Top van TeamNL aan start bij NK Dressuur

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie
Berichten: 14471
Geregistreerd: 20-04-16

Top van TeamNL aan start bij NK Dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-24 17:52

KNHS
Sport

[ img ]
Marlies van Baalen en Habibi DVB N.O.P.. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Van 23 tot en met 26 mei wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het NK voor de dressuurruiters verreden. Dit kampioenschap is voor de TeamNL ruiters de eerste officiële observatie wedstrijd voor de Spelen in Parijs deze zomer. Bondscoaches Patrick van der Meer (dressuur) en Joyce van Rooijen-Heuitink (paradressuur) zien op het NK hun sterkste combinaties aan start komen. Hiermee barst de strijd om de olympische en paralympische startplaatsen los. Ook in de jeugdrubrieken, die een observatiemoment zijn voor het EK, zal het een spannende strijd worden.

In de Grand Prix verdedigt Marlies van Baalen (Brakel) met Habibi DVB N.O.P. haar titel, en ook met haar Tokio-partner Go Legend verschijnt ze aan start. De concurrentie is stevig: Edward Gal (Oosterbeek) is present met Glock’s Total US, waarmee hij recent zijn rentree maakte in Exloo. De Nederlands kampioen van 2022, Dinja van Liere (Uden) met Hermès N.O.P. is van de partij en zal daarnaast ook nog Hartsuijker, haar zilveren paard van 2023, en talent Vita di Lusso meenemen. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) verschijnt aan de start met Glock’s Toto Jr. en Invictus. Ook TeamNL-amazones Emmelie Scholtens (Gorinchem) - Indian Rock en Desperado, Kirsten Brouwer (Gameren) - Foundation RR, Devenda Dijkstra (Nuland) - Hero, Lynne Maas (Schiedam) - Electra, Marieke van der Putten (Groesbeek) - Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. en Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon’s Luxuriouzz en Hexagon’s Ich Weiss ontbreken niet op de lijst.

Paradressuur
Bij de paradressuur staan er veel vertrouwde namen op de startlijst: het gehele gouden team van het EK in Riesenbeck afgelopen september komt ook aan start op het NK Dressuur. Dat betekent dat ook titelverdediger Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. erbij is, net als Sanne Voets (Berghem) - Demantur RS2 N.O.P, Lotte Krijnsen (Enschede) - Rosenstolz N.O.P. en Demi Haerkens (Helmond) - EHL Daula N.O.P.. Hiermee heeft het NK para-dressuur een ijzersterke seizoenstart en eerste observatie voor de Paralympische Spelen. Ook de andere TeamNL-leden van de paradressuur zijn present op het NK Dressuur: Loes Cevaal (Holten) -Happy Hero II, KNHS Talententeamlid Britney de Jong (Utrecht) - Caramba N.O.P., Annemarieke Nobel (Schoonloo) - Doo Schufro en Maud de Reu (Zwolle) - Webron. Ook veelvoudig internationaal kampioen Rixt van der Horst zal zich met haar nieuwe troef Eisma’s Royal Fonq mengen in de strijd.

Titelverdedigers aan start bij de jeugd
In alle jeugdrubrieken zullen de Nederlands kampioenen van 2023 dit jaar hun titel komen verdedigen. Robin Heiden zal met Gasmonkey haar Young Riders-titel verdedigen, Anique Frans met Jack Sparrow bij de Junioren en Esmae Niessen met Dadona Diva bij de Children. Marten Luiten kan in de U25 voor de hattrick gaan, nadat hij met Fynona in 2023 en 2022 de Nederlandse titel op naam schreef. Het NK Dressuur is geen NK voor de ponycombinaties, maar biedt hen wel de mogelijkheid om twee proeven in deze prachtige entourage te rijden en de wedstrijd geldt ook als observatie voor het EK. Ook in de Lichte Tour en het ZZ-Zwaar, waar wordt gestreden om het KNHS kampioenschap, staan mooie namen op de lijst, zoals Diederik van Silfhout, Adelinde Cornelissen en Daniëlle Heijkoop.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cathalijne, Anoukjuuuhh, Barb, DieL_Zor, Druif_01, Eliana, gillian, Isabelle98, Jorex, KikiCelinevs, Leliesan, marion82, Plonspony, posje, Sabri, SylS, Traiectum en 26 bezoekers