Gestüt Famos verkocht aan Duitse fokker en investeerder

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie
Berichten: 14484
Geregistreerd: 20-04-16

Gestüt Famos verkocht aan Duitse fokker en investeerder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-24 23:21

Eurodressage
Algemeen

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Gestüt Famos, het fok- en hengstenstation dat nu bekend staat als Helgstrand Germany, is verkocht aan een Duitse fokker en investeerder.

Klaus Ostendorf
Gestüt Famos werd in 2002 opgericht door Klaus Ostendorf. Ostendorf maakte zijn fortuin als ondernemer in de broodbakkerij Wendeln/Müller, die merken vertegenwoordigde zoals Golden Toast, die aan McDonalds leverde, en Lieken Urkorn.

Het landgoed van 21 hectare heeft 45 stallen, een EU-gecertificeerd fokstation, acht verblijven voor grooms, drie appartementen, een gastenverblijf en een hoofdgebouw met sauna en zwembad.

De professionele carrière van Ostendorf eindigde tragisch met een schandaal, waardoor hij in 2012 werd veroordeeld voor fraude. In 2014 vroeg hij faillissement aan met een schuld van meer dan 60 miljoen euro. Hij overleed op 31 oktober 2018, na een lange ziekbed.

Gestüt Famos stond sinds 2014 te koop.

Helgstrand Germany
In 2020 stond het pand te koop voor 9,3 miljoen euro, en op 17 juli 2020 werd het van de markt gehaald.

In augustus 2020 ontkende Helgstrand geruchten dat hij Famos wilde kopen als een Duitse vestiging van zijn Deense verkoop- en fokkerijbedrijf. Op 17 september werd het bedrijf “Helgstrand Germany Property GmbH” opgericht en genoteerd als eigenaar van Famos. Eva en Ulf Möller leidden de vestiging voor Helgstrand, waar enkele van Andreas' populairste fok- en verkooppaarden zijn gestald.

In 2023 kwam Helgstrand's Global Equestrian Group (GEG) in zwaar vaarwater na financiële problemen en verliezen, waarbij financierder Waterland zich schijnbaar terugtrok uit alle verdere investeringen en naar verluidt geld terug wilde. Verschillende schandalen in Denemarken, gepubliceerd in de Deense krant Nordjyske en op televisie (Operatie X) duwden het bedrijf de afgrond in.

Snelle verkoop
GEG heeft zijn ambitieuze plannen om het concours in Wellington uit te breiden ingetrokken, en de (spring)wedstrijd te koop gezet. Volgens een rechtszaak heeft GEG zakenpartner Mark Bellissimo achtergelaten met een schuld van 1,2 miljoen euro na het niet betalen van de huur om de dressuurswedstrijd te runnen.

Het terrein van Wellington, bekend als Windsome Farm, dat door GEG in 2020 gekocht werd voor 17,4 miljoen dollar, is te koop gezet. De helft van het land is al meer dan een jaar geleden verkocht aan een investeerder uit New Jersey, en er gaan geruchten dat dezelfde investeerder ook de stallen heeft gekocht.

Ondertussen ging de verkoop van paarden in Europa gestaag door: olympisch kampioene Jessica von Bredow-Werndl werd de nieuwe amazone van Vogue nadat een Duits bedrijf hem kocht, terwijl ook Bundeschampion Happy Days di Fonte Abeti en Nurnberger Burgpokal-finalist Lord Europe verkocht werden aan nieuwe klanten.

Het landgoed in Duitsland heeft ook een nieuwe eigenaar.

Maik Kanitzky
De Duitse fokker, paardeneigenaar en Helgstrand-klant Maik Kanitzky heeft 'Gestüt Famos' gekocht.

“Helgstrand verkoopt Syke, stoeterij Famos is terug”, bevestigde Kanitzky aan Eurodressage. “In de toekomst zullen er dressuurpaarden tot en met de Grand Prix worden getraind. Tegelijkertijd zullen de bewezen hengsten (op ons eigen hengstenstation) beschikbaar komen voor de fokkerij. Verder wordt er op deze locatie samengewerkt met Helgstrand Germany. In de toekomst moet er worden samengewerkt tot wederzijds voordeel.”

Helgstrand voegde er later aan Eurodressage aan toe dat “over de details van de verkoop en de toekomstige samenwerking nog wordt onderhandeld”, en benadrukte dat er nog niets definitief is ondertekend.

Kanitzky runt het bedrijf Maxi Kraft, een leverancier van kraanservice en zwaar transport. Hij is een dressuurliefhebber. Kanitzky is eigenaar van de dressuurstal en stoeterij Heidehof in Züllsdorf en Gestüt M.K Ammerland in Wiefelstede, beide in Duitsland. Hij is vooral bekend als fokker van Sir Donnerhall I en II. Hij heeft de dressuurpaarden Atterupgaards Barcelo en Virazzo in eigendom. Ze zijn aangekocht op Helgstrand, evenals Segantini, Valdemossa de Colonia en Barbor BS, naast vele andere.


[ img ]

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Afanaisa91, DotBot, Nieuwsredactie, Petunia27, Plus_en_Min, Rupser, xAurea en 15 bezoekers