Bokkers leggen uit: L-proef met MerelV

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Suzanne F.
Berichten: 46473
Geregistreerd: 03-03-01

Re: Bokkers leggen uit: L-proef met MerelV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-19 11:44

En als kleine aanvulling voor de tienwaardige middengalop is recht houden ook een hele belangrijke. Dat is samen met het niet duidelijk terugrijden de grootste fout in de lagere klassen. In de middengalop komt vaak de achterhand naar binnen zodat het paard niet meer met het binnenachterbeen tussen de 2 voorbenen galoppeert.

En buiten de lengtebuiging die vaak ontbreekt in de L, zijn 9 van de 10 paarden ook niet nageeflijk en correct naar de hand toe. Kantelen zie je nog heel vaak, vooral in het wijken en ook vaak een onrustige aanleuning.

Ruiters zeuren vaak op juryleden maar in mijn ogen mag er echt strenger gejureerd worden in de lagere klassen. Wat je soms treft in de Z of hoger is vaak schokkend. Dat de basis die je verwacht in de L, er dan nog steeds niet is. Dan zijn er toch jury’s die daar winstpunten aan hebben gegeven.
Combinaties die de basis goed voor elkaar hebben kunnen zo door maar er zijn ook nog teveel jury’s die het gewoon niet zien. Funest voor de sport. Maar dat is weer een andere discussie.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna06, Casino13, Cerosa, djinnie, Gaby, Irma77, janineskolla, KimE, Lotje033, mutsiii, Selima, SemrushBot, Siersma, Stanleytje, Symke, Tango1979, Witje2, Zapje, Zoolgangster en 14 bezoekers