Nationaal kampioen Oristo duurste veulen veiling Dwingeloo

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 8105
Geregistreerd: 20-04-16

Nationaal kampioen Oristo duurste veulen veiling Dwingeloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-19 17:22 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Veiling

Oristo (v. High Five U.S.) was vrijdagavond het duurste veulen bij de jubileumeditie van de Veulenveiling Dwingeloo. De nationaal kampioen bij de dressuurveulens van dit jaar verwisselde voor € 14.000 van eigenaar. De 50 veulens die onder de hamer kwamen werden gemiddeld voor iets meer dan vijfduizend euro verkocht.

De binnenmanege van Stal Vos puilde uit bij deze 25e editie van de jaarlijkse Veulenveiling Dwingeloo. Kijkers en kopers waren getuige van een strak geregisseerde en vlot verlopen veiling.

Topper Oristo (High Five U.S. uit Eriska elite IBOP-dr D-OC van Vivaldi, fokker A. Dijkstra uit Opende) kwam als 25e veulen in de schijnwerpers. Vanaf de eerste passen die het fokproduct van Appie Dijkstra in de mooie piste zette was duidelijk dat het jonge hengstje de verwachtingen waar zou maken. Met zijn kampioenslint van de nationale veulenkeuring van het KWPN om de hals draafde en galoppeerde hij zelfverzekerd rond. Veilingmeester Johan Wilmink sloeg Oristo uiteindelijk af op € 14.000.

Een mooi bedrag werd ook neergeteld voor Omar (Highway uit Edessa elite IBOB-spr PROK van Padinus, fokker A.F.W. Holkenburg uit Haaksbergen). Dit bruine hengstveulen ging voor € 8.500 van de hand. Merrieveulen Odermie (Harley uit Hellodermie vb van Corland, fokker W.J.M. Jansen uit Olst) deed met een opbrengst van € 8.000 ook mee in de top. Dat bedrag leverde ook Oizilottie W (Cornet Obolensky uit Dizilottie W PROK van Cero I, fokker A. van Wijk uit Veenoord) op. Dit mooie veulen heeft veel ras en toonde makkelijke bewegingen.

De gemiddelde opbrengst kwam uit op € 5.040 en totaal werd er € 252.000 omgezet. Mooie cijfers, maar voorzitter Arjen Vos verhulde niet dat hij meer had verwacht. "Als je kijkt naar de kwaliteit van de veulens die we dit jaar op de veiling hadden dan vind ik de prijzen toch wat teleurstellend. We hadden nu echt de beste collectie sinds jaren."

Vos toonde zich wel tevreden over het vlotte verloop en de grote belangstelling. "En wat heel belangrijk is: van de 50 veulens zijn er 48 verkocht. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen."


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 98xsophiex98, Black_Moon, craanen, Fris, Majabeestje, PetalBot en 10 bezoekers