Nederlandse springruiters zevende in Zweden

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 12280
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse springruiters zevende in Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-19 23:41

https://www.knhs.nl/nieuws/2019/nederlandse-springruiters-zevende-in-zweden/
Springen

[ img ]
Frank Schuttert. Foto door Marjo

De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te winnen. Het team van Rob Ehrens eindigde dit keer als zevende. In de tussenstand van de Nations Cup series staat Nederland nu op de vierde plaats richting de finale in Barcelona. De Zweedse springruiters wonnen hun thuiswedstrijd.

“Wel teleurstellend de zevende plaats”, laat bondscoach Rob Ehrens vanuit Falsterbo weten. “De andere landen reden beter en sterker.”

Frank Schuttert was vandaag de beste voor team Oranje met een sublieme foutloze eerste omloop en een springfout in de tweede. Ook KNHS Talententeamlid Kevin Jochems reed een sterke feilloze ronde in de tweede manche en hield de score op nul. In de tweede moest het KNHS Talent van 2018 een foutje op de hindernissen en een voor tijd incasseren.
Harrie Smolders bevestigde dat zijn hengst Don VHP Z N.O.P, waarmee hij twee jaar geleden zilver won op het EK, de goede vorm te pakken heeft. Toch liep de ervaren combinatie in beide omlopen tegen een foutje aan. Routinier Eric van der Vleuten was sinds lange tijd terug in het team, maar zijn resultaat telde twee keer niet mee.

Rob Ehrens is echter niet in de mineur. “Er waren ook genoeg lichtpuntjes. Don VHP Z N.O.P. sprong eigenlijk twee goede ronden, waarvan de tweede zelfs nog beter. Hij kreeg een fout op hindernis twee die we niet verwacht hadden. Frank reed zeer goed. De balk in de tweede had voor hetzelfde geld blijven liggen. Kevin reed ook zeer sterk in de tweede ronde.”

In de tussenstand van de 1e Europese divisie staat Nederland na drie van de vier wedstrijden op de vierde plaats en daarmee lijkt een plaats in de finale in Barcelona zeker. De volgende wedstrijd voor punten rijden de Oranjejassen het tweede weekend van augustus in Dublin. Aanstaande donderdag is de volgende Nations Cup in Aken. Deze wedstrijd is echter niet opgenomen in de FEI Nations Cup Series.
“Deze week gaan we naar Aken en dan zal ik de balans op gaan maken voor mijn team voor het EK in Rotterdam. Daarna zullen we in Dublin toch nog wat punten moeten scoren om naar Barcelona te kunnen. We strijden verder”, besluit Ehrens.

Uitslag FEI Longines Nations Cup CSIO5* Falsterbo, 1.60m
1. Zweden, 4 str pnt
2. Zwitserland, 5 str pnt
3. Italië, 9 str pnt
4. Verenigde Staten, 13 str pnt
5. Frankrijk, 14 str pnt
6. Oostenrijk, 15 str pnt
7. Nederland, 17 str pnt
Frank Schuttert – Lyonel D (v.Little Joe), 0 – 4
Eric van der Vleuten – Wünschkind (v.Casall), (9) - (9)
Kevin Jochems – Cristello (v.Numero Uno), 5 – 0
Harrie Smolders – Don VHP Z N.O.P. (v.Diamant de Semilly), 4 - 4
8. Denemarken, 34 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag.

De tussenstand in de 1e Europese divisie na 5 van de 7 wedstrijden
1. Frankrijk (4/4), 320
2. Zwitserland (3/4), 270
3. België (3/4), 245
4. Nederland (3/4), 200
5. Duitsland (3/4), 195
6. Oostenrijk (4/4), 190
7. Italië (2/4), 170
8. Zweden (2/4), 160
9. Ierland (2/4), 160
10. Groot Brittannië (2/4), 120

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna06, belle_boef, Casino13, Celebi, Dallista, djinnie, Fenders, Fnanne, FrNo, Frummel01, Happy_Hippie, Kabayo, KimE, leonietje, roekes, sabine1979, Selima, siloux, Symke, Zapje en 14 bezoekers