest was nog goed, maar zijn lijf was op. Daarom hebben we besloten om hem rustig in te laten slapen, want die rust heeft hij na al deze mooie succesvolle jaren verdiend. We zullen hem missen en ik ben hem erg dankbaar wat ik met en door hem heb bereikt.”

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-05-20 13:59
door Suzanne F.
Jeetje Bollvorm’s Incredible... ik wist niet eens dat hij nog leefde, wat een prachtige leeftijd. Het was ook een prachtig dier. En zo veelzijdig. Sterkte Annemiek!
Hij was even oud als mijn paard toen. Die heeft deze prachtige leeftijd helaas nooit mogen halen.