CSI Twente pakt uit bij 50-jarig jubileum

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie
Berichten: 14469
Geregistreerd: 20-04-16

CSI Twente pakt uit bij 50-jarig jubileum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-24 19:57

Persbericht Hippisch Twente
Sport

[ img ]
Emily Turkington met Cornet. Foto: Hippisch Twente


CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig
jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de oplevering van de
landgoedstatus op de unieke concoursterreinen van het Equestrian Park Erve Maathuis.

Paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland worden welkom geheten in een fraai vernieuwd groenpark aan de rand van het dorp Geesteren. In verband met het 50-jarig jubileum is de entree alle dagen gratis. Alleen voor de overdekte tribune, de feestavonden en het parkeren wordt een vergoeding gevraagd.

Rijke historie
Al vanaf 1947 vinden op de terreinen van Erve Maathuis, afgezien van twee coronajaren, jaarlijks springconcoursen plaats. In 1975 werd de eerste internationale editie van CSI Twente gehouden, met Henk Nooren en Funest als eerste winnaar van de Grote Prijs van Twente. Veel illustere namen van ruiters en paarden volgden, met als uitschieters Hugo Simon (4x Gladstone en 1x ET), Jos Lansink (1x Felix en 1x Libero) en Thomas Fuchs (2x Dollar Girl). Maar ook John Whitaker (Argento), Franke Sloothaak (Joli Coeur), Rodrigo Pessoa (Special Envoy), Meredith Michaels-Beerbaum (Shutterfly), Johan Heins (Larramy), Gerco Schröder (Milano), Maikel van der Vleuten (Dana Blue) en vele anderen verdienden een plekje in de indrukwekkende ‘wall of fame’.

Uitbreiding en kwalificatie EK
De Grote Prijs van Twente werd vorig jaar gewonnen door de Ierse amazone Emily Turkington, die met haar paard Cornet de prestatie van haar partner Bertram Allen en Molly Mallone uit 2015 evenaarde. Directeur Rob Maathuis: ”Ook dit jaar bieden we weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma met internationale springrubrieken op verschillende niveaus voor top, subtop en young horses, waarmee topruiters uit binnen- en buitenland goed uit de voeten kunnen. Evenals talentvolle ruiters uit onze eigen regio, die hier al vijftig jaar volop kansen krijgen zich op het internationale podium te ontwikkelen. Veel van onze huidige toppers hebben in Geesteren hun eerste internationale rondjes gereden.”

De internationale rubrieken voor 5 en 6-jarige jonge springpaarden zijn op verzoek van de ruiters aan het programma toegevoegd. Rob Maathuis: “Ook die worden in onze mooie hoofdpiste op gras afgewerkt. Qua datum is het concours nu drie weken later dan vorig jaar, met als grote voordeel dat we voor het eerst sinds 2019 niet in hetzelfde weekend zitten als het Duits kampioenschap. Het CSI Twente 2024 wordt in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs gehouden, precies in het weekend tussen het CHIO Rotterdam en het CHIO in Aken in. Bovendien geldt het als kwalificatiewedstrijd voor het EK in 2025.”

Volop ruimte voor breedtesport
Rob Maathuis vervolgt: “Voor de breedtesport van het springen, inclusief de nationale rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden hebben we op donderdag en vrijdag twee volle dagen ingeruimd op de zandpiste. Zaterdag en zondag komen vervolgens de pony’s en de bixie volop aan hun trekken. De beste ponycombinaties van Nederland, die zich voorbereiden op het EK, verrijden op zondag de finale in de hoofdpiste, voor aanvang van de Grote Prijs van Twente. Behalve door deze speciale ponywedstrijd wordt de Grote Prijs van Twente omlijst met een mooie, klassieke tuigpaardenshow.”

Feestavonden in strodorp
Ook qua sfeer en gezelligheid doet CSI Twente oude tijden herleven, met op vrijdag in het strodorp de Twentse feestband Falsch und Verrückt en een dag later, tijdens het traditionele ruiterbal, optredens van de PPM Band en de internationale act Boney M Xperience. Beide dagen is deejay Rob Toonen van de partij. Op zondag tekenen Theo en Juliët Oude Avenhuis voor live muziek onder de stretchtent.

Galoppade op Erve Maathuis
Vanaf dinsdag 9 april wordt op de terreinen van Erve Maathuis een serie oefenconcoursen gehouden door de landelijke rijvereniging PSV Sint Joris uit Geesteren, dat haar eigen nationale wedstrijd van woensdag 1 tot en met zondag 5 mei gepland heeft. In juli is Erve Maathuis twee weekenden het toneel van de Galoppade, de strijd om de springtitels van de KNHS Regio Overijssel. Op zaterdag 6 juli komen de ponyspringruiters in actie. De combinaties bij de springpaarden doen op zaterdag 13 juli een gooi naar het kampioenschap in de verschillende klassen.

Voor meer informatie, zie de website https://www.csitwente.nl


[ img ]
CSI Twente. Foto: DigiShots

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cheytjuh, DotBot en 15 bezoekers