Eric en Maikel van der Vleuten superieur in Cannes

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie
Berichten: 6822
Geregistreerd: 20-04-16

Eric en Maikel van der Vleuten superieur in Cannes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-19 22:28 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Springen

[ img ]
Maikel van der Vleuten met Verdi TN. Foto door aniek1985

Eric en Maikel van der Vleuten hebben als team Madrid in Motion met overmacht de Global Champions League in Cannes gewonnen. Met Wunschkind en Verdi TN bleven vader en zoon alle vier parcoursen foutloos. In de daarop volgende Global Champions Tour Grand Prix herhaalden ze dit huzarenstukje. Na barrage eindigde Maikel met zijn tophengst Verdi TN als zevende, Eric werd met Wunschkind knap tiende in deze zevende etappe van de GCT.

Met vier foutloze parcoursen was het een superieure overwinning voor team Madrid in Motion in Cannes. Met een ‘clean sheet’ lieten Eric en Maikel Miami Celtics (8 str pnt) en Shanghai Swans (8 str pnt) ver achter zich.
Een opgetogen Maikel vertelt: “Op donderdag voelden onze paarden al heel goed en het paard van mijn vader sprong twee geweldige rondes. Het is een eer om hier in Cannes de League wedstrijd te winnen. Mijn vader is altijd mijn trainer geweest en het is fantastisch dat hij zelf nog steeds zo goed presteert, dus we zijn heel blij met deze overwinning.”

Eric is het met zijn zoon eens: “We zijn nog gemotiveerder als onze sponsor Marta Ortega er bij is. Dankzij haar kunnen we dit als familie samen doen, dus het is een hele mooie overwinning. Het is geweldig om op dit niveau te winnen.”

Direct na de Global Champions League, waarvan de best 35 individuele combinaties doorgaan naar de Global Champions Tour Grand Prix, bleven Eric en Maikel wederom foutloos. Met tien in de barrage onder het kunstlicht van de kleine zandpiste in Cannes was de strijd weer enorm.

De nu 17-jarige tophengst Verdi TN was in grootse vorm, was snel, maar moest toch een kleine touch bekopen met een springfout, waardoor Maikel op de zevende plaats eindigde.
Eric kreeg met Wunschkind een springfout meer en eindigde op een mooie tiende plaats. Eric die aan een sterk seizoen bezig is in de GCT is op de huidige FEI Longines wereldranglijst gestegen naar plaats 104.

Ook Kim Emmen, Bart Bles en Leopold van Asten plaatsten zich voor de Grand Prix van Cannes. In de GCL eindigen Bart en Leopold met hun teams Hamburg Giants en Scandanavian Vikings achtste en negende. Prague Lions, het team waarin Gerco Schröder donderdag mee reed, werd vierde.

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League Cannes.

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions Tour Grand Prix Cannes.

Klik hier voor de tussenstand van de GCT.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: charootje, Dancyy, eef_doortje, Eefje_Sammy, Enphalu, fiandor, Fleuribelle, Janevm, lindar1985, lonniejj, Mandy92, Shaar en 23 bezoekers